lewap Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Witam posiadam Redmi 3S i zauważyłem że po aktualizacji systemu nie działa mi latarka (apka odpala i nic dalej ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 dłuższe przytrzymanie HOME na ekranie blokady też nie włącza latarki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewap Posted February 19, 2017 Author Share Posted February 19, 2017 Po dłuższym przytrzymaniu klawisza "home" jedyne co mi się pojawia to informacja "nacisnij przycisk zasilania by włączyć latarkę" Mam ver systemu MIUI 8.3 7.2.16 rozwojowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
konec Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 A czy zdjęcia z flashem można zrobić?Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewap Posted February 19, 2017 Author Share Posted February 19, 2017 Niestety nie. Zastanawiam się czy nie zainstalować globalnego romu i tam sprawdzić czy działa lampa Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 1 godzinę temu, lewap napisał: Niestety nie. Zastanawiam się czy nie zainstalować globalnego romu i tam sprawdzić czy działa lampa To chyba bez sensu. Jest prostszy sposób sprawdzenia tego w menu serwisowym. Najbardziej prawdopodobne jest niestety uszkodzenie sprzętowe. Tu masz jak to menu odpalić, a test Flash Light jest w PCBA Test jak klikniesz Pg Down. https://miuipolska.pl/forum/topic/11144-czujnik-zbliżeniowy-w-połączeniach-przychodzących-nie-działa-redmi-3/?do=findComment&comment=257926 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewap Posted February 19, 2017 Author Share Posted February 19, 2017 ZMieniłem system na globalny , niestety jest to samo , mimo aktywowania ikonki nadal nic nie świeci. Widać że jest uwalony Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 1 minutę temu, lewap napisał: ZMieniłem system na globalny , niestety jest to samo , mimo aktywowania ikonki nadal nic nie świeci. Widać że jest uwalony Uszkodził się moduł z tą diodą. Już ci w poście wyżej pisałem jak to można sprawdzić. Jak masz gwarancję to trzeba reklamować, jak nie to naprawa tego nie powinna być jakoś strasznie droga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewap Posted February 19, 2017 Author Share Posted February 19, 2017 Widać takie sprzedają telefony z uszkodzoną lampą błyskową Masz jakieś info jak można to naprawić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 5 minut temu, lewap napisał: Masz jakieś info jak można to naprawić ? Trochę się pospieszyłem z tym że tak łatwo to naprawić. Niestety ta dioda jest przyspawana do płyty gównej. Chyba jedyne rozsądne działanie to reklamacja. Tu masz filmik z rozbieraniem telefonu i widać gdzie jest ta dioda. https://www.youtube.com/watch?v=5pcDsS5088E Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewap Posted February 19, 2017 Author Share Posted February 19, 2017 Dzięki za pomoc Gdyby to było takie łatwe to serwisy by nie zarabiały na tym Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts