OrionFOTL Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 Cześć forumowicze. Mam Redmi 4 Prime od około miesiąca, ale od paru dni zauważyłem problem z ładowaniem. Korzystam z ładowarki Kruger&Matz 2A, z wpiętym do niej oryginalnym kablem microUSB Xiaomi. Telefon odbiera prąd 200-450mA lub w ogóle się nie ładuje, chyba że ułożę kabel przy porcie w idealnej pozycji (metodą prób i błędów) i tak go zostawię. Wtedy pobiera zwykle 1450mA. (Mierzone aplikacją Ampere). Na ładowarce Samsunga 0,7A ze zintegrowanym kablem jest tak samo - bez ładowania lub ~200mA jeśli nie docisnę w idealny sposób (oczywiście wtedy prąd nie przekracza możliwości samej ładowarki). Podczas ładowania, jeśli dotknę kantu metalowej obudowy czubkiem palca lub języka czuję charakterystyczne mrowienie świadczące o wadliwym uziemieniu. Zakładam że samemu mam małe szanse naprawienia tego. Odsyłać na gwarancję? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 Jaki system masz w telefonie? Daj zrzut ekranu z informacje o telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OrionFOTL Posted February 6, 2017 Author Share Posted February 6, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 System ok, więc jeśli jesteś pewien, że dolnym portem do wnętrza nie dostała się wilgoć - reklamuj sprzęt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OrionFOTL Posted February 6, 2017 Author Share Posted February 6, 2017 Dzięki za pomoc. Mam nadzieję że MiCenter ma odpowiednie części. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts