Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, mam mały, prawdopodobnie problem z Xiaomi Mi5, mianowicie wieczorem podłączyłem telefon do ładowania, naładowałem go do ok.30% i poszedłem spać, rano ku mojemu zdziwieniu bateria wciąż trzymała się na 30%, podłączyłem telefon do ładowarki i zaczął się ładować szybciej niż zwykle i wydaje mi się, że bardziej grzac. Po jakimś czasie bateria znowu zaczęła się zużywać ale dopiero po ok. 20-30 min zeszła o 1%. Da się coś z tym zrobić? I czy wgl jest to jakiś problem, czy wszystko jest ok?

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Edited by MrReus
Posted
3 godziny temu, MrReus napisał:

Witam, mam mały, prawdopodobnie problem z Xiaomi Mi5, mianowicie wieczorem podłączyłem telefon do ładowania, naładowałem go do ok.30% i poszedłem spać, rano ku mojemu zdziwieniu bateria wciąż trzymała się na 30%, podłączyłem telefon do ładowarki i zaczął się ładować szybciej niż zwykle i wydaje mi się, że bardziej grzac. Po jakimś czasie bateria znowu zaczęła się zużywać ale dopiero po ok. 20-30 min zeszła o 1%. Da się coś z tym zrobić? I czy wgl jest to jakiś problem, czy wszystko jest ok?

Jaki soft, nie zadne syfmiui?

Posted
32 minuty temu, MrReus napisał:

Nie, najnowszy global, fabrycznie wgrany.

Zrob tak jak napisal @bergmen. Podlacz do jakiejkolwiek innej ladowarki bez qc (to wazne)  i przeprowadz pelny cykl ladowania, zobacz czy pomoze.

Posted

według mnie jeżeli komuś nie zależy na szybkim ładowaniu to proponuje zmienić ładowarkę na 1mA  lub 850 mA (zapewni dłuższą żywotność baterii)

Posted (edited)

Mało tego, ja zalecam ładowanie pod komputerem na USB 2.0 - prąd wtedy spada do 500 mA! Wyobraźcie sobie, o ile dłużej bateria żyje w porównaniu z QC 2.0 A! Nie wiecie? CZTERY razy dłużej! Tosz to duracell.

Edited by galakty
  • Like 1
Posted

Ja tam ładuje QC 3.0 już 11 miesięcy i jakoś spadku wydajności nie odnotowałem. 

Jak padnie to kupie sobie oryginał w ChRL i tel będzie jak nowy.

Jak ktoś chce ładować prądem 500mA to życzę cierpliwości.

Posted
39 minut temu, Poohacz79 napisał:

Ja tam ładuje QC 3.0 już 11 miesięcy i jakoś spadku wydajności nie odnotowałem. 

Jak padnie to kupie sobie oryginał w ChRL i tel będzie jak nowy.

Jak ktoś chce ładować prądem 500mA to życzę cierpliwości.

A kupisz oryginał?

Posted
21 godzin temu, galakty napisał:

Ah, dragon. Wiem, że ekrany tam polecają, o bateriach nie słyszałem opinii.

Oni z tego co kojarzę rozbierają telefony, stąd mają oryginalne części - no chyba, że np przy wyświetlaczu jest napisane, że jest to dobrej jakości podróbka.

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...