zimny93 Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 Siemanko dzisiaj po pobraniu Aparatu Google(https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.GoogleCamera) wszedłem sobie w ustawienia tej aplikacji i wygląda na to że Redmi 4 Pro na tej aplikacji może nagrawać w 4K :D Pobrałem filmik na komputer pokazuje rozdzielczość 3840 x 2160. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szyszonek Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 U mnie tylko FHD Link to comment Share on other sites More sharing options...
si3wc4 Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 @zimny93 nie wiem jaki masz soft ale na oficjalnym globalu działa wersja 2.7.x.x.Na nowszych wyskakuje błąd połączenia z kamerą. Zdjęcia można robić. Na tej starej wersji owszem pojawia się wybór 4k (a dokładniej UHD) ale jakość nagrania zarówno w formacie 4k jak i full hd pozostawia wiele do życzenia.Może to tylko kwestia sterowników. Bo sam moduł kamery, jak i procesor w naszych telefonach wspierają nagrywanie UHD.Tak na marginesie - nasze telefony korzystają z modułu Samsunga (S3K5L8), z którego to korzysta też na przykład UMI w modelu Z, Plus i Plus Xtreme. Te telefony potrafią zrobić naprawdę ładne zdjęcia i obsługują 4k. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zimny93 Posted February 6, 2017 Author Share Posted February 6, 2017 System mam wgrany MIUI Eu 8.2 7.1.19 u mnie działa bez zarzutu Jak chcecie mogę na YT wrzucić jakieś samplowe video Link to comment Share on other sites More sharing options...
si3wc4 Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 Bardzo chętnie obejrzę. Może to mnie zmotywuje do odejścia z globala... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadi Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 Sprawdziłem na Cinema FV-5 i da radę nagrywać w 4K i można zmienić ilość klatek 24,25 lub 30 Szkoda, że tej opcji nie ma w domyślnym aparacie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts