Saints

[HARD BRICKED] RedmiNote3 PRO(SD) Uwalony i oporny

Recommended Posts

Wgrywasz jak wyżej przez EDL, a sklep pewnie wgrywał przez nieoficjalną metodę, zdarza się.

Po uruchomieniu systemu załączasz debugowanie i odblokowujesz bootloader przez wgranie poprawionego emmc_appsboot.mbn w EDL ( paczka z plikami  dla miflash z xda , poszukaj sobie na google RN3_unlockblonly.rar

Jak chcesz mieć TWRP to instaluj ale nie zapominaj za każdym razem po instalacji zrobić unlock !  Telefon zawsze pokazuje że jest zablokowany mimo że pozwala flashować w fastboot i edl. ;) 

Ewentualnie jak chcesz to próbuj odblokować oficjalnie. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam.


Kupiłem xiaomi redmi note 3 pro na stronie, która wgrała mi od razu MIUI Polska.

Po jakimś roku, chciałem telefon zaaktualizować do nowszej wersji, tylko w telefonie poprzez aktualizacje nie znajdowało mi jej więc stwierdziłem że pobiorę tutaj z tej strony i od nowa zainstaluje wszstko. Zrobiłem wszystko według tutorialu na yt (pewnie coś zle zrobiłem), po tym jak zainstalowałem już ten nowy system, telefon nie chce "wstać". Mryga czerwona dioda, po przycisnieciu power telefon sie resetuje, wyskakuje logo mi no i nadal to samo mryga dioda. Nawet przy przytrzymaniu power up'a nie pojawia się  recovery tylko fastboot. Da radę coś z tym zrobić?

Edited by Spritti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Złóż wniosek o możliwość odblokowania bootloadera i odblokuj go oficjalnie przez MiUnlock, telefon obudzi się z najnowszym MIUIPolska.

tapnięte z Redmi 4a

Share this post


Link to post
Share on other sites

bootloader miałem już odblokowany. Teraz sprawa wygląda tak że uruchamia się tylko fastboot i nic innego nie chce.

Edited by Spritti

Share this post


Link to post
Share on other sites

pewnie w TWRP nie byly zaznaczone opcje aby wyszukiwac OTA

Cytat

bootloader miałem już odblokowany.

to sprawdz jak teraz wyglada bootloader, moze trzeba bedzie znowu odblokowac

Share this post


Link to post
Share on other sites

No miałeś, ale został zablokowany jednorazowo po aktualizacji bo się tel nie odpala. Musisz go odblokować jeszcze raz.

tapnięte z Redmi 4a

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 28.09.2017 at 10:33 AM, explorn said:

Fajnie, że ktoś się odezwał i podpiął pod temat....

 

Minął już prawie miesiąc i musiałem załatwić sobie inny telefon... a mój Redmi Note 3 leży na szafce - CEGŁA!!!

 

Ale jestem na 99,9% pewny, że da się go naprawić. 

Powiem co już zrobiłem/starałem się:

-testowałem kilka różnych kabli

-rozebrałem go i nawet test pointa użyłem

- używałem deep flash cable

 

i wszystkie te metody doprowadzają do tego, że owszem widzę na kompie 900E = w sumie opisywałem już to wyżej. Albo muszę na siłę wgrać na 9008 sterowniki z 900E i wtedy Miflash widzi go na porcie 10, ale nie udaje sie sflashować z powodu dziwnych błędów - to jest to miejsce w którym stoję i nie wiem co dalej zrobić.

59ccb39f26ad6_Add00VeyQ_a11qEtq3ajwA(1).thumb.png.66e02bcf3ca1afe199775dac0d40a0aa.png

 

Próbowałem nawet na 3 różnych komputerach i za każdym razem dochodzę do tego błędu w miflash - dodam, że tylko jedna wersja miflash wgl widzi telefon. Inne nie widzą go, nawet gdy niby jest w kompie jako 900E.

 

Jest jakaś szansa na reanimację? Co jeszcze zrobić? Albo co robię nie tak? Co to za błąd Miflasha?

 

Czy ktoś jest w stanie pomóc?  Telefon uceglony 4ty miesiąc...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Redmi note 3 pro 3/32- nie laduje sie, telefon mial 50% i przestal sie ladowac, rozladowal sie do zera. Przy podlaczeniu do usb do kompa wyskakuje komunikat o skoku napiecia na porcie koncentratora i telefon rowniez sie nie laduje. 

Zamowilem nowa baterie i nowe zlacze usb, wszystko wymienilem. Podlaczam do ladowania i ...... to samo - NIC. Przy podlaczeniu do kompa skok napiecia na porcie koncentratora .. Czyli plyta glowna? 

Dziwną rzecza bylo rowniez to ze po wlozeniu nowej baterii i zlacza telefon sie juz w ogole nie wlaczal, a powinien skoro nowa bateria w teorii powinna miec chociaz 50% .. No ale jest ona z 2016 roku bo chcialem kupic oryginalna, wiec moze sie rozladowala? 

 

Gdzie to oddac, co moze byc nie tak, czy ktos mial podobny problem? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chcialem zainstalowac miui polska, mialem odblokowanego bootloadera i przez przypadek usunąłem wczesniejszą wersje miui. Teraz mam zablokowanego bootloadera i nie mam pojęcia jak przywrocic system. Proszę o szybką pomoc.

EDIT: Już sobie poradziłem.

 

Edited by 2miski

Share this post


Link to post
Share on other sites

Telefon wyłączył sie sam i nie chce wstać. Próbowałem kombinacjami przycisków ale niestety nic to nie daje. Po podłączeniu do ładowarki lub komputera miga dioda powiadomień, komputer łączy sie prze COM. Myślałem żeby wgrać od nowa system uzywając ADB ale telefon nie jest wyszukiwanyjako dostepne urządzenia pomimo tego że komputer go widzi. Znalazłem informacje że może być tak dlatego że nie jest udostepnione debugowanie USB, którego nie jestem w stanie zrobić ponieważ telefon sie nie włącza. Wymysliłem że po zrobieniu roota telefonu debugowanie mogłoby sie  udostępnić lecz nie wiem za bardzo jak sie za to zabrać. Może jakieś podpowiedzi co zrobić po kolei żeby telefon wstał? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jako co jest wykrywany? Jeśli Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 - to jest w EDL, musisz wgrać przez MiFlash a nie ADB.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minuty temu, Orjon napisał:

Jako co jest wykrywany? Jeśli Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 - to jest w EDL, musisz wgrać przez MiFlash a nie ADB.

Tak, dokładnie tak jest wykrywany. Spróbuje zrobić tak jak radzisz 

Share this post


Link to post
Share on other sites

[00001460]CSerialDevice::CreateInstance(1236): Katastrofalny błąd.(0x8000ffff)
[00001460]CSoftwareDownload::DownloadBySettings(2982): Katastrofalny błąd.(0x8000ffff)
[00001460]CEmergencyFlasher::DoWork(632): Katastrofalny błąd.(0x8000ffff)
[00001460]GetFactoryObject(1457): Określona usługa nie istnieje.(0x800704db)
[00001460]SaveFlashResult(1478): Określona usługa nie istnieje.(0x800704db)
[00002910]GetFactoryObject(1457): Określona usługa nie istnieje.(0x800704db)
[00002910]GetSearchPath(1512): Określona usługa nie istnieje.(0x800704db)
[00002910]StartFlash(13): Parametr jest niepoprawny.(0x80070057)
[00000A64]CEmergencyFlasher::IsQPSTServer(655): Nie zaimplementowano.(0x80004001)

 

 

Ogólnie to najpierw telefon powiniem mi sie odpalic do fastboota, ale tak sie nie dzieje...
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

długo przytrzymaj vol- i power, powinien się odpalić jak sam z siebie się wyłączył..

ewentualnie próbuj 1. na innym kompie/porcie/kablu/może po restarcie kompa, 2. może ci sam przeszedł do trybu diagnostycznego (900E zamiast 9008...) 3. ewentualnie jeśli nadal jest w edl to odepnij i podepnij ponownie baterię...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now