Jump to content

Odtwrzacz mp3 , jaki polecacie ?

Degnerix

Recommended Posts

Witam,
Poszukuję odtwarzacza mp3 na redmi note 3 pro, do tej pory używałem mp3 ale wyzionęła ducha.
Polecicie coś dobrego ? Lub jakieś dobre ustawienia equalizera dla xiaomi. byłbym wdzięczny

Edited by Degnerix

36 minut temu, Degnerix napisał:

Witam,
Poszukuję odtwarzacza mp3 na redmi note 3 pro, do tej pory używałem mp3 ale wyzionęła ducha.
Polecicie coś dobrego ? Lub jakieś dobre ustawienia equalizera dla xiaomi. byłbym wdzięczny

A co przeszkadza Tobie w aplikacji do odtwarzania muzyki wbudowanej w MIUI?

16 godzin temu, mrosi napisał:

Chodziło mi o lepszą jakośc w aplikacji mi w sumie nic nie przeszkadza. Jest przyjemna dla oka. 

13 godzin temu, santos napisał:

PowerAmp (niestety cena w GP już wróciła do normy, niedawno była jeszcze promocja i był za pisiąt groszy hehe) + Dolby Atmos przez TWRP.

Ajjj ze ja nie wiedzialem ze byl za 50gr.... Dolby atmos mialem bodajże wgrane albo cos pomylilem. Mógłbyś podać link? 

20 godzin temu, mrosi napisał:

Mi np. to, że nie ogarnia np. francuskiego, i jak z cyrylicą sobie radzi, to ma problemy z różnymi akcentami i zamiast pokazywać tytuł z tagu to pokazuje nazwę pliku, tam gdzie nie ma akcentów, wszystko jest ok. Poza tym PowerAmp jest "ładniejszy" i ma więcej opcji konfiguracji. A jeśli nie miałbym PowerAmpa, to korzystałbym z AIMPa jak na kompie.

Mrosi, zarówno A.R.I.S.E. jak i ViperFX mają jedną zasadniczą wadę. Dla przeciętnego zjadacza chleba niemajacego wyższego wykształcenia z muzyki są nazbyt skomplikowane. Owszem, funkcji multum ale chyba tylko zawodowi DJ-e są w stanie wykorzystać możliwości i potencjał apek. Dolby Atmos jest prosty jak budowa cepa- korektor graficzny i 3 funkcje: -wirtualizacja dźwięku, -wzmocnienie dialogów w filmach oraz -ogólne podglosnienie dźwięku. Nieskomplikowany w obsłudze a i efekty super, naprawdę robi robotę, polecam.

• Like 1

Dnia 10.02.2017 o 22:23, santos napisał:

Mrosi, zarówno A.R.I.S.E. jak i ViperFX mają jedną zasadniczą wadę. Dla przeciętnego zjadacza chleba niemajacego wyższego wykształcenia z muzyki są nazbyt skomplikowane. Owszem, funkcji multum ale chyba tylko zawodowi DJ-e są w stanie wykorzystać możliwości i potencjał apek. Dolby Atmos jest prosty jak budowa cepa- korektor graficzny i 3 funkcje: -wirtualizacja dźwięku, -wzmocnienie dialogów w filmach oraz -ogólne podglosnienie dźwięku. Nieskomplikowany w obsłudze a i efekty super, naprawdę robi robotę, polecam.

Podstawowa sprawa: poziom wykształcenia muzycznego nijak się ma do słuchu. Nie mam żadnego wykształcenia muzycznego, jestem samoukiem, a potrafię wychwycić różnice między kablami, którymi podłączam głośniki do wzmacniacza. Stereo, żeby była jasność. ;)

Co zaś do samej aplikacji, to poddałem się kiedy po zainstalowaniu i zrobieniu wipe all wszystko pozostało w systemie. Wyczyścił je dopiero MiFlash. Inna sprawa, że na Redmi 4 różnica w odsłuchu była... mizerna. Soft to nie wszystko. Musi być jeszcze w systemie odpowiedni przetwornik sprzętowy. Poczekam z Arise na Mi Note 2... :) 

• 1 month later...

Czy znacie jakiś odtwarzacz który miałby pływający widget tak jak ma np Yanosik. Na pierwszym planie np podczas korzystania z map Google żeby dało się zmieniać uwor lub wcisnąć pauzę. 

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...