Afrodyta4 Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 Postanowiłem stworzyć temat z pracami dla ikonek Instrukcja do zmiany ikon Potrzebny ROOT Root browser https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jrummy.root.browserfree&hl=pl w root browser system>media>theme>miui_mod_icons a jak chcemy zmienić ikonke która jest spoza stylu miui flat i nie ma tam ikonki na przykładzie aplikacji league friends odszukałem w data>data odszukałem com.riotgames.mobile.leagueconnect i jak zrobimy ikonke to ją nazywamy właśnie tak i na końcu dodajemy .png i potem ją wrzucamy do system>media>theme>miui_mod_icons należy przeładować motyw zastosowaniem jakiegoś lub takiego samego motywu **należy pamiętać ze po aktualizacji miui jest usuwany root i ikony zmienionych aplikacji Wrzucajcie swoje ulubione ikony aplikacji!!! ikona zrobiona przez @RegimeOfTerror dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 Prosiłbym zamieszczać tutaj swoje prośby o wykonanie ikony w stylu MIUI, ja w swoim wolnym czasie, będę starał się takie wykonać. Jeśli jest ktoś kto też potrafi przerobić/zrobić ikony apek w stylu MIUI i chce pomóc, proszę bardzo Wspólnymi siłami może uda się ujednolicić wszystkie ikony, aby się ładnie komponowały. No i jeśli ikony będą odpowiednie i @Acid je zaakceptuje mam nadzieję, że uzupełnią xiaomi.eu Moje dotychczasowe przerobione/zrobione ikony: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afrodyta4 Posted February 19, 2017 Author Share Posted February 19, 2017 (edited) sony music EDIT na dole jest ulepszona Edited February 25, 2017 by Afrodyta4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
flexeii Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 Postanowiłem stworzyć nową ikonę dla Spotify, ponieważ aktualna niezbyt mi się podoba i może Acid by ja zaakceptował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 (edited) @flexeii podmieniałeś u siebie i sprawdzałeś czy to dobrze wygląda? Rozmiar 192x192? BTW możesz też obczaić tą co ja zrobiłem. Edited February 24, 2017 by RegimeOfTerror Link to comment Share on other sites More sharing options...
flexeii Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 @RegimeOfTerror Tak, podmieniałem i wygląda dobrze. Tak, rozmiar 192x192. Widziałem, wszystkie przez Ciebie wykonane ikony bardzo mi się podobają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afrodyta4 Posted February 25, 2017 Author Share Posted February 25, 2017 musically @RegimeOfTerror czy moge twoje ikony przesłać do acida? bo odpisał ze zmieni tylko ze ktoś musi wysłać do niego EDIT: przerobiłem ikony i zaktualizowałem ikonę videostar i dodałem apple music Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 @Afrodyta4 jasne, możesz. W sumie to ja już my wysyłałem i oprócz Spotify i Gmail (na 7.2.23) są już podmienione. W PayPalu i Banku Pekao zmieniłem trochę kolor i też jeszcze nie wysyłałem poprawionych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted February 26, 2017 Share Posted February 26, 2017 Ktoś podpowie jak zrobić zestaw ikon w pliku mtz? Ogarnąłem w końcu jak zmienić same ikony w danym motywie, więc to ostatnia rzecz jaka mi została do zrobienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 Dodałem do mojego postu ikonę Glosbe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 (edited) Kilka trochę nieudolnych ikon ode mnie, których nie spotkałem: Fitnotes, Supersu, Fuelio, Tabata timer, Nest bank Edited March 2, 2017 by Kios Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Mili ludzie pomóżcie mi zrobić ikonę zegara. Nie za bardzo ogarniam temat, więc manifest.xml ukradłem z innego motywu i podstawiłem swoje grafiki. Niestety wszystko się rozjeżdża. Poprawicie mi to? manifest.xml Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 Mam prośbę, mógłby ktoś zrobić ikonki dla kilku aplikacji? Xposed installer (de.robv.android.xposed.installer) DriveDroid (com.softwarebakery.drivedroid) App Locale (com.zhangfx.xposed.applocale) Tasker (net.dinglisch.android.taskerm) Simple Calendar Widget (com.anod.calendarpro) Po ostatniej aktualizacji mają paskudne (według mnie) tło jak na screenie Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
artur_ditto Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 Paskudne to delikatnie powiedziane U mnie jest znacznie więcej apek, które pogubiły tła. Czy na pewno ta zmiana na białe tło była zamierzona i czy są jakieś szanse na to by za tydzień wszystko wróciło do stanu poprzedniego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 Tak, jest to zamierzone i było opisane w changelogu. Ikony miały wyglądać jednolicie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 Zrobili jednolicie, ale za to brzydko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 @xmacx3 ja na razie jestem zawalony pracą. Dopiero w następny weekend mógłbym coś zdziałać, albo w tygodniu jak znajdę chwilę. 4 godziny temu, artur_ditto napisał: Czy na pewno ta zmiana na białe tło była zamierzona? Tak, było głosowanie na forum en.miui.com. Gawiedź zadecydowała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 25, 2017 Share Posted March 25, 2017 [mention=11064]xmacx3[/mention] ja na razie jestem zawalony pracą. Dopiero w następny weekend mógłbym coś zdziałać, albo w tygodniu jak znajdę chwilę. Tak, było głosowanie na forum en.miui.com. Gawiedź zadecydowała.Dzięki Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
R11 Posted March 25, 2017 Share Posted March 25, 2017 Czy można ustawić większą liczbę ikonek w poziomie? Np na pulpicie mam 5 aplikacji a chciałbym 6? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted March 25, 2017 Share Posted March 25, 2017 @R11 poszukaj, są takie motywy, albo sam sobie wyedytuj, coś mi się kojarzy, że był też o tym wątek jak to zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
flexeii Posted March 25, 2017 Share Posted March 25, 2017 (Ten sam tekst dodałem w wątku w MIUI 7.3.23 ale myślę że i tu warto go dodać) Więc, Xiaomi zmieniło kształt i kolor ikon w pliku icons (no to jest akurat oczywiste). Postanowiłem stworzyć dla Was plik mtz (wgrywacie w aplikacji Motywy) który przywróci Wam stary kształt/kolor tła ikon osobom które używają domyślnego motywu (bo widzę większości ta zmiana się nie podoba). Przetestowałem i wszystko działa na dzień dzisiejszy tj. 25.03.17. Plik nazwałem OldIcons. Myślę że mam też radę dla osób które mają problemy z motywami od tej aktualizacji. (Nie testowałem, więc miło będzie jak ktoś sprawdzi i poinformuje, ponieważ ja z motywami problemu nie mam). (Potrzebne TWRP lub root) Drugi plik (tym razem zip co dołączam) ma w sobie plik icons który trzeba umieścić w system/media/theme/default a następnie jeszcze raz wczytać swój motyw. Oczywiście po każdej aktualizacji trzeba wgrywać ten plik na nowo bo się usunie. Mam nadzieję że komukolwiek pomogłem. icons.zip OldIcons.mtz 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 @xmacx3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 Super, dzięki Ci bardzo Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybiarz91 Posted April 9, 2017 Share Posted April 9, 2017 (edited) Wrzucam ikony zrobione przeze mnie. Pytanie mam natomiast co do Brave Browser, jest to przeglądarka oparta na Chromium. Zmieniłem ikonę, nazwa pakietu jest na pewno dobra, ogólnie ikona w systemie się podmieniła (widać w Ustawienia->Zainstalowane->Brave albo przy pobieraniu plików), natomiast na pulpicie ikona jest nadal Chrome'a. Ktoś ma jakiś pomysł czemu tak się dzieje? Korzystam ze standardowego launchera i przeładowywałem ikony w motywach. Edited April 9, 2017 by grzybiarz91 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cuben1ty Posted April 27, 2017 Share Posted April 27, 2017 sync for reddit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Tcz Posted May 1, 2017 Share Posted May 1, 2017 Prosiłbym o zrobienie ikony PS messenger https://play.google.com/store/apps/details?id=com.playstation.mobilemessengerWysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dru79 Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 @Tomek_Tcz proszę bardzo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted July 8, 2017 Share Posted July 8, 2017 Bank wrócił do starego loga, więc zmiana ikony 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ponki1986 Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Witam wszystkich. Z racji, że jestem tutaj nowy proszę o wyrozumiałość. Od niedawna jestem posiadaczem Redmi 4X. Próbuję sił w tworzeniu własnego motywu. Ogólnie wiem w tym temacie już bardzo dużo, wiele informacji znalazłem w sieci. Jednak jadnego nadal nie potrafię zrobić. Co należy zrobić, jak to zrobić, aby motyw podmieniał elementy, głównie ikonki które znajdują sie w folderze assets\ zamiast w res\drawable-xhdpi. Przykładem może być Panel Sterowania czyli Security Center, gdzie ikony głównego menu znajdują sie folderze assets, w pliku apk. Próbowałem roznych sposobów lecz bez skutku. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angry Posted December 16, 2017 Share Posted December 16, 2017 Prosiłbym o ikonę LIBRUS Synergia i Plan Lekcji 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 16, 2017 Share Posted December 16, 2017 (edited) Proszę bardzo - choć IMO moja ikona Plan Lekcji 2 pozostawia wiele do życzenia, ale lepszej jakości ikony nie znalazłem. Ale jeśli ktoś może, chętnie się pokajam jeśli będzie lepsza Spoiler Edited December 16, 2017 by Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
angry Posted January 8, 2018 Share Posted January 8, 2018 Cześć, ma ktoś ikonę do tego YouTube -> https://forum.xda-developers.com/android/apps-games/app-iytbp-injected-youtube-background-t3560900 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts