Jump to content

red rice vs sgs2

Recommended Posts

Witam. Jak na tle sgs2 wypada xiaomi red rice? Najbardziej interesuje mnie czas pracy baterii, wydajność oraz ekran (dotyk i jakość obrazu).

Jest odczuwalna różnica? Opłaca się przesiadać? Na co zwracać uwage kupując red rice? (będę zamawiać na allegro jak już)

Bateria w porównaniu do sgs2 trzyma mi 2 razy dłużej.wydajność lepsza, ekran podobny choć w sgs2 był chyba jaśniejszy i miał żywe kolory Ale to takie moje odczucie.ogólnie telefon lepszy chodź ja nie przesiadałem się bezpośrednio z sgs bo po drodze był jeszcze zopo c2 Platinum.

wysłane z Red Rice'a

Z tymi ekranami kolorami-jasnościami, to chyba wina tego, że w Xiaomi są IPSy, a w Samsungach nie :)

No i każdy używa auto, a auto jest z lekka ciemniejsze, ja np, używam na 'sztywno' jasności, bo auto mnie drażni :P

Hongmi będziesz musiał czasami używać dwoma rękami, S2 w każdym przypadku wystarcza jedna. S2 jest mneijszy, lżejszy, dużo lepiej trzyma się w ręce, masz masę akcesoriów i części wymiennych w śmiesznie niskich cenach (dla hongmi masz drożej i mniej).

Co do baterii, jak do S2 dokupisz powiększoną baterię z klapką, to będzie trzymać równie długo co RR.

Przesiadając się na RR nie zrobisz dużego kroku.

Moim zdaniem jedyny + dla RR to dualsim (chociaż na siłę to i w S2 jest możliwe)

• 3 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...