leonov Posted February 17, 2017 Posted February 17, 2017 (edited) Cześć wszystkim, mam problem z pewną aplikacją która nie działa na moim telefonie, problem nie leży po stronie telefonu ale systemu, instalowałem CM12.1 , oraz czysty AOSP i na tych wersja ta aplikacja działa, podpowiedzcie jak i gdzie szukać przyczyny ? nie chcę rezygnować z MIUI. Jeżeli trzeba mogę tą aplikacje tutaj wrzucić na testy. Aplikacja diagnostyczna do samochodów X431 PRO3 w wersji V3.09.017 multilanguage. Po uruchomieniu uruchamia się ale "wisi" na ekranie startowym. Edited February 17, 2017 by leonov Update
StachuCapan Posted February 17, 2017 Posted February 17, 2017 Bez informacji na temat tej aplikacji i błędów (?) które powoduje jej uruchomienie, to ciężko jakoś pomóc
RegimeOfTerror Posted February 17, 2017 Posted February 17, 2017 Tajna aplikacja, a błędy jeszcze tajniejsze
mrosi Posted February 17, 2017 Posted February 17, 2017 4 godziny temu, leonov napisał: Cześć wszystkim, mam problem z pewną aplikacją która nie działa na moim telefonie, problem nie leży po stronie telefonu ale systemu, instalowałem CM12.1 , oraz czysty AOSP i na tych wersja ta aplikacja działa, podpowiedzcie jak i gdzie szukać przyczyny ? nie chcę rezygnować z MIUI. Jeżeli trzeba mogę tą aplikacje tutaj wrzucić na testy. Aplikacja diagnostyczna do samochodów X431 PRO3 w wersji V3.09.017 multilanguage. Po uruchomieniu uruchamia się ale "wisi" na ekranie startowym. Dałeś jej uprawnienia? Z tego co wiem, to na bank musi mieć uprawnienia do dysku i do łączności. Może i do wszystkiego, wszak to apka diagnostyczna. Popróbuj.
leonov Posted February 17, 2017 Author Posted February 17, 2017 Jeżeli chodzi o uprawnienia w panelu sterowania to dałem wszystko co było możliwe i nadal nic.
StachuCapan Posted February 17, 2017 Posted February 17, 2017 Popatrz, czy masz jakieś nieprzydzielone uprawnienia w ustawienia -> (opcje aplikacji) zainstalowane -> nazwa apki -> pozostałe(na samym dole). U mnie w niektórych aplikacjach są tam inne uprawnienia niż w panelu sterowania.
leonov Posted February 18, 2017 Author Posted February 18, 2017 We wszystkich przypadkach ma aplikacja przyznane uprawnienia do wszystkiego co "chciała' .
leonov Posted February 20, 2017 Author Posted February 20, 2017 To fragment logu crash z aplikacji, może ktoś bieglejszy zerknie i coś podpowie ? Devices Model: Redmi Note 3 Devices SDK Version: 21 Software Version Name: 3.09.017 Software Version Code: 96 Software Type: X431PADII Crash Time: 2017-02-20,10-50-18 java.lang.StackOverflowError: stack size 1036KB at android.os.Parcel.nativeReadStrongBinder(Native Method) at android.os.Parcel.readStrongBinder(Parcel.java) at android.os.ServiceManagerProxy.getService(ServiceManagerNative.java) at android.os.ServiceManager.getService(ServiceManager.java) at android.os.Environment.getStorageVolume(Environment.java) at android.os.Environment.getExternalStorageState(Environment.java) at android.os.Environment.getExternalStorageState(Environment.java) at com.cnlaunch.x431pro.utils.c.a(Unknown Source) takich linijek w logu było kilkaset usunąłęm je !!! at com.cnlaunch.x431pro.utils.d.a.a(Unknown Source) at com.cnlaunch.x431.pro3S.WelcomeActivity.h(Unknown Source) at com.cnlaunch.x431.pro3S.d.handleMessage(Unknown Source) at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java) at android.os.Looper.loop(Looper.java) at android.os.HandlerThread.run(HandlerThread.java)
leonov Posted February 20, 2017 Author Posted February 20, 2017 Dodam że na ROM'ach z http://en.miui.com aplikacja działa poprawnie 1
max22 Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Mam ten sam problem, na ktorym romie dziala Ci ta apka ? china dev ? moglbys podac linka pozdrawiam
leonov Posted March 31, 2017 Author Posted March 31, 2017 Dla potomnych, jedyne rozwiązanie dla mnie to wgranie MIUI 8 Global Beta 7.3.9 wszystko pięknie działa.
Recommended Posts