pawo24 Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 (edited) Witam.Wyskoczyła mi dziś aktualizacja do wersji MIUI V8.1.3.0.MHRMIDI.Wgrywał może już to ktoś? Edited February 7, 2017 by pawo24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gonzo_86 Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 Chyba jesteś wśród tych co dostali testowo, bo u mnie jeszcze nie ma aktualizacji.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawo24 Posted February 7, 2017 Author Share Posted February 7, 2017 gonzo_86, też masz Redmi Note 3 pro SE? Boje się instalować,aby czegos mi nie rozwaliło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 (edited) 43 minuty temu, pawo24 napisał: Witam.Wyskoczyła mi dziś aktualizacja do wersji MIUI V8.1.3.0.MHRMIDI.Wgrywał może już to ktoś? Wybrane osoby dostają kilka dni wcześniej Jak zaktualizujesz czy mógłbyś mi podać wersje pasma podstawowego z informacji o telefonie? Tu masz info http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=497611&highlight=Special%2Bedition @pawo24 Edited February 7, 2017 by Snajper Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawo24 Posted February 7, 2017 Author Share Posted February 7, 2017 (edited) Boje sie to wgrywać Nie znam hiszpańskiego,ale jak dałem tłumaczenie to po wgraniu ludziom zrobiły się "cegły" z telefonu http://www.htcmania.com/showthread.php?p=25623165 https://www.movilesdualsim.com/tema/actualizacion-miui-v8-1-3-0-mhrmidi-nightly.166983/ Piszą też tam ,że są jakieś 3 aktualizacje, tzn: 122MB, 585MB 1.4GB.Ja dostałem tą 585 MB Edited February 7, 2017 by pawo24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IKM Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 Wgrałem przed chwilą (122 MB), telefon jeszcze działa. Wersja pasma podstawowego to -8976_GEN_PACK-1.7444 6.1.75478.1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawo24 Posted February 7, 2017 Author Share Posted February 7, 2017 (edited) A czym w ogóle różnią sie te wersje aktualizaji?Ciekawe,czy ta 1.4 GB to android 7 nougat? Edited February 7, 2017 by pawo24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozii Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 przed wgraniem tej wersji jest info co jest naprawiane, byly jakies trzy patche i ostatni fix the slow download playstore, testujemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
kafaros Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 No ja mam od wczoraj dostępną ale jak narazie królikiem doświadczalnym nie będę. Wersja 585mb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domelos16 Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 Zainstalowałem wczoraj wersję 122 mb . Jak na razie, wszystko ok. Zauważyłem nawet delikatną poprawę szybkości działania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gonzo_86 Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 Zainstalowałem wczoraj wersję 122 mb . Jak na razie, wszystko ok. Zauważyłem nawet delikatną poprawę szybkości działania.A sprawdź na jakimś większym pliku no. FIFA z Playstore czy leci Tobie pełną prędkością.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
IKM Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 Pliki z sklepu Play pobiera z prędkością 5 MB/s to daje 40Mb/s, speedtest pokazuje moją maksymalną prędkość łącza jako 40 Mb/s, wszystko po wifi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KungFuKarateMistrz Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 (edited) Mi też wczoraj wyskoczyła i zaktualizowałem (wielkość jakieś 585 mb). Na razie wszystko działa, z tego co widzę w porównaniu do 8.0.5.0 to dodali dwie appki: MIUI Forum i Google Duo, to pierwsze da się odinstalować natomiast duo nie znalazłem takiej możliwości. Poza tym w ustawieniach pojawiły się kolorowe ikonki i zmienił się trochę wygląd panelu sterowania. I jeszcze dodali przycisk do rozwijania przełączników na rozwijanej belce (no chyba, że już wcześniej był bo nie pamiętam go). Edited February 7, 2017 by KungFuKarateMistrz Link to comment Share on other sites More sharing options...
gonzo_86 Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 Pliki z sklepu Play pobiera z prędkością 5 MB/s to daje 40Mb/s, speedtest pokazuje moją maksymalną prędkość łącza jako 40 Mb/s, wszystko po wifi.To super bo było to bardzo męczące Teraz tylko muszę czekać aż dadzą i mi tę aktualizację Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlo67 Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 U mnie wszystko ok tylko bateria jak trzymała słabo tak dalej jest do d*py Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domelos16 Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 4 godziny temu, gonzo_86 napisał: A sprawdź na jakimś większym pliku no. FIFA z Playstore czy leci Tobie pełną prędkością. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Tak leci z max prędkością 54 minuty temu, pawlo67 napisał: U mnie wszystko ok tylko bateria jak trzymała słabo tak dalej jest do d*py Prawda, bateria dalej średnia. Pamiętam że na ostatniej wersji stable MIUI 7, bateria była o wiele lepsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlo67 Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Żeby jednego dnia nie wytrzymała? I ja tylko 30minut na telefonie to szok Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomal_1313 Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 A u mnie dalej tak samo wszystko działa płynnie i bateria trzyma długo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Bo drenaż bateri i problemy z prawidłowym odczytem są wysyłane do wybranych osób Mam do tych co dostali aktualizacje pytanko jesteście zalogowani na konto xiaomi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał2016 Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Jeszcze nie mam aktualizacji, jeżeli poprawili szybkość z Google Play to byłoby super bo to jest denerwujące. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlo67 Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Ja jestem 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomal_1313 Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Ja też jestem 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Jeszcze jedno jak macie w ustawieniach-aplikacjie systemowe-sms-dodatkowe ustawienia- Format udostępnia kart Miui card czy vcard Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał2016 Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 U mnie jest vcard. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomal_1313 Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 1 godzinę temu, Snajper napisał: Jeszcze jedno jak macie w ustawieniach-aplikacjie systemowe-sms-dodatkowe ustawienia- Format udostępnia kart Miui card czy vcard U mnie jest miui card. a jaka w ogóle jest różnica? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 16 minut temu, ziomal_1313 napisał: U mnie jest miui card. a jaka w ogóle jest różnica? Nie mam pojęcia zawsze miałem vcard ale dzisiaj po świeżej instalacji było miui card więc się zdziwiłem 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlo67 Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 u mnie jest vCard 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozii Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 3 godziny temu, Snajper napisał: Jeszcze jedno jak macie w ustawieniach-aplikacjie systemowe-sms-dodatkowe ustawienia- Format udostępnia kart Miui card czy vcard 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Taki coś jeszcze mi chodzi po głowie nie istotna informacja do niczego nie poczebna(plotka) ale jestem ciekawy czy ogólnie rn3 pro se ma certyfikat na global stable bo wypuszczony był na Tajwan Sprawdzić można wchodząc do Google Play i kliknąć na ustawienia na końcu jest informacja U mnie nie ma ale to możliwe że przez manewry odblokowany bootloader.itd Link to comment Share on other sites More sharing options...
gonzo_86 Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 U mnie na 8.1.1.0 jest Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał2016 Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 Mój też ma certykat.Wysłane z Redmi Note 3 Pro SE 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajfux Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 Mój też ma certykat.Wysłane z Redmi Note 3 Pro SEWitam. A czy Kolega ma odblokowany bootloader?, bo mój telefon jest z polskiej dystrybucji, i jest brak certyfikacji, mam odblokowany bootloader, więc może to jest przyczyną, a może nie, dlatego pytam, jak miałem przed od blokowaniem, nie wiem, nie sprawdzałem tego. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian72411 Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 U mnie na najnowszym developer rom też brak. Bootloader zablokowany bo nie mam miui recovowery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 @kajfux ta sama sytuacja u mnie bootloader odblokowany telefon z abc data i nie pamiętam też czy przed był. @adrian72411 certyfikat ma tylko global stable bo z nim wysyła telefon xiaomi do certyfikacji Global dev nie ma i raczej nie będzie mieć bo to beta może być nie stabilny Xiaomi.eu też nie będzie miało bo to custom ROM i ich to nie dotyczy. Z tego co widzę odpowiedzialny za certyfikat proces wczytuję parametry i niestety stan odblokowania bootloadera, root(system także global stable musi być) i informacjia wyskakuje po analizie z drobnym opóźnieniem czasowym co można zaobserwować przy odinstalowaniu aktualizacji Google Play. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał2016 Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 Cytat Witam. A czy Kolega ma odblokowany bootloader?, bo mój telefon jest z polskiej dystrybucji, i jest brak certyfikacji, mam odblokowany bootloader, więc może to jest przyczyną, a może nie, dlatego pytam, jak miałem przed od blokowaniem, nie wiem, nie sprawdzałem tego. Nic nie ruszałem od nowego z bootlaederem, kupowałem w komputroniku i mam global stable 8.1.1.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts