Jump to content

Nowa kamerka Xiaomi Smart 1080P WIFI IP

don_kamillo

Recommended Posts

Xiaomi oprócz produkcji telefonów, znana jest także z dużego zróżnicowania oferowanych produktów. Są wśród nich odkurzacze, oczyszczacze powietrza, maski przeciwpyłowe, długopisy, a także kamerki. Do sprzedaży trafia właśnie jedna z takich kamerek: Xiaomi Smart 1080P.

Gwoli ścisłości: produkt ten był zapowiedziany pod koniec listopada 2016 r., oferowany w przedsprzedaży, ale dopiero teraz można go kupić.

1484001902701438131.jpg

Kamera Xiaomi współpracuje (a jakże inaczej) z MiHome. Ma matrycę CMOS 1/2.7", a obiektyw ma ogniskową F/2.0. Kąt widzenia wynosi 110°.

Oprócz tego, kamera wyposażona jest w detektor ruchu i dźwięku oraz wifi 802.11 b/g/n. Posiada także możliwość nagrywania w dzień i w nocy.

Minusem jest brak wodoszczelności (no nie zrobimy z niej zewnętrznego monitoringu naszego obejścia), a także brak pamięci wewnętrznej. Nie powala także pojemność obsługiwanych kart pamięci: tylko 64 GB.

W chwili obecnej kamera jest dostępna w sklepie Gearbest.com (link typu REF)..

Edited by don_kamillo

10 minut temu, don_kamillo napisał:

:DJak będzie okazja, to może uda mi się ściągnąć ją do testów emoji6.png

To ściągnij, mam odmienne zdanie od galakty co do kamerek Xiaomi. Chyba wyrobił sobie opinie o video na podstawie aparatów w telefonach, ale w kamerach jest trochę inaczej. Mam samochodowego Dashcam-a, testowałem tą prostszą sportową i w swojej klasie cenowej są jednymi z lepszych. Ta też powinna być niezła (za 120zł?).

To ściągnij, mam odmienne zdanie od galakty co do kamerek Xiaomi. Chyba wyrobił sobie opinie o video na podstawie aparatów w telefonach, ale w kamerach jest trochę inaczej. Mam samochodowego Dashcam-a, testowałem tą prostszą sportową i w swojej klasie cenowej są jednymi z lepszych. Ta też powinna być niezła (za 120zł?).

Jak mi się uda, to najprędzej za jakiś miesiąc.
No wiadomo, że galakty ma uraz po telefonach :) W sumie się nie ma co dziwić...

Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka

13 godzin temu, FromWP napisał:

Xiaomi YI jest dosyć niezła, oczywiście jak na jej cenę i Dashcam, to chyba wyjątki, które bym kupił.

16 minut temu, galakty napisał:

Xiaomi YI jest dosyć niezła, oczywiście jak na jej cenę i Dashcam, to chyba wyjątki, które bym kupił.

Te poznałem dokładnie.  Z domowych to tylko jedną najtańszą miałem w rękach ale nie testowałem. W teście zaprzyjaźnionej redakcji nie wypadła źle, ale rewelacji nie było. Ta powinna być lepsza. 

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...