Ogor132 Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Mam duży problem , dziś zakupiłem w Salonie RTV EURO AGD Xiaomi Redmi 4a. Po przyjeździe do domu i włączeniu urządzenia postanowiłem połączyć je z wifi , żeby to zrobić wyskakuje mi panel hasła ochrony prywatności (w formie symbolu) , myślałem że można to jakoś wyłączyć w opcjach , lecz żeby do nich się dostać również trzeba wprowadzić symbol.Podczas pierwszego włączenia telefonu po kupnie żadne polecenie typu: wprowadź symbol ochrony prywatności nie wyskoczyło , po prostu telefon włączył się normalnie. Proszę o szybką pomoc . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 No to chyba samemu musisz ustalić... lol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ogor132 Posted February 16, 2017 Author Share Posted February 16, 2017 Właśnie w tym rzecz że nawet nie miałem takiej opcji . Po zakupie włączyłem telefon a przy włączaniu wifi czy wejściu w ustawienia muszę wprowadzić hasło ochrony prywatności (symbol) którego wcześniej nie ustalałem i go nie znam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Prawdopodobnie ktoś się bawił tym telefonem w salonie i wprowadził hasło. Nic nie zrobisz sam. Czeka cię powtórna wizyta w salonie i wymiana telefonu. Możesz ewentualnie zrobić reset do ustawień fabrycznych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Teraz uświadomiłem sobie, że nowy telefon nie powinien włączyć się normalnie tylko zadawać pytania i przechodzić kolejne kroki... Więc ktoś się nim bawił jak nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meleager Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 A wie ktoś jak usunąć to hasło w sensie jak wyłączyć to ustawienie ? Też mam to hasło o oczywiście go znam ale nie mogę znaleźć opcji aby go wyłączyć zupełnie. MIUI 8 global na RN3P. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szemo77 Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Jest na to jeszcze jedna szybka rada. Zablokowany jest tylko dostęp do Ustawień i Panelu sterowania ale nie do konta Xiaomi. Jest osobna apka do konta Xiaomi. Trzeba się zarejestrować jak się nie posiada jeszcze konta i wprowadzić je. Następnie z poziomu www konta Xiaomi wyczyścić zdalnie telefon do ustawień fabrycznych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kentgg Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Witam Na stronie Xiaomi nie mogę znałeś funkcji zdalnego resetu telefonu. Ja też kopiłem córce w Euro Redmi 4a i jest zabezpieczony kodem . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzanna Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Witam, Dołączam do pytania telefon również kupiony w euro dzisiaj. Brak możliwości wejścia do ustawień przez hasło ochrony prywatności Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Idźcie do sklepu i zgloscie to . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzanna Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 W sklepie jedyna opcja to wysłanie do serwisu, co oznacza spory czas oczekiwania, dlatego szukamy szybszego rozwiązania problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 26 minut temu, Dzanna napisał: W sklepie jedyna opcja to wysłanie do serwisu, co oznacza spory czas oczekiwania, dlatego szukamy szybszego rozwiązania problemu A na koncie googla był zalogowany? Może reset ustawień z poziomu googlowej usługi Find device z Android device manager wyzeruje hasło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzanna Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Dziękuję, dziękuję i jeszcze raz dziękuję!!! Jesteś WIELKI!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kentgg Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 W końcu doszedłem i zresetowałem z konta na stronie Xiaomi. Dzięki za pomoc !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 8 godzin temu, Dzanna napisał: Dziękuję, dziękuję i jeszcze raz dziękuję!!! Jesteś WIELKI!!! Ja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzanna Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 15 godzin temu, FromWP napisał: Ja? Tak ty wielkie dzięki:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jPiotros Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 23 godziny temu, kentgg napisał: W końcu doszedłem i zresetowałem z konta na stronie Xiaomi. Dzięki za pomoc !!! Jak mogę wykonać taki reset z poziomu strony Xiaomi? Dzisiaj też przyszedł do mnie ten telefon z zablokowanymi ustawieniami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milkachocolate Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 Hej! Identyczny problem telefon kupowany w euro RTV AGD, zablokowany permanentnie od pierwszego włączenia, wysłany na serwis, ciekawe ile czasu zejdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 26, 2017 Share Posted February 26, 2017 Wymieszali telefony z ekspozycji z tymi do klientów. Stąd to zabezpieczenie. Wystarczy zalogować się na konto Xiaomi i zdalnie usunąć blokadę. Na FB Xiaomi Polska chyba mają zamieścić ten wzór by ludzie odblokowali sobie. Wysłane z mojego MI 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
milkachocolate Posted March 9, 2017 Share Posted March 9, 2017 Mógłby ktoś krok po kroku napisać, jak odblokować telefon z poziomu konta? Założyłam konto, niestety nie mogę znaleźć opcji przywrócenia ustawień, a w internecie jest głównie przywracanie z poziomu normalnych ustawień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
monikadolor Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 Dołączam do prośby o instrukcję... Dziś kurier dostarczył mi Redmi 4a ze sklepu Euro i co dostałam w gratisie? Blokada hasłem graficznym ustawień... Pls ktoś coś? Z konta Xiaomi nie widzę opcji restartu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Zaloguj się na i.mi.com i tam jest Find Device z możliwością resetu danych. Swoją drogą nie wiem czemu nie zwracacie telefonów do sklepu. Dostajecie powystawowe sztuki, które pracownicy wymieszali z tymi do sprzedaży. Macie prawo zwrócić taki telefon i wymienić na nowy. Z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
@GUTEK@ Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 @Acid najwyraźniej nigdy nie miałeś przyjemności coś załatwiać w RTV Euro. Tym sklepem powinien się jakiś urząd ds. ochrony konsumentów, ale najwyraźniej ich podejście do klientów jest zgodne z prawem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
besty20122 Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 Sorry za odkopanie tematu ale widzę że sporo osób ma problem z zablokowanymi ustawieniami, czy każdy redmi 4a z polskiej dystrybucji ma ten problem czy wystarczy przy zakupie telefonu sprawdzić czy można wejść do ustawień? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamv Posted July 15, 2017 Share Posted July 15, 2017 (edited) Hej. Mam tę apkę zablokowaną tak samo jak galeria i inne tego typu i nie pamiętam gdzie to się wyłącza. I nie chodzi o ustawienie "Blokowanie aplikacji" i "Tryb dziecięcy" - bo tam np. apke telefonu mam odblokowaną, było jeszcze jedno ustawienie coś dotyczące prywatności, ale nie mogę tego znaleźć ;/ Edited July 15, 2017 by lamv Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitachi Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Witam Moje kochane dziecko bawiąc się moim telefonem poprzestawiało mi ustawienia zabezpieczeń i teraz zamiast z palca mam blokadę na hasło, jakie nikt nie wie. Wiem o koncie google, ale dla tego telefonu mam inne (nowe) i nie mogę dojść jakiego hasła użyłem. Czy poza przywróceniem do ustawień fabrycznych lub odgrzebaniem hasła do konta google jest opcja zdjęcia zabezpieczeń z telefonu bez utraty zawartości ? brutalnie na włam na telefon ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Jak masz odblokowany bootloader to banał. Wysłane z MI6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitachi Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 witam Odszukałem konto google i konto mi, ale nie wiem gdzie to wpisać. Cały czas jest pytanie o hasło 4 znaki i nie mam innych opcji. Zablokowałem telefon na 2 godziny i tylko tyle mam Jak przejść do innych opcji logowania lub jak skasować hasło ekranowe przez konto google lub mi ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 1 godzinę temu, kitachi napisał: Jak przejść do innych opcji logowania lub jak skasować hasło ekranowe przez konto google lub mi Nie da się chyba ani w jednym, ani w drugim skasować tylko hasła. Co najwyżej zresetować tel do ustawień fabrycznych. Jakbyś miał odblokowany bl, to można by było skorzystać z twrp (uruchomić isniejące, albo wgrać, czy uruchomić nowe jak nie było zainstalowane). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitachi Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 witam piekło i szatani Powinno się pokazać przecież zaloguj z google lub mi po iluś błędnych. To tylko reset ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 5 minut temu, kitachi napisał: piekło i szatani Powinno się pokazać przecież zaloguj z google lub mi po iluś błędnych. To tylko reset ? Nie pokaże się. Tylko reset, a i to nie takie proste. Jak masz zablokowany bl i brak najnowszego stockowego mirecovery, to tylko logując się do któregoś konta przez komputer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordpix Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 (edited) Przepraszam, nie ten wątek. Można usunąć. Edited January 23, 2018 by lordpix Link to comment Share on other sites More sharing options...
matisk Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 Witam, Mam podobny problem z Mi5. Telefon leżał pare miesięcy nieużywany w szufladzie. Telefon jest nowy od Goldwaya. Po pierwszym włączeniu było założone konto gmail, oraz założona blokada na odcisk palca. Później telefon był wyłączony przez pare miesięcy. Wczoraj włączyłem telefon i chce hasło 4 cyfrowe. Odcisk nie działa. Wpisałem kilka możliwych haseł i teraz telefon jest zablokowany na 2 godziny. Nie przypominam sobie aby było ustawiane jakieś hasło. Telefon nie ma odblokowanego bootloadera. Założyłem na adres email ten który jest w telefonie (gmail) konto xiaomi. Czy mogę jakoś odblokować telefon? Czy karta SIM musi być włożona czy nie. Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi_k Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 Musisz mieć hasło, bo nie da się ustawic odcisku palca, bez wprowadzenia hasła ochrony prywatności.Odczekaj te 2h , a w międzyczasie wysil szare komórki i przypomnij sobie to hasło/wzór.Jak nie dasz rady, to poszukaj na forum, bo było opisywane.PozdrawiamZ.K. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matisk Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 problem w tym, że hasła nie ustawiałem i nie wiem jakie jest. na koncie xiaomi niestety nie wyszukuje telefonu i nie mogę zrobić resetu do ustawień fabrycznych. proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts