8zik Posted February 1, 2017 Posted February 1, 2017 Witam, Zauważyłem kilka problemów w swoim Redmi PRO. Na początek info o pacjencie: Problem nr 1. - podłączanie się do sieci WiFi poprzez menu rozwijane od góry: Po wybraniu sieci z do której chcemy się podłączyć mamy taki oto efekt: zaznaczam, że problem nie występuje gdy podłączamy się do sieci poprzez Ustawienia>WiFi. Problem nr 2. Whatsapp i wysyłanie zdjęć. Chcąc wysłać zdjęcie zrobione wcześniej zapisane w pamięci telefonu dołączone jako załącznik przy wysyłaniu mamy taki oto efekt: Problem nie występuje gdy robimy zdjęcie poprzez aplikację Whatsapp. Problem nr 3. Wchodząc w Ustawienia>Motywy>Pobierz więcej za darmo mamy taki stan: Chcąc pobrać jakikolwiek motyw mamy taki efekt: Zaznaczam ze tapety można pobrać normalnie. To jak na razie wszystkie problemy, które udało mi się zauważyć. Będę wdzięczny za wszystkie sugestie ewentualnie rozwiązania. Pozdrawiam, Bartek
TheMajdanek Posted May 27, 2017 Posted May 27, 2017 Witam. Podłączam się do problemu nr. 1, tak samo przy wybieraniu Wi-Fi przez wysuwane menu wywala launcher. Nie chcę zakładać nowego tematu, posiadam jeszcze jedną usterkę. Gdy słucham czegoś np. z youtube to raz na jakiś czas dźwięk z głośnika robi się dziwny, metaliczny przez około 5 sekund. Pozdrawiam.
@GUTEK@ Posted May 27, 2017 Posted May 27, 2017 No to teraz zmień tą chińską radosną twórczość na oryginalny soft od Xiaomi. 2
Recommended Posts