miszowaty Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 (edited) Zakładam luźny, dyskusyjny wątek na temat Lineage OS dla mi5. Dziwi mnie w sumie takie małe zainteresowanie. Obecny stan jest taki: - echo podczas rozmów obecnie jest okej, jednak jeśli ktoś w dalszym ciągu ma echo niech wgra mojego fixa (jest niżej) - android pay działa z odpowiednim fixem - przyciski dotykowe nie działają ze screen protectorami nałożonymi na niektóre ekrany - aplikacja aparatu nie jest jeszcze dopracowana, czasami ciężko zmienić punkt autofocus - dodano one hand mode Edited March 9, 2017 by miszowaty 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Ciężka apka aparatu - Hm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszowaty Posted February 8, 2017 Author Share Posted February 8, 2017 Poprawione. Co do tego buga z echem. Pamiętam jak jeszcze rok temu miałem galaxy alphe i na androidzie 6 z cyganem ten bug występował. Również nie wszyscy się na niego skarżyli, co ciekawe, zazwyczaj ten problem dotyczył tylko osób z Polski. Pamiętam też, że flashowalem niższe wersje modemu, gdzie jeszcze ten bug nie występował, ale to niewiele dawało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shivver Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Dla mnie wszystko ok, oprócz tego echa. Aparat genialny na ten moment. Mam szkło hartowane na ekranie i przyciski dotykowe działają bez zarzutu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 8 minut temu, Shivver napisał: Dla mnie wszystko ok, oprócz tego echa. Aparat genialny na ten moment. Mam szkło hartowane na ekranie i przyciski dotykowe działają bez zarzutu. Ile klatek na sekundę w 4K (słabe światło/mocne światło - sztuczne/dzienne)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszowaty Posted February 8, 2017 Author Share Posted February 8, 2017 (edited) Przed chwilą, Shivver napisał: Mam szkło hartowane na ekranie i przyciski dotykowe działają bez zarzutu. Tak jak mówię, problem dotyczy nowych sztuk mi5 i nie wszystkich egzemplarzy... Trzeba czekać na xiaomi aż puści nowe sterowniki. Edited February 8, 2017 by miszowaty Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeconto Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 (edited) Właśnie ja mam problem na ROMach opartych o LineageOS z przyciskami. Na romie MIUIPolska jest wszystko ok, natomiast na RR działają bardzo średnio, co przeszkadza w codziennym użytkowaniu. Mam szkło Nillkin Amazing H+ Pro. Ale same romy są bardzo dobre, w połączeniu z kernelem DragonXia OC mam 133k punktów w Antutu na wersji 3/32 i 1,2-1,3 GB wolnego Ramu Edited February 8, 2017 by fakeconto Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszowaty Posted February 8, 2017 Author Share Posted February 8, 2017 @fakeconto Jak u Ciebie wygląda sytuacja z echem? Czy jak do kogoś dzwonisz to ta osoba nie słyszy swojego głosu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Ile klatek na sekundę w 4K (słabe światło/mocne światło - sztuczne/dzienne)?Jakieś nagranie w domu zrobiłem miesiąc temu to 26 klatek było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 14 minut temu, AdamKli napisał: Jakieś nagranie w domu zrobiłem miesiąc temu to 26 klatek było. W 1080p jest stałe 30 klatek w każdym świetle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 ja apke aparatu podmienilem na te snapdragona V2. Prawie idento a zdjęcia jak z miui. no i zaimplementowali OISa działającego Ogólnie spoko rom i mi wszystko fajnie chodziło, ale ja jak to ja jak już odblokowałem bootloader po prawie roku to zacząłem co chwilę coś zmieniać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kecik18 Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Najważniejsze, że w końcu jest sposób na działający Android Pay na LinageOS odsyłam do posta : klik Link to comment Share on other sites More sharing options...
alladyn07 Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 13 godzin temu, miszowaty napisał: @fakeconto Jak u Ciebie wygląda sytuacja z echem? Czy jak do kogoś dzwonisz to ta osoba nie słyszy swojego głosu? dopytam, jak z tym echem ? Efekt nadal występuje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtasemaj Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 Czytałem wątek na xda i ktoś się tam faktycznie skarży. Miałem lineage zainstalowaną jakąś 2 wydania wcześniejszą i telefon sam się wyłączał w nocy (na xda też o tym pisali). Wróciłem więc na miui. Teraz chciałem znowu sprawdzić Lineage ale w twrp mam cały czas error 7. Nie potrafię tego pokonać - twrp najnowsze, plik odpowiedni, próba wgrania po wszystkich wipach (łącznie z system jak i bez niego). Nie wiem już o co chodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 Przetestujcie sobie RR, również bardzo dobry rom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smallhausen Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 Żeby nie pojawiał się error7 musisz wykonać flash firmware. Czytaj pierwszy post w forum XDA dotyczący lineage gdzie autor zaktualizował informacje dotyczące sposobu instalacji.Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtasemaj Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 56 minut temu, smallhausen napisał: Żeby nie pojawiał się error7 musisz wykonać flash firmware. Czytaj pierwszy post w forum XDA dotyczący lineage gdzie autor zaktualizował informacje dotyczące sposobu instalacji. Tapatalk Ale nie przechodziłem z andka M na N... Teraz próbowałem i poszło. Zobaczymy czy padnie w nocy Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeconto Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 Nie zauważyłem echa, nikt z rozmówców się nie skarżył Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszowaty Posted February 9, 2017 Author Share Posted February 9, 2017 (edited) Najlepiej samemu sprawdz. PS. Jakby ktoś chciał pomóc z tym echem i zna się trochę na androidzie niech napisze mi PM. Edited February 9, 2017 by miszowaty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piechox Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 Wiadomo czy naprawili klawisze nawigacyjne dla ekranów LG?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszowaty Posted February 9, 2017 Author Share Posted February 9, 2017 To nie zależy od developerów Lineage'a tylko od xiaomi i nie, nie naprawili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszowaty Posted February 11, 2017 Author Share Posted February 11, 2017 (edited) Załączam dwie rzeczy ode mnie (używasz na własne ryzyko), testowane na buildzie z 6 lutego: - ECHO FIX - zanim developerzy coś z tym zrobią to wrzucam modyfikacje ustawień mikrofonu i głośników, polega ona na delikatnym zmniejszeniu czułości mikrofonu, zwiększa też głośność podczas rozmowy echo + low volume fix - BLUE ACCENT - (działa z buildem z początku lutego, aktualizacja wkrótce) zmiana koloru akcentów na niebieski (jak to wygląda widać na obrazku niżej) blue accent mod - RED ACCENT - działa z najnowszym buildem 1302 red accent mod Instalacja pod recovery po zamontowaniu system i odhaczeniu read-only: - echo fix "adb push mixer_paths_tesha.xml system/etc" - akcenty "adb push framework-res.apk system/framework" Edited March 9, 2017 by miszowaty Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszowaty Posted February 14, 2017 Author Share Posted February 14, 2017 (edited) Ważna aktualizacja. Echo można usunąć przez edycję build.prop. Żródło: klik ro.qc.sdk.audio.fluencetype=fluence Instrukcja jak to wgrać bez roota: klik Edited February 14, 2017 by miszowaty 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shivver Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 23 godziny temu, miszowaty napisał: Ważna aktualizacja. Echo można usunąć przez edycję build.prop. Żródło: klik ro.qc.sdk.audio.fluencetype=fluence Instrukcja jak to wgrać bez roota: klik Teorytycznie można, u mnie nie zadziałało =/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeconto Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Jaki polecacie soft oparty o LineageOS, zależy mi na stabilności, wydajności i wyglądzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 RR Link to comment Share on other sites More sharing options...
polakpotrafi00 Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Czy ktos już obszedł kiepskie działanie dotykowych przycisków, na xiaomi.eu działa dobrze Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszowaty Posted February 22, 2017 Author Share Posted February 22, 2017 Jak coś się poprawi w tej sprawie, to będzie napisane w pierwszym poście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shivver Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 Ja w dalszym ciagu mam problem z echem, na nowym weekly z 21 lutego dzialam. W glosnosci rozmowy jest 7 stopni glosnosci. Od 1-5 nie mam echa, 6-7 echo jest. Uzywam telefonu na 5 poziomie glosnosci ale czesto nie slychac dobrze rozmowy. Jakis pomysl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tutek Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 a moglibyście porównać czas pracy baterii Lineage OS w stosunku do xiaomi.eu ? Zastanawiam się nad przejściem bo średnio 5% baterii mniej co godzine na xiaomi.eu to dla mnie dużo za dużo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shivver Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 10 godzin temu, tutek napisał: a moglibyście porównać czas pracy baterii Lineage OS w stosunku do xiaomi.eu ? Zastanawiam się nad przejściem bo średnio 5% baterii mniej co godzine na xiaomi.eu to dla mnie dużo za dużo GSam Battery Monitor: 6h 28m (średni czas ekranu na pełne ładowanie) Na Miui miałem coś koło 5h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 Wiecej niż dobrzeRedmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszowaty Posted February 26, 2017 Author Share Posted February 26, 2017 (edited) Statystyki po 2tyg używania. Edited February 26, 2017 by miszowaty Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted February 26, 2017 Share Posted February 26, 2017 @miszowaty. Prawie 10h SOT, szacun Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted February 26, 2017 Share Posted February 26, 2017 Taa 10h. Chyba z wyłączonymi wszystkimi danymi w tle, 0 internetu i ciekawe jeszcze czego. Wykastrowany smartfon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts