piotrplawecki Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Witam ma ktoś może problem ze po podpięcie obojętnie jakiego pendrive nie widzi go. Najlepsze jest to ze w opcjach programisty widać że jak się zmieni różne funkcje przesyłu danych przełącza się na ładowanie pendrive. Z innym telefonem też xiaomi nie ma problemu co może być nie tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 @piotrplawecki Jaki masz zainstalowany system? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted February 20, 2017 Author Share Posted February 20, 2017 Miui 8 polska ostatnia aktualizacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 2 minuty temu, piotrplawecki napisał: Miui 8 polska ostatnia aktualizacja Jeśli już to Xiaomi.eu Może zainstaluj inna wersje? Zrób kopie zapasową systemu w TWRP i wykonaj czystą instalacje systemu? MIUI robi czasami problemy i nie wiadomo czemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Tel wchodzi w tryb ładowania... przepnij w MTP i powinno śmigać... Żadnego szaleństwa z romami robić nie musisz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 1 minutę temu, Nezumi napisał: Tel wchodzi w tryb ładowania... przepnij w MTP i powinno śmigać... Żadnego szaleństwa z romami robić nie musisz... Ja bym się nie zdziwił jakby to nie pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 43 minuty temu, majdan12 napisał: Ja bym się nie zdziwił jakby to nie pomogło. Ja bym się nie zdziwił, jakby flash nie pomógł... Bo jak ma pomóc na błędnie ustawiony tryb USB? Nijak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Przed chwilą, Nezumi napisał: Ja bym się nie zdziwił, jakby flash nie pomógł... Bo jak ma pomóc na błędnie ustawiony tryb USB? Nijak. Teraz się złapałem że nie doczytałem że mu przełącza z MTP na ładowanie jak podłącza Pendrive Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted February 20, 2017 Author Share Posted February 20, 2017 (edited) Ustawiony przesył danych zmieniam na różne ustawienia. Ale jak podpinam pendrive zmienia na ładowanie urządzenia. Po za tym jak testuje otg to pokazuje błędy. Pewnie jakiś błąd w system się wkradł tylko dziwne że po aktualizacji Romu się nie naprawia? Edited February 20, 2017 by piotrplawecki Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Jest ustawiony przesył danych zmieniam na różne ustawienia ale jak podpisać pendrive i zmieniam z automatu wywala ładowanie urządzenia pożarem jak testuje otg to pokazuje błędy jakiś błąd w system się wkradł tylko dziwne że po aktualizacji Romu się nie naprawia? A po polsku ?Z Tab2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 11 minut temu, piotrplawecki napisał: Jest ustawiony przesył danych zmieniam na różne ustawienia ale jak podpisać pendrive i zmieniam z automatu wywala ładowanie urządzenia pożarem jak testuje otg to pokazuje błędy jakiś błąd w system się wkradł tylko dziwne że po aktualizacji Romu się nie naprawia? Czyli by się sprawdziła moja teoria. Jak nie możesz tego ustawić aby działało USB OTG to może mój sposób opisany wyżej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 18 minut temu, piotrplawecki napisał: Jest ustawiony przesył danych zmieniam na różne ustawienia ale jak podpisać pendrive i zmieniam z automatu wywala ładowanie urządzenia pożarem jak testuje otg to pokazuje błędy jakiś błąd w system się wkradł tylko dziwne że po aktualizacji Romu się nie naprawia? Teraz jeszcze raz, ale po Polsku, z zachowaniem zasad pisowni, bo ni cholery, nic z tego nie rozumiem... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Może kabel OTG zepsuty. Właśnie sprawdziłem, Mi4 i Mi5, dwa pendrajwy, dziala od razu po podłączeniu, żadnych kombinacji, widać storage po prostu.Z Tab2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted February 20, 2017 Author Share Posted February 20, 2017 Kabel jak i pen z micro działają dobrze sprawdzałem na remi 1s Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 A w TWRP widać pena jak zamontujesz MTP ?Z Tab2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted February 20, 2017 Author Share Posted February 20, 2017 Niestety nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 No to moim zdaniem coś z hardware. Za mało zasilania albo coś takiego.Z Tab2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 5 minut temu, piotrplawecki napisał: Niestety nie Pliki z pamięci wewnętrznej są widoczne w TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted February 20, 2017 Author Share Posted February 20, 2017 Wszystkie pliki z telefonu są widoczne normalnie Złącze raczej dobre bo ładuje telefon? 2 minuty temu, zielonyBB napisał: No to moim zdaniem coś z hardware. Za mało zasilania albo coś takiego. Z Tab2 Ale po wgraniu aktualizacji powinno się naprawić tak mi się zdaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Pendrive wymaga zasilania. Masz takiego z diodą led ? Świeci ?Z Tab2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted February 20, 2017 Author Share Posted February 20, 2017 Nie właśnie mam skandisk dual z jednej strony zwykle usb z drugiej micro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 4 minuty temu, piotrplawecki napisał: Nie właśnie mam skandisk dual z jednej strony zwykle usb z drugiej micro Też go mam i działa OK, ale trzeba dość mocno go docisnąć, ale też nie za mocno, bo uwalisz wejście, sam penek jest dość problematyczny, ale działa OK. Masz możesz pobrane tą ich apke? Niekiedy jest ona wymagana, aby cokolwiek sprawdzić/zczytać z penka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted February 20, 2017 Author Share Posted February 20, 2017 Mam apke ale go niewidzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 9 godzin temu, piotrplawecki napisał: Mam apke ale go niewidzi W jakim systemie plików sformatowałeś pendrive? Jeśli innym niż FAT32, to sformatuj pamięć do tego systemu i ponownie spróbuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 6 minut temu, mrosi napisał: W jakim systemie plików sformatowałeś pendrive? Jeśli innym niż FAT32, to sformatuj pamięć do tego systemu i ponownie spróbuj. Autor tematu napisał że na Redmi 1S sprawdził i działał pendrive,tylko nie napisał czy sprawdzał wczoraj czy wcześniej (kiedyś) Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted February 21, 2017 Author Share Posted February 21, 2017 (edited) Pendrive działał z Remi wczoraj dziś jeszcze chciałem sprawdzić telefon podłączajac pod komputer i klops nie widzi wogole telefonu Edited February 21, 2017 by piotrplawecki Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted February 22, 2017 Author Share Posted February 22, 2017 A może być przyczyną brak pliku ustawień usb bo nie ma nic takiego jak w linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts