Tobiasz Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 (edited) 3 godziny temu, Premeryt napisał: No właśnie to samo znalazłem przed chwilą na chińskim forum. W skrócie o co chodzi bo ja już rano złożyłem ponownie wniosek o zezwolenie na odblokowanie? Chodzi o to że jeśli na tej stronie: http://en.miui.com/data/attachment/forum/201702/17/230214oilf5t19925a6ma6.jpg.thumb.jpg nie masz linku (reapply>>) do ponownego złożenia prośby o pozwolenie na odblokowanie to powinieneś napisać o problemie na en.miui.com w tym wątku: http://en.miui.com/type-64-717.html Poza tym ogólnie tłumaczą że im jakiś babol się zrobił z tymi odblokowaniami itd itp... Edited February 17, 2017 by Tobiasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 5 godzin temu, yaro.bob napisał: No właśnie ja napisze chyba z fochem,że polecam ziomkom na dzielni ich markę a oni blokują mi instalację spolszczonej wersji systemu,więc chyba zmienię zdanie wobec ich marki... Moze taki argument zadziała. Aleś naiwny ;-))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premeryt Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 4 godziny temu, Tobiasz napisał: Chodzi o to że jeśli na tej stronie: http://en.miui.com/data/attachment/forum/201702/17/230214oilf5t19925a6ma6.jpg.thumb.jpg nie masz linku (reapply>>) do ponownego złożenia prośby o pozwolenie na odblokowanie to powinieneś napisać o problemie na en.miui.com w tym wątku: http://en.miui.com/type-64-717.html Poza tym ogólnie tłumaczą że im jakiś babol się zrobił z tymi odblokowaniami itd itp... Dziękuję bardzo za szczegółowe rozkminienie tego wątku. Miałem link do złożenia ponownej prośby i go od razu odpaliłem. Na wszelki wypadek również "pochwaliłem" się swoimi problemami na tej drugiej stronie. Ciekawe czy i kiedy zareagują? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 (edited) U mnie oczywiście też cofnęli pozwolenie, ale mogłem ponownie złożyć prośbę na odblokowanie Mi4C. SMS-a potwierdzającego dostałem w sumie parę godzin po złożeniu ponownej prośby, ale mimo to unlock zatrzymuje się na 50% Założyłem temat na en.miui.com, ale moderator przeniósł go tylko do innego działu niż ten, który był podany wyżej. Edited February 18, 2017 by Przemek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linkos Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 ja chyba coś zepsułem zainstalowałem nowe MIUI Polska z Androidem 7 i zablokowało mi bootloader. Użyłem instrukcji z forum z unlockiem bez zgody Xiaomi (mimo że mam zezwolenie :P) poszło. Zaktualizowałem do 7.1.12 i znów mi zablokowało. I teraz myślę co przeoczyłem, a nie chce znowu cofać się do starej wersji czy instalować "na czysto" globala, szkoda mi znowu ustawień... da radę coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 @Linkos odblokowanie nowego bootloadera tylko oficjalnie przez miunlock. Wgrywanie z powrotem starego odblokowanego bootloadera nic Ci nie da Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linkos Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Przed chwilą, slimdick napisał: @Linkos odblokowanie nowego bootloadera tylko oficjalnie przez miunlock. Wgrywanie z powrotem starego odblokowanego bootloadera nic Ci nie da czyli znowu zabawa :< masz szybko linkiem zarzucić do globala? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Na jaki model ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linkos Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 1 minutę temu, slimdick napisał: Na jaki model ?? Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Przed chwilą, Linkos napisał: Mi4c Na ten model nie ma wersji global tylko china. Tak jak robiłeś wcześniej według tej instrukcji odblokuj nie oficjalnie bootloader, potem wgraj twrp i w nim xioami.eu 6.12.22 z 5.1.1 https://www.androidfilehost.com/?fid=529152257862690137 albo xiaomi.eu 7.2.16 z 7.0 które zablokuje bootloader i będziesz musiał oficjalnie go odblokować jak chcesz instalować kolejne aktualizacje https://www.androidfilehost.com/?fid=673368273298932251 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linkos Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 4 minuty temu, slimdick napisał: Na ten model nie ma wersji global tylko china. Tak jak robiłeś wcześniej według tej instrukcji odblokuj nie oficjalnie bootloader, potem wgraj twrp i w nim xioami.eu 6.12.22 z 5.1.1 https://www.androidfilehost.com/?fid=529152257862690137 albo xiaomi.eu 7.2.16 z 7.0 które zablokuje bootloader i będziesz musiał oficjalnie go odblokować jak chcesz instalować kolejne aktualizacje https://www.androidfilehost.com/?fid=673368273298932251 MiFlashUnlock mi puści unlock z xiaomi.eu 7.2.16? Wcześniej miałem 7.1.12 i mi nie rozpoznawał urządzenia (konta Xiaomi na telefonie). I dlatego szukałem oficjalnej wersji która mi będzie współpracować z MiFlash Unlock. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 44 minuty temu, Linkos napisał: MiFlashUnlock mi puści unlock z xiaomi.eu 7.2.16? Wcześniej miałem 7.1.12 i mi nie rozpoznawał urządzenia (konta Xiaomi na telefonie). I dlatego szukałem oficjalnej wersji która mi będzie współpracować z MiFlash Unlock. Na xiaomi.eu 7.2.16 masz ten sam bootloader co na china dev więc też go odblokujesz w miunlock, tylko kwestia właściwych sterowników w systemie w trybie fastboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linkos Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 3 minuty temu, slimdick napisał: Na xiaomi.eu 7.2.16 masz ten sam bootloader co na china dev więc też go odblokujesz w miunlock, tylko kwestia właściwych sterowników w systemie w trybie fastboot. to ciekawa informacja, caly czas myślałem, że skoro komunikuje się (w komendzie fastboot devices) to wszystko jest okej.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Ręce mi już opadają, zrobiłem miflash do china dev 7.2.16 i nadal zatrzymuje się na 50% i że niby konto się nie zgadza z tym co na telefonie. No masakra, nie wiem już co robić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linkos Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 1 minutę temu, Winiu89 napisał: Ręce mi już opadają, zrobiłem miflash do china dev 7.2.16 i nadal zatrzymuje się na 50% i że niby konto się nie zgadza z tym co na telefonie. No masakra, nie wiem już co robić no witaj w klubie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premeryt Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 U mnie na Mi4c to tak wygląda. Zezwolenie otrzymałem 12 lutego brrr. Wielokrotne próby odblokowania dawały jednakowy wynik: Could't verify device. Current account is different from the account info on the device. Fastboot: xxxxx@comp:~$ sudo fastboot devices a061fe77 fastboot xxxxx@comp:~$ sudo fastboot oem device-info (bootloader) Device tampered: false (bootloader) Device unlocked: false (bootloader) Device critical unlocked: false (bootloader) Charger screen enabled: true (bootloader) Display panel: OKAY Zezwolenie dla mnie zostało wczoraj cofnięte, złożyłem nową aplikację i czekam. Fastboot oem unlock, kilkukrotne weryfikacje konta i inne manewry nie skutkują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 (edited) Dzisiaj poszedł unlock na strzała! Robiłem to na xiaomi.eu 7.2.16 bez grzebania w opcjach programistycznych, czyli wystarczy czekać aż kiedyś zaskoczy Aha robiłem to na wersji unlocka "miflash_unlock-1.1.1111.11231" Edited February 19, 2017 by Winiu89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mayday79 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Dzisiaj poszedł unlock na strzała! Robiłem to na xiaomi.eu 7.2.16 bez grzebania w opcjach programistycznych, czyli wystarczy czekać aż kiedyś zaskoczy Aha robiłem to na wersji unlocka "miflash_unlock-1.1.1111.11231"Pozwolenie miałeś od kiedy? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Mi4s, prośba o unlock wysłana w poniedziałek, w środę przyszła zgoda. Poszło bez problemu za 1 razem na xiaomi.eu 6.1.19 używałem Unlocka 1.1.0317.1 w wersji angielskiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Pozwolenie miałeś od kiedy? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu TapatalkaPozwolenie miałem pod roku ale przez ponad tydzień nie mogłem odblokować, dopiero dzisiaj poszłoWysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Potwierdzam u mnie też dzisiaj już zaskoczyło a człowiek już się przyzwyczaił do tych 50% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linkos Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 A co poradzić na Your device isn't supported by Mi Unlock - wyskakuje nawet bez podłączenia telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiuro Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 21 minutes ago, Linkos said: A co poradzić na Your device isn't supported by Mi Unlock - wyskakuje nawet bez podłączenia telefonu Czekaj na zgodę, to prostu brak zgody. Jaki klikniesz go i unlock później na stronach będziesz miał, żebyś czekał lub ewentualne info o odrzuceniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linkos Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 (edited) 2 minuty temu, tiuro napisał: Czekaj na zgodę, to prostu brak zgody. Jaki klikniesz go i unlock później na stronach będziesz miał, żebyś czekał lub ewentualne info o odrzuceniu. parę dni temu dostałem zgodę. co jest... sprawdziłem teraz wycofali? O_o Edited February 19, 2017 by Linkos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Ostatnio chyba masowo wycofują być może przez to, że jest zbyt dużo żądań w związku z zablokowaniem bootloadera w tych kilku urządzeniach Link to comment Share on other sites More sharing options...
zygzak Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Nie pisz głupot, na forum miui jest info o błędzie. Przepraszają i jutro będą naprawiać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Nie pisz głupot, na forum miui jest info o błędzie. Przepraszają i jutro będą naprawiać.Możesz podać linka do tej informacji? ️Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KutanG Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Można zainstalować google play na china dev do mi4c? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premeryt Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 1 godzinę temu, Winiu89 napisał: Możesz podać linka do tej informacji? ️ We apologize on behalf of MIUI Global Forum for any inconvenience caused. http://en.miui.com/thread-510085-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grellenort Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Właśnie przed chwilą otrzymałem następną zgodę na odblokowanie bootloadera (po ostatnim "głośnym" cofaniu pozwoleń wysłałem ponownie prośbę w piątek rano) i teraz poszło za 1szym razem. Żadnych zabaw ze sterownikami, usuwaniu i dodawaniu tel do konta xiaomi, lokalizowaniu, synchronizacji itp itd. Sądzę, że serwery przetrawiły już informacje i każdy kto miał niedawno z tym problemy teraz odblokuje urządzenie bez zbędnej zabawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premeryt Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 (edited) Mi4c Cud się stał pewnego razu, oj! O godz. 3:05 dostałem ponowne zezwolenie na odblokowanie bootloadera i mam phona na Androidzie 7 MIUI 8.3 7.2.16! HDR, GPS, etc śmiga jak zwykle tak samo jak reszta. Jedynie, tak samo jak na poprzednim dev klawiatura MIUI nie fonkcjonuje, w ząbek czesana. Edited February 20, 2017 by Premeryt poprawki Link to comment Share on other sites More sharing options...
mayday79 Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Potwierdzam, zgody przyznane. Mój mi4c również odblokowany:)Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 A niektórzy tak lamentowali, że chińczyki takie złe, że wszystko utrudniają Link to comment Share on other sites More sharing options...
zygzak Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Bo utrudniają, u mnie wciąż 50% i d*pa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miśjogi Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 o 1 dostałem zgodę i poszło. bootloader odblokowany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts