4funnow Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Witam, od około miesiąca jestem posiadaczem telefonu Redmi 3s. Niestety natrafiłem na niepokojące mnie zjawisko, które polega na bardzo szybkim rozładowaniu telefonu (w szczególności w nocy..) Przypadek: Telefon jest prawie rozładowany: -> 19:00 Telefon rozpoczyna ładowanie -> 24:00 Po około 5 godzinach jest naładowany do 100% i następuje zakończenie ładowania (wyjmuje kabel) -> 6:00 o godzinie 6 rano poziom baterii wynosi ~90 % -> 23:00 w trakcie dnia normalne użytkowanie (godzina na internecie, kolejna godzina z wlaczonym ekranem i aplikacja) poziom baterii wynosi 60% -> 6:00 (następnego dnia) -> poziom baterii spada do 1% ...... Telefon nie ma aktywowanych (jawnie) żadnych dodatkowych aplikacji w tle (WIFI/GPS itp sa powyłączane) Z czym to może być związane ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 1 godzinę temu, 4funnow napisał: Z czym to może być związane ? Zmieniles soft na xioami.eu lub oficjalny z en.miui po otrzymaniu telefonu? Nie jest to dzial dla Redmi 3S... Link to comment Share on other sites More sharing options...
4funnow Posted January 31, 2017 Author Share Posted January 31, 2017 9 minut temu, kamillm napisał: Zmieniles soft na xioami.eu lub oficjalny z en.miui po otrzymaniu telefonu? Nie jest to dzial dla Redmi 3S... Nie dogrywałem niczego innego poza oficjalnymi weekndowymi aktualizacjami. Jezeli temat został zapisany w złym dziale proszę o jego przeniesienie lub wskazanie gdziedokladnie powinien byc Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 3 minuty temu, 4funnow napisał: Nie dogrywałem niczego innego poza oficjalnymi weekndowymi aktualizacjami. Podrzucisz screen z wersja softu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
4funnow Posted January 31, 2017 Author Share Posted January 31, 2017 4 minuty temu, kamillm napisał: Podrzucisz screen z wersja softu? Dodaje zalacznik (czy to jest wystarczajace informacja ?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 @4funnow masz global dev soft, moze wgraj sobie global stable nie ktore softy tak maja, ze potrafia zrec baterie jak glupie. No i oczywiscie polecam CI xiaomi.eu. Ta bateria to tak nagle zaczela Ci spadac, czy moze po ktorejs tygodniowej aktualizacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chopmaz Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 Podepnę się pod temat. Telefon kupiony w X-kom tydzień temu. Przed aktualizacją do wersji 8.1.1.0(MALMIDI) żadnych problemów. Po pierwszym naładowaniu do 100% po aktualizacji widzę, że bateria słabiej trzyma. Dzisiaj w nocy spadło ok 15%, dane mobilne, wi-fi, powyłączane. Aplikacje wgrałem na razie tylko dwie - Whatsapp i Janosik, odinstalowałem facebooka, bo nie korzystam. Wcześniej przez noc nie zauważyłem spadków na baterii - może 1-2% a dzisiaj aż ok 15%. Najwięcej ciągnie System Android - teraz jest to 24,5%, Chrome - 11%. W czym może być problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FloWirus Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 Raz w swoim R3s miałem problem z rozładowywaniem się, mianowicie potrafił zjeść całą baterię leżąc uśpiony w trybie samolotowym w jakieś 8h. Przyczyną była karta SD nie żeby jakaś podróba czy uszkodzona. Niewłaściwie sformatowana. Była to 64gb którą wcześniej "na siłę" sformatowałem do fat32 (pod odtwarzacz mp3) i jak tylko wkładałem ją do telefonu to grzał się i zjadał baterię. Po sformatowaniu tej samej karty z poziomu telefonu problem ustał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paterb Posted June 3, 2017 Share Posted June 3, 2017 (edited) Witam. Mam podobny problem a mianowicie bateria z wyłączonym wi-fi, BT, danymi mobilnymi, GPS-em trzyma 3 dni na czuwaniu. Posiadam MIUI 8 GLOBAL. Czy to normalne?? Dziś jechałem na aplikacji Yanosik z własnej. GPS i nternetem całkowity czas ok 3 godzin i z 80% zrobiło się 40% Edited June 3, 2017 by paterb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Findfox Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 13 godzin temu, paterb napisał: Witam. Mam podobny problem a mianowicie bateria z wyłączonym wi-fi, BT, danymi mobilnymi, GPS-em trzyma 3 dni na czuwaniu. Posiadam MIUI 8 GLOBAL. Czy to normalne?? Dziś jechałem na aplikacji Yanosik z własnej. GPS i nternetem całkowity czas ok 3 godzin i z 80% zrobiło się 40% Ja nie widzę tutaj problemu. Zaczęłeś używać GPS i innych apek i bateria zeszła. Jeżeli jednak chcesz bardziej wydłużyć czas na baterii zainstaluj xiaomi.eu(na tym romie bateria trzyma najdłużej) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reiko Kunashi Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 (edited) Witajcie! Od jakiegoś tygodnia zmagam się z podobnym problemem. Bateria po naładowaniu zjada 10% na godzinę,podczas używania więcej i szybciej. Telefon zablokowany, wyłączone wszystkie aplikacje. Zauważyłem że grzeje się strasznie, ale nie w miejscu gdzie jest bateria tylko, czytnik linii papilarnych, poniżej screeny które mogą coś podpowiedzieć. Działać coś samemu czy oddać na gwarancję? Sprawdzę jeszcze ten patent z kartą SD bo mam 32 GB i może coś podobnego wyszło. Edited June 6, 2017 by Reiko Kunashi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 Screen z zakładki informacje o urządzeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reiko Kunashi Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 (edited) Dnia 6.06.2017 o 18:17, Blom napisał: Screen z zakładki informacje o urządzeniu. Gotowe! EDIT: Przywróciłem do ustawień fabrycznych. I już jest normalna temperatura normalna telefonu, także ogarnąłem EDIT 2: JEDNAK NIESTETY NIE DZIAŁA. TELEFON CIĄGLĘ SIĘ GRZEJE Edited June 11, 2017 by Reiko Kunashi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin9709 Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Też mam od około 2 tygodni taki problem. Telefon mam ok. 9 miesięcy. Po naładowaniu do 100% telefon nie wytrzymuje 24 h (bez grania, ok. 20 minut przeglądania internetu w ciągu dnia), wcześniej ładowałem co 2 dni przy większej eksploatacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts