zmyler 1 Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 (edited) Cześć! Wczoraj wgrałem sobie nowy soft MIUI 8.2 (7.2.9) rozwojowa. Mam kłopot z Google Maps. Często dyktuję lokalizację, żeby jej nie wpisywać. Tym razem nie mogę, bo google słucha po angielsku. W momencie kliknięcia w mikrofon pojawia się okienko z mikrofonem (w załączeniu zrzut) i mały napis, że nasłuch jest po angielsku, a ten już kompletnie nie rozpoznaje tego co mówię. Przetrzepałem opcje i niczego nie znalazłem. System instalowałem za pomocą aplikacji Aktualizacje. Przed zainstalowaniem zmieniłem język systemowy na angielski, bo tylko wtedy działa mi synchronizacja z Xiaomi Cloud, a chciałem zarchiwizować smsy i historię połączeń. Instalowałem z językiem angielskim. Po instalacji zmieniłem na polski. Wszystko działa dobrze (nawet "ok google" mnie rozumie), ale w mapach już nie wiem jak to zmienić. Robiłem restart po zmianie języka i też nie pomogło. Pomożecie? Zen Edited February 12, 2017 by zmyler Link to post Share on other sites
Recommended Posts