don_kamillo Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 (edited) Xiaomi oprócz produkcji telefonów, znana jest także z dużego zróżnicowania oferowanych produktów. Są wśród nich odkurzacze, oczyszczacze powietrza, maski przeciwpyłowe, długopisy, a także kamerki. Do sprzedaży trafia właśnie jedna z takich kamerek: Xiaomi Smart 1080P. Gwoli ścisłości: produkt ten był zapowiedziany pod koniec listopada 2016 r., oferowany w przedsprzedaży, ale dopiero teraz można go kupić. Kamera Xiaomi współpracuje (a jakże inaczej) z MiHome. Ma matrycę CMOS 1/2.7", a obiektyw ma ogniskową F/2.0. Kąt widzenia wynosi 110°. Oprócz tego, kamera wyposażona jest w detektor ruchu i dźwięku oraz wifi 802.11 b/g/n. Posiada także możliwość nagrywania w dzień i w nocy. Minusem jest brak wodoszczelności (no nie zrobimy z niej zewnętrznego monitoringu naszego obejścia), a także brak pamięci wewnętrznej. Nie powala także pojemność obsługiwanych kart pamięci: tylko 64 GB. W chwili obecnej kamera jest dostępna w sklepie Gearbest.com (link typu REF).. Edited March 20, 2017 by don_kamillo Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Akurat od Xiaomi to nic do wideo bym nie zakupił Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted February 17, 2017 Author Share Posted February 17, 2017 Jak będzie okazja, to może uda mi się ściągnąć ją do testów Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 10 minut temu, don_kamillo napisał: Jak będzie okazja, to może uda mi się ściągnąć ją do testów To ściągnij, mam odmienne zdanie od galakty co do kamerek Xiaomi. Chyba wyrobił sobie opinie o video na podstawie aparatów w telefonach, ale w kamerach jest trochę inaczej. Mam samochodowego Dashcam-a, testowałem tą prostszą sportową i w swojej klasie cenowej są jednymi z lepszych. Ta też powinna być niezła (za 120zł?). Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted February 18, 2017 Author Share Posted February 18, 2017 To ściągnij, mam odmienne zdanie od galakty co do kamerek Xiaomi. Chyba wyrobił sobie opinie o video na podstawie aparatów w telefonach, ale w kamerach jest trochę inaczej. Mam samochodowego Dashcam-a, testowałem tą prostszą sportową i w swojej klasie cenowej są jednymi z lepszych. Ta też powinna być niezła (za 120zł?).Jak mi się uda, to najprędzej za jakiś miesiąc. No wiadomo, że galakty ma uraz po telefonach W sumie się nie ma co dziwić...Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 13 godzin temu, FromWP napisał: To ściągnij, mam odmienne zdanie od galakty co do kamerek Xiaomi. Chyba wyrobił sobie opinie o video na podstawie aparatów w telefonach, ale w kamerach jest trochę inaczej. Mam samochodowego Dashcam-a, testowałem tą prostszą sportową i w swojej klasie cenowej są jednymi z lepszych. Ta też powinna być niezła (za 120zł?). Xiaomi YI jest dosyć niezła, oczywiście jak na jej cenę i Dashcam, to chyba wyjątki, które bym kupił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 16 minut temu, galakty napisał: Xiaomi YI jest dosyć niezła, oczywiście jak na jej cenę i Dashcam, to chyba wyjątki, które bym kupił. Te poznałem dokładnie. Z domowych to tylko jedną najtańszą miałem w rękach ale nie testowałem. W teście zaprzyjaźnionej redakcji nie wypadła źle, ale rewelacji nie było. Ta powinna być lepsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Miałem wszystkie kam xiaomi. I powiem tak Albo ten nowy kwadraciak albo obrotowa od xiaomi. ŻADNA od yi. Pozostaje niestety kwestia krzaków i godzinowa. Ale i tak mniejszy problem niż z YI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts