dostawcy Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 Witajcie, Jestem tutaj nowy więc tradycyjnie proszę o wybaczenie błędów, mam cztery pytania. 1. Spotkałem się z problemem o którym nikt nie pisze w Internecie. Dlatego proszę o pomoc. Mianowicie nie działa obracanie ekranu w SMS-ach i PULPICIE. Nie jest to odosobniony przypadek mojego egzemplarza bo w smartphonach wystawionych w rtveuroagd jest ten sam problem. Obracanie przy innych aplikacjach działa bez zarzutu. W powyższych dwóch można działać tylko w pionie. 2. Nie jest dostępne pisanie głosowe offline, w aktualizacji nie ma języka polskiego. Czy to jakiś błąd, czy można skądś pobrać język polski? 3. Apka antywirusowa, czy jest sens stosować, bo niby na forach piszą, że nie ma wirusów. Najbardziej oczywiście boje się o prywatność i bankowość. 4. Czy można do pisania smsów mieć klawiaturę jak w starych telefonach, nie qwerty, tylko składającą się z 9 „klawiszy” i opartą na t9? Zależy mi na pisaniu jedną ręką, przy qwerty nie daję rady, za małe „klawisze” Mój telefon to Redmi Note 3 Pro wersja kate Android 6.0.1 Miui 8.1.3(MHRMIDI) Dziękuję za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jestemsuper Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 1. Po prostu aplikacja sms-ów i pulpit chyba mogą działać tylko w pionie, u mnie również nie działa obracanie. 3. Na forum raczej pisali, że wystarczy ten systemowy antywirus. Ja nic dodatkowego nie wgrywałem i na razie nie mam żadnych problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał2016 Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 Z tego czytałem na systemowej aplikacji sms obracanie nie działa.Systemowy antywirus wystarczy ale możesz dodatkowy zainstalować jak chcesz.Wysłane z Redmi Note 3 Pro SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomal_1313 Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 (edited) 4. Jak chcesz zwykłą klawiaturę to touchpal z sklepu. To jest jedyna jaką znam z tą opcją. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cootek.smartinputv5.language.v5.polish Edited February 10, 2017 by ziomal_1313 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyniolus73 Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 Pisane SMS w poziomie poprawione w miui polskaWysłane z mojego Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 @dostawcy Możesz użyć aplikacji messenger (firmy Google) tam działa bo na fabrycznej nie ma 3 antywirus musi mieć aktualną bazę danych bo inaczej wogóle nie działa możesz sprawdzić aplikacja testową EICAR lub sam wzór definicja virusa zrobić. Ja z racji tego że używam telefon bardzo mocno wchodze na zagraniczne strony i się spotykam się z wirusem który sam przez Google Chrome się pobierał bez wiedzy użytkownika i odrazu przechodzi do ataku załaczajac instalacjie i potem próbuje wymusić potwierdzenie nieznany żródeł żeby włączyć przez wielokrotne wyświetlanie (przez nieuwagę można przyznać) a wtedy antywirus miui nie pomoże bo on dopiero po instalacji wykrywa a to już za późno więc zawsze używam alternatywnych antywirusów. Podkreślam żeby taką holere złapać to czeba się postarać mi się udało Obawiam się że za niedługo zdrowy rozsądek nie wystarczy. Ale teraz jak najbardziej sam antywirus miui z aktualnymi bazami i zdrowy rozsądek wystarczy Tu link do tematu jak to mniej więcej wygląda taki wirus http://forum.android.com.pl/topic/309105-atak-wirusa-przez-przeglądarke-chrome/?do=getLastComment Link to comment Share on other sites More sharing options...
dostawcy Posted February 10, 2017 Author Share Posted February 10, 2017 Dzieki za pomoc. Czyli podsumuwując: 1 . SMSy moga się obracać ale na MIui Polska, czyli muszę odblokować bootloadera? Ekran nie będzie sie obracał? 2. Języka polskiego offline nie ma 3. A jak sie nazywa ten systemowy antyvir? 4. Zainstalowałem touchpal ale gdzie mogę ją włączyć w smsach? Po wybraniu w touchpal w ustawieniach telefonu włączył mi sie sklep touchpal i jakieś gry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomal_1313 Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Jak masz klawiaturę włączoną dusisz jakby na ziemię na tą ikonkę. I tam ustawiasz klawiaturę telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 8 godzin temu, dostawcy napisał: Dzieki za pomoc. Czyli podsumuwując: 1 . SMSy moga się obracać ale na MIui Polska, czyli muszę odblokować bootloadera? Ekran nie będzie sie obracał? 2. Języka polskiego offline nie ma 3. A jak sie nazywa ten systemowy antyvir? 4. Zainstalowałem touchpal ale gdzie mogę ją włączyć w smsach? Po wybraniu w touchpal w ustawieniach telefonu włączył mi sie sklep touchpal i jakieś gry. 1 jak na zwykłym global bez kombinowania to musisz użyć aplikacji z Google Play messenger (firmy Google nie mylić z Facebookiem to dwie różne apk) i obracanie działa lub innego zamiennika Żeby wgrać miui Polska to musisz odblokować bootloader i wgrać twrp 3 bazy antywirusa to Avast, tencent,avl(panel sterowania-antywirus-ustawienia-i tam możesz wybrać bazy z jakich może korzystać i uaktualnić je) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dostawcy Posted February 15, 2017 Author Share Posted February 15, 2017 ziomal_1313 "Jak masz klawiaturę włączoną dusisz jakby na ziemię na tą ikonkę. I tam ustawiasz klawiaturę telefonu. " Nie wiem o jakiej tej ikonce piszesz? Snajper Nie widzę w messenger opcji pisania smsów. Używam tego programu od paru lat na tablecie ale żeby smsy było można pisać. Nie widzę takiej opcji w programie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomal_1313 Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 (edited) Taka kula z kreskami u góry na lewo. Jak nie znajdziesz to najwyżej zainstaluje i zrobię screena Edited February 15, 2017 by ziomal_1313 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 (edited) @dostawcy 3 kropki po prawej ustawienia-ogólne-domyślna aplikacja SMS Używam cały czas nawet teraz https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://play.google.com/store/apps/details%3Fid%3Dcom.google.android.apps.messaging%26hl%3Dpl%26referrer%3Dutm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Dmessenger%26pcampaignid%3DAPPU_1_2qikWNjPH4KgsgHQyKmACw&ved=0ahUKEwjYpIGM6JLSAhUCkCwKHVBkCrAQ8oQBCB0wAQ&usg=AFQjCNEIWV2JLS67_qkrDgNu68_te1-zIg Link daję żebyś nie pomylił się Edited February 15, 2017 by Snajper Link to comment Share on other sites More sharing options...
dostawcy Posted February 15, 2017 Author Share Posted February 15, 2017 Panowie wybaczcie, nie widze tego o czym piszecie. Jeśli mogę poprosić o zrzut z ekranu. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 9 minut temu, dostawcy napisał: Panowie wybaczcie, nie widze tego o czym piszecie. Jeśli mogę poprosić o zrzut z ekranu. Dzięki Za dużo mam poufnych danych ale tu jest opis jak to wygląda https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://support.google.com/nexus/answer/6080337%3Fhl%3Dpl&ved=0ahUKEwibrsXc6pLSAhXIDCwKHapBBrIQFggaMAA&usg=AFQjCNEBDsslmGI6prPH6JZUHNx7fzISMg Link to comment Share on other sites More sharing options...
dostawcy Posted February 15, 2017 Author Share Posted February 15, 2017 Dzięki wszystko logicznie opisane. Jest jedno małe ale ani na tablecie, ani na redmi nie mam ikonki "więcej". Mam tylko taką chmurkę jak jest w tej instrukcji nad "więcej" ale po jej kliknięciu mogę przeszukiwać swoich znajomych. No nic będę się uczył standardowej apki do smsów. Aczkolwiek ten telefon ma tyle dziwnych rzeczy, że pewnie zaraz będzie na allegro. Dzięki jeszcze raz za wszystko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomal_1313 Posted June 2, 2017 Share Posted June 2, 2017 nie będę zakładać nowego tematu podłączę się tutaj. mam 2 pytania: 1. Czy w kate można instalować romy 7.x.x na miui pPolska i na odwrót. Chodzi o to czy nic nie trzeba czyścić. miałem pare tel i np. w galaxy s3 było można skakać po różnych wersjach romów bez żadnego problemu a w htc już było gorzej bo najpierw było trzeba wgrać odpowiednią wersje romu przez ruu. 2. czy istnieje program który umożliwia instalację apk z innych tel. chodzi mi dokładnie o pilot z g4 przy próbie instalacji wywala: błąd analizowania pakietu. chyba że ktoś się natknął na pilot, żeby było można samemu ustawić sobie guziki i zakodować pilot z oryginalnego pilota Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reddah Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 @ziomal_1313 2. Peel Universal Smart TV Remote Control - da się ustawić swojego pilota (ustawić tylko te klawisze, których chcesz używać) jednak raczej nie "zakodujesz" tam pilota z jakiegoś fizycznego pilota, który masz w domu. Jest też jedna wada tej aplikacji, reklamy (z tego co pamiętam to całkiem działające na nerwy :P) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts