AlfPaczino Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Witam. Jak na tle sgs2 wypada xiaomi red rice? Najbardziej interesuje mnie czas pracy baterii, wydajność oraz ekran (dotyk i jakość obrazu). Jest odczuwalna różnica? Opłaca się przesiadać? Na co zwracać uwage kupując red rice? (będę zamawiać na allegro jak już) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sleyoo Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 Bateria w porównaniu do sgs2 trzyma mi 2 razy dłużej.wydajność lepsza, ekran podobny choć w sgs2 był chyba jaśniejszy i miał żywe kolory Ale to takie moje odczucie.ogólnie telefon lepszy chodź ja nie przesiadałem się bezpośrednio z sgs bo po drodze był jeszcze zopo c2 Platinum. wysłane z Red Rice'a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 Z tymi ekranami kolorami-jasnościami, to chyba wina tego, że w Xiaomi są IPSy, a w Samsungach nie No i każdy używa auto, a auto jest z lekka ciemniejsze, ja np, używam na 'sztywno' jasności, bo auto mnie drażni Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1tro Posted April 4, 2014 Share Posted April 4, 2014 Hongmi będziesz musiał czasami używać dwoma rękami, S2 w każdym przypadku wystarcza jedna. S2 jest mneijszy, lżejszy, dużo lepiej trzyma się w ręce, masz masę akcesoriów i części wymiennych w śmiesznie niskich cenach (dla hongmi masz drożej i mniej). Co do baterii, jak do S2 dokupisz powiększoną baterię z klapką, to będzie trzymać równie długo co RR. Przesiadając się na RR nie zrobisz dużego kroku. Moim zdaniem jedyny + dla RR to dualsim (chociaż na siłę to i w S2 jest możliwe) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted April 4, 2014 Share Posted April 4, 2014 Jak nie... LOL Hongmi jest dużo szybsze. Pracuje na 720p. Masz lepszy wyświetlacz. Dual SIM. Lepsza baterie. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
glaedrem Posted April 21, 2014 Share Posted April 21, 2014 Automatyczna wiadomośćTen temat został przeniesiony z "Zakupy → Kupno urządzeń Xiaomi → Co kupić?" do "Zakupy → Kupno urządzeń Xiaomi → Porównanie smartfonów". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts