Magda RSL Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Witam Posiadam od maja 2016 Redmi Not 2 32GB. Do tej pory zero problemów. Ani raz nie zaliczył żadnego zawieszenia czy samo restartu. Telefon idealny. 15 lutego 2017 telefon został wysłany do serwisu Miui w celu wgarnia nowego softu. Aktualnie mam Wersja android 5.0.2 LRX22G Wersja Miui Global 8.1 Stabilna 8.1.2.0 (LHMMIDI) Telefon notorycznie się restaruje, zauwazyłam że jak się ładuje jest ok a dopiero jak bateria ma około 75% po wykonaniu np połączenia wyłącza się i nie można go nawet włączyć. Trzeba podpiąć do prądu, wtedy można załączyć. Zrobiłam wczoraj po raz drugi ustawienia fabryczne, niestety dalej to samo. Serwis odpisał mi : "Cóż to oficjalny Global Stable rom dla tego modelu prosto od Xiaomi. Jeśli telefon się wyłącza to raczej problem z przegrzewaniem, lub samą płytą główną. Wątpię by w tej wersji Global telefon był tak niestabilny." Tylko dziwi mnie że przez tyle miesięcy nic się nie działo a teraz po aktualizacji wystąpiły takie problemy. Dodam że jak na razie telefon kolegi redmi not 2 16 gb także po tej aktualizacji działa normalnie. Miał ktoś podobny problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Do jakiego serwisu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magda RSL Posted February 19, 2017 Author Share Posted February 19, 2017 7 godzin temu, xxmati96xx napisał: Do jakiego serwisu? MiCenter, skorzystałam z promocji 50 zł instalacji softu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 3 godziny temu, Magda RSL napisał: MiCenter, skorzystałam z promocji 50 zł instalacji softu. Zainstaluj MIUI Polska/EU. Ostatnio robiłem to znajomemu, na Redmi Note 2 3/32. Na polskim systemie działa jak trzeba. Pozostają trzy opcje: albo coś poszło nie tak przy instalacji (w co wątpię, bo @Acida o błędy bym nie posądzał), albo telefon źle się "czuje" z tą wersją ROMu Global, albo - trzecia i najgorsza opcja - telefon umiera sprzętowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Były dwa te same telefony, instalowane jednocześnie (miflash tak potrafi). Ten sam Global. Skoro jeden telefon działa a drugi się resetuje to albo problem sprzętowy albo śmieci/aplikacje użytkownika powodują błędy systemu. Nie ma innych opcji. Wysłane z mojego MI 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magda RSL Posted February 19, 2017 Author Share Posted February 19, 2017 Dziękuję za odpowiedź. Zaczekam na kolejne aktualizacje może coś poprawią. Zrobię też ustawienia fabryczne bez żadnych aplikacji z zewnątrz. Zobaczymy. Teraz ratuje mnie power bank bo jak telefon ma stałe źródło zasilania działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Witam Ale po co czekać jak telefon źle działa .I co znowu kasę zapłacisz za aktualizację , a gwarancji i tak na to nie masz. Inni robią sami i nie narzekają .....sam też od początku aktualizuję . Fakt przeszedłem na wersję stabilną jeszcze w zeszłym roku i na razie nie zauważyłem nic złego w działaniu telefonu. Przejdź na MIUI by Xiaomi.eu 8.1.3.0 u mnie działa bez żadnych problemów , a jak sama się boisz to trzeba znaleźć takiego kto to ogarnia , a nie jest to trudne . pozdrawiam Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magda RSL Posted February 19, 2017 Author Share Posted February 19, 2017 11 minut temu, fancik napisał: Witam Ale po co czekać jak telefon źle działa .I co znowu kasę zapłacisz za aktualizację , a gwarancji i tak na to nie masz. Inni robią sami i nie narzekają .....sam też od początku aktualizuję . Fakt przeszedłem na wersję stabilną jeszcze w zeszłym roku i na razie nie zauważyłem nic złego w działaniu telefonu. Przejdź na MIUI by Xiaomi.eu 8.1.3.0 u mnie działa bez żadnych problemów , a jak sama się boisz to trzeba znaleźć takiego kto to ogarnia , a nie jest to trudne . pozdrawiam Wojtek Wojtek, chce zaczekać na aktualizacje, którą sobie pobiorę (z tego co mi powiedział znajomy chyba w piątek będzie), jak nie to rzeczywiście ogarnę kogoś kto mi to zrobi MIUI by Xiaomi.eu 8.1.3.0. Trzeba spróbować wszystkiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Fakt największa różnica w tym że wersja global ma możliwość aktualizacji automatycznej , a wersja MIUI Polska/eu wymaga pobrania pliku i wykonania samemu aktualizacji . Życzę powodzenia ......napisz jak się uporasz z problemem.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magda RSL Posted February 20, 2017 Author Share Posted February 20, 2017 Na ustawieniach fabrycznych bez aplikacji zainstalowanych z zewnątrz dzieje się to samo, więc to raczej nie one. Zastanawiam się czy to nie bateria, właśnie szukam gdzie można w polsce dostać oryginał do tego modelu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Podobno tzw. Oryginał nie istnieje trzeba szukać zamienników .Szukaj na forum jest temat baterii , można zamówić w Chinach są już namiary na sprawdzone sklepy.Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 3 godziny temu, Magda RSL napisał: Na ustawieniach fabrycznych bez aplikacji zainstalowanych z zewnątrz dzieje się to samo, więc to raczej nie one. Zastanawiam się czy to nie bateria, właśnie szukam gdzie można w polsce dostać oryginał do tego modelu. Może warto przed zakupem nowej baterii pożyczyć od kolegi, i sprawdzić czy problem też na niej występuje. W ten sposób można wykluczyć lub znaleźć winowajcę Tas sobie tylko głośno myślę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magda RSL Posted February 20, 2017 Author Share Posted February 20, 2017 Trochę się boję że jak coś z moim telefonem jest nie tak zepsuje baterie kolegi Zdziwił mnie dzisiaj fakt że telefon odłączony od ładowania o 6:40 - 9:20 miał ciągle 100% baterii. Wiem że jak spada do 70% muszę już posiłkować się power bankiem bo telefon się wyłącza i nie można go załączyć- tylko pod stałym zasilaniem można znów załączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magda RSL Posted February 23, 2017 Author Share Posted February 23, 2017 Dnia 19.02.2017 o 23:08, fancik napisał: Fakt największa różnica w tym że wersja global ma możliwość aktualizacji automatycznej , a wersja MIUI Polska/eu wymaga pobrania pliku i wykonania samemu aktualizacji . Życzę powodzenia ......napisz jak się uporasz z problemem.... Piszę dzisiaj bo wczoraj myślałam że to przypadek ale nastało - bez żadnej ingerencji - cudowne ozdrowienie. Wczoraj jak i dziś bateria na np 10-5 % dalej śmiga, telefon się nie wyłącza. Nie mam pojęcia co to było ale wszystko jest w porządku. Bateria już zamówiona, przyjdzie za 30 dni to będzie na zapas. (koszt 20 zł ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
raideri Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 37 minut temu, Magda RSL napisał: Bateria już zamówiona, przyjdzie za 30 dni to będzie na zapas. (koszt 20 zł ) Nie spodziewaj się cudów, po tych bateriach za 3-5$,pewnie ta orginalna będzie już lepiej trzymała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 45 minut temu, raideri napisał: Nie spodziewaj się cudów, po tych bateriach za 3-5$,pewnie ta orginalna będzie już lepiej trzymała. Witam Po pierwsze to dobrze że bateria zaczęła działać ......oby jak najdłużej i jak najlepiej bo oryginałów raczej brak. Po drugie to raczej 20zł wydane na marne , lepiej było dołożyć i kupić za ok.50 zł bo takie są ewentualnie już sprawdzone jako dobre zamienniki . Na forum są już co najmniej dwa opisy dosyć sprawnie działających zamienników. pozdrawiam Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
krycho22 Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Ja kupiłem na Ali za 25 zeta i jak na razie śmiga jak nowa. Zobaczę co będzie za pół roku.Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 A możesz podać aukcje z której kupiłeś? Naciapciane z RN2, CM 12.1, LiM Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibolek Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 Witam Posiadam od maja 2016 Redmi Not 2 32GB. Do tej pory zero problemów. Ani raz nie zaliczył żadnego zawieszenia czy samo restartu. Telefon idealny. 15 lutego 2017 telefon został wysłany do serwisu Miui w celu wgarnia nowego softu. Aktualnie mam Wersja android 5.0.2 LRX22G Wersja Miui Global 8.1 Stabilna 8.1.2.0 (LHMMIDI) Telefon notorycznie się restaruje, zauwazyłam że jak się ładuje jest ok a dopiero jak bateria ma około 75% po wykonaniu np połączenia wyłącza się i nie można go nawet włączyć. Trzeba podpiąć do prądu, wtedy można załączyć. Zrobiłam wczoraj po raz drugi ustawienia fabryczne, niestety dalej to samo. Serwis odpisał mi : "Cóż to oficjalny Global Stable rom dla tego modelu prosto od Xiaomi. Jeśli telefon się wyłącza to raczej problem z przegrzewaniem, lub samą płytą główną. Wątpię by w tej wersji Global telefon był tak niestabilny." Tylko dziwi mnie że przez tyle miesięcy nic się nie działo a teraz po aktualizacji wystąpiły takie problemy. Dodam że jak na razie telefon kolegi redmi not 2 16 gb także po tej aktualizacji działa normalnie. Miał ktoś podobny problem? Koleżanko, muszę Ci powiedzieć że mam taki sam model telefonu jak Ty już ponad drugi rok i dzieje mi się to samo. Kupiłem nawet druga baterie NOHON i nic to nie dało. Telefon też mi się wyłącza jak akurat ktoś zadzwoni lub sam od siebie.Natomiast napisz proszę czy używasz dwóch kart SIM? Ja tak, gdzie jedna to firmowa z której dużo rozmawiam. Nie mogłem sobie pozwolić na takie działanie telefonu dlatego jedną kartę przełożyłem do innego telefonu i teraz redmi, tylko z jednym SIM wydaje mi się że chodzi zdecydowanie lepiej, ale używam go też zdecydowanie mniej. Siłą rzeczy bateria też trzyma dłużej.W moim odczuciu to chyba sprzętowo umiera bo i też kilka razy solidnie upadł, ale mam plan zainstalować jeszcze ROM global i znów włożyć drugi SIM. Jak zdążę jutro to po weekendzie napisze czy coś ten zabieg pomógł. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts