MrReus Posted February 7, 2017 Posted February 7, 2017 (edited) Witam, mam mały, prawdopodobnie problem z Xiaomi Mi5, mianowicie wieczorem podłączyłem telefon do ładowania, naładowałem go do ok.30% i poszedłem spać, rano ku mojemu zdziwieniu bateria wciąż trzymała się na 30%, podłączyłem telefon do ładowarki i zaczął się ładować szybciej niż zwykle i wydaje mi się, że bardziej grzac. Po jakimś czasie bateria znowu zaczęła się zużywać ale dopiero po ok. 20-30 min zeszła o 1%. Da się coś z tym zrobić? I czy wgl jest to jakiś problem, czy wszystko jest ok? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Edited February 7, 2017 by MrReus
kamillm Posted February 7, 2017 Posted February 7, 2017 3 godziny temu, MrReus napisał: Witam, mam mały, prawdopodobnie problem z Xiaomi Mi5, mianowicie wieczorem podłączyłem telefon do ładowania, naładowałem go do ok.30% i poszedłem spać, rano ku mojemu zdziwieniu bateria wciąż trzymała się na 30%, podłączyłem telefon do ładowarki i zaczął się ładować szybciej niż zwykle i wydaje mi się, że bardziej grzac. Po jakimś czasie bateria znowu zaczęła się zużywać ale dopiero po ok. 20-30 min zeszła o 1%. Da się coś z tym zrobić? I czy wgl jest to jakiś problem, czy wszystko jest ok? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Jaki soft, nie zadne syfmiui?
MrReus Posted February 7, 2017 Author Posted February 7, 2017 Jaki soft, nie zadne syfmiui?Nie, najnowszy global, fabrycznie wgrany.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
MrReus Posted February 7, 2017 Author Posted February 7, 2017 @MrReus daj screen z informacji o telefonie Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
bergmen Posted February 7, 2017 Posted February 7, 2017 może to kwestia ładowarki i kabla? spróbuj inną ładować.
kamillm Posted February 7, 2017 Posted February 7, 2017 32 minuty temu, MrReus napisał: Nie, najnowszy global, fabrycznie wgrany. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Zrob tak jak napisal @bergmen. Podlacz do jakiejkolwiek innej ladowarki bez qc (to wazne) i przeprowadz pelny cykl ladowania, zobacz czy pomoze.
secikk Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 według mnie jeżeli komuś nie zależy na szybkim ładowaniu to proponuje zmienić ładowarkę na 1mA lub 850 mA (zapewni dłuższą żywotność baterii)
galakty Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 (edited) Mało tego, ja zalecam ładowanie pod komputerem na USB 2.0 - prąd wtedy spada do 500 mA! Wyobraźcie sobie, o ile dłużej bateria żyje w porównaniu z QC 2.0 A! Nie wiecie? CZTERY razy dłużej! Tosz to duracell. Edited February 9, 2017 by galakty 1
lockerek Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 Nie wiem czy szmieszkujecie ale to brzmi zabawnie xDD 1
Poohacz79 Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 Ja tam ładuje QC 3.0 już 11 miesięcy i jakoś spadku wydajności nie odnotowałem. Jak padnie to kupie sobie oryginał w ChRL i tel będzie jak nowy. Jak ktoś chce ładować prądem 500mA to życzę cierpliwości.
bergmen Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 (edited) @Poohacz79 Przez noc zdąży się naładować. Przez sen nawet najbardziej niecierpliwy to wytrzyma Edited February 9, 2017 by bergmen
galakty Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 39 minut temu, Poohacz79 napisał: Ja tam ładuje QC 3.0 już 11 miesięcy i jakoś spadku wydajności nie odnotowałem. Jak padnie to kupie sobie oryginał w ChRL i tel będzie jak nowy. Jak ktoś chce ładować prądem 500mA to życzę cierpliwości. A kupisz oryginał?
Poohacz79 Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 1 godzinę temu, galakty napisał: A kupisz oryginał? Tak
galakty Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 Przed chwilą, Poohacz79 napisał: Tak Daj linka do aukcji, czy coś. Zapiszę sobie
galakty Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 Ah, dragon. Wiem, że ekrany tam polecają, o bateriach nie słyszałem opinii.
daniel.wu Posted February 10, 2017 Posted February 10, 2017 21 godzin temu, galakty napisał: Ah, dragon. Wiem, że ekrany tam polecają, o bateriach nie słyszałem opinii. Oni z tego co kojarzę rozbierają telefony, stąd mają oryginalne części - no chyba, że np przy wyświetlaczu jest napisane, że jest to dobrej jakości podróbka.
Recommended Posts