raiders Posted January 29, 2017 Share Posted January 29, 2017 Rozglądam się za jakimiś sensownymi i nie drogimi słuchawkami do smartfona . Szukam czegoś w cenie do 100zl max im taniej tym lepiej . Jest coś godnego i wartego uwagi w tej cenie czy jeden "pies" co kupię ? Zależy mi na solidności wykonania ,kabel w oplocie itp itd Coś możecie polecić /zaproponować ? W oko wpadły mi Xiaomi iron hybryd na alii 18-20$ ktoś używa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pabjaq Posted January 29, 2017 Share Posted January 29, 2017 Ja posiadam SoundMagic E10 - polecam Długo wybierałem, zakup przemyślany, jestem zadowolony. Jakość dźwięku niezła, obudowa metalowa, solidne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nazaara Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 E10 są niezłe ale jeśli do redmi 4 to polecam któreś od xiaomi. Ja kupiłem Xiaomi Iron hybrid lub inaczej Mi In-Ear Pro czy jakoś tak. Grają świetnie są tańsze od E10 i po za tym xiaomi ma funkcje MiSound dla swoich słuchawek co jeszcze poprawia dźwięk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiders Posted January 30, 2017 Author Share Posted January 30, 2017 A czym się różni wersja Pro od PRO HD Idąc za stroną https://audiobudget.com/leaderboard.php takie coś "znalazłem" https://pl.aliexpress.com/item/Langsdom-A10-Metal-Super-Bass-Earphone-Square-Wire-Control-3-5mm-In-ear-Music-Headphone-With/32442979568.html?aff_platform=product&cpt=1485813604737&sk=NvNFujyNj&aff_trace_key=76d2496b7933435aab3ac21a844f2711-1485813604737-01324-NvNFujyNj Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurpleHaze Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 (edited) 7 godzin temu, raiders napisał: A czym się różni wersja Pro od PRO HD Idąc za stroną https://audiobudget.com/leaderboard.php takie coś "znalazłem" https://pl.aliexpress.com/item/Langsdom-A10-Metal-Super-Bass-Earphone-Square-Wire-Control-3-5mm-In-ear-Music-Headphone-With/32442979568.html?aff_platform=product&cpt=1485813604737&sk=NvNFujyNj&aff_trace_key=76d2496b7933435aab3ac21a844f2711-1485813604737-01324-NvNFujyNj Skoro znalazleus strone audiobudget to kieruj sie nia. I jesli szukasz czegos do 100zl, to po prostu kup kilka roznych par. Polecane sluchawki kz lub rock zircon w sklepach typu banggood gearbest itd mozna dorwac w przedziale 6-10$. Do tego dochodza jakies znizki kupony i inne "okazje". Ze sluchawkami z chin jest ten problem, ze czesto maja dosc wymyslne ksztalty i roznie jest z dostarczanymi gumkami. Wtedy trzeba kombinowac, jesli nie masz od innych sluchawek tipsow/silikonow to moze sie okazac ze sluchawki nie beda dobrze spasowane, beda wypadac, dzwiek bedzie mocno do luftu. Hybridy od xiaomi niby sprawdzone i dobre, ale sporo ludzi narzeka na jakosc kabli ktore sie wyciagaja, przecieraja, nie kazdemu pasuje ich specyficzny ksztalt itd. Dobor sluchawek to ciezki temat i nie ma sluchawek ktore pasuja kazdemu. I ja pisze tu tylko i wylacznie o komforcie, zakladaniu i spasowaniu. Pomijam kwestie jakosci dzwieku, przebasowaniu, lub kombinacji EQ zeby to w ogole jakos brzmialo. Testuje obecnie chyba 6 albo 7 komplet tanich sluchawek z chin i moja opinia jest taka. Jesli chcesz cos dobrze i tanio, to jak pisalem wyzej audiobudget i wziac ze 3 rozne pary po 5/6$. Jest szansa ze cos spasuje i bedzie sie dobrze nosic. Jesli chcesz troche drozej i pewnie, wez hybridy, tylko pamietaj ze mozesz nalezec do tej grupy osob ktorym te sluchawki po prostu nie spasuja. Ale tu wychodzi kolejna ich zaleta, bedziesz w stanie je sprzedac z niewielka strata. Edited January 31, 2017 by PurpleHaze Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Dnia 29.01.2017 o 16:06, raiders napisał: W oko wpadły mi Xiaomi iron hybryd na alii 18-20$ ktoś używa? Zdecydowanie najlepszy wybór. Nie wiem, czy znajdziesz w tej cenie cokolwiek o choćby porównywalnych parametrach, jakości wykonania i dźwięku. Miałem wszystkie dotychczasowe modele słuchawek dokanałowych Xiaomi i "Hybrydy" są zdecydowanie najlepsze. Pamiętaj tylko, że na Ali jest spore ryzyko nabycia podróbek. Proponuję zakup w jakimś licencjonowanym sklepie. Jeśli już koniecznie na Ali, to Hongkong Goldway. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubackjeee Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Rock zircon zjadają na śniadanie słuchawki xiaomi. Ja bym się nie zastanawiał tylko rocki zamawiał. Wysłane z mojego Mi5 pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 1 godzinę temu, mrosi napisał: Zdecydowanie najlepszy wybór. Nie wiem, czy znajdziesz w tej cenie cokolwiek o choćby porównywalnych parametrach, jakości wykonania i dźwięku. Miałem wszystkie dotychczasowe modele słuchawek dokanałowych Xiaomi i "Hybrydy" są zdecydowanie najlepsze. Pamiętaj tylko, że na Ali jest spore ryzyko nabycia podróbek. Proponuję zakup w jakimś licencjonowanym sklepie. Jeśli już koniecznie na Ali, to Hongkong Goldway. Goldway nie ma słuchawek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 20 minut temu, kubackjeee napisał: Rock zircon zjadają na śniadanie słuchawki xiaomi. Ja bym się nie zastanawiał tylko rocki zamawiał. Wysłane z mojego Mi5 pro Nie mam porównania. Widzę jednak, że na Ali kosztują ~12 USD, więc zapodam i posłucham jak się sprawują. 12 minut temu, galakty napisał: Goldway nie ma słuchawek. No wiesz... Nie znam całej oferty Goldway-a... Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 1 minutę temu, mrosi napisał: Nie mam porównania. Widzę jednak, że na Ali kosztują ~12 USD, więc zapodam i posłucham jak się sprawują. No wiesz... Nie znam całej oferty Goldway-a... Tylko prostuję Jakieś euti ma, chyba Mi Banda i tyle, reszta to same telefony i nie tylko Xiaomi. Ale fakt faktem, zaufany sprzedawca. Hybrydki na niektórych aukcjach były zamawiane po 7 tyś razy... Więc raczej podróbek nie wysyłają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubackjeee Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 W dobraniu tanich słuchawek polecam https://audiobudget.com/leaderboard.php Rock zircon grają lepiej niż dr dre beats. Chociaż to w sumie żadne rewelacyjne słuchawki, ale jednak drogie i znane. Wysłane z mojego Mi5 pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiders Posted January 31, 2017 Author Share Posted January 31, 2017 (edited) Widzę ze się temat ruszył fajnie . Te Rock zricon całkiem fajne ,kabel w oplocie szkoda ze nie cały ,i kosztują tylko 10$ https://pl.aliexpress.com/item/100-Original-Rock-Earphone-Nano-Zircon-Stereo-Earphone-Headset-3-5mm-In-Ear-Headset-Earbuds-For/32497600045.html ale faktycznie słuchawki u chinczyków mają komiczne kształty Edit : kupiłem te zircony z ww linku 41zl Edited January 31, 2017 by raiders Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 4 godziny temu, kubackjeee napisał: W dobraniu tanich słuchawek polecam https://audiobudget.com/leaderboard.php Rock zircon grają lepiej niż dr dre beats. Chociaż to w sumie żadne rewelacyjne słuchawki, ale jednak drogie i znane. Wysłane z mojego Mi5 pro No akurat kiepskie porównanie. Dre Beats to jedne z najgorszych słuchawek z jakimi miałem styczność. Przesłuchałem kilka modeli i jedna wielka kicha... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubackjeee Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 No bo są słabe. Chodziło mi bardziej o pokazanie ile w cenach słuchawek to marketing. Sprawdź recenzje różnych modeli ze strony co dałem. Ja ma zircony i jestem zadowolony. Wysłane z mojego Mi5 pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
olko7 Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Możecie polecić jakieś fajne słuchawki bluetooth? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubackjeee Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Meizu ep 51 Wysłane z mojego Mi5 pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
olko7 Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 Używasz ich, albo testowałeś? Ktoś pisał o bateriach, że szybko tracą pojemność. Jakieś porównanie z mpow magneto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubackjeee Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 Używam ich. Nie znam tematu o baterii. Wysłane z mojego Mi5 pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sulfur Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 (edited) Polecam AKG Y20. Kupiłem je do swojego Redmi 4 Pro. Chyba najlepsze słuchawki douszne jakie miałem do tej pory. Przy niskim (bardzo) poziomie głośności jakość jest bardzo dobra, i nie trzeba sobie "rozwalać mózgu". Bluetooth raczej bym olał. 1) Jakość dźwięku 2) Czas pracy 3) Cena 4) Gwarancja akumulatorka 6mc (nie mylić z gwarancją na słuchawki). Edited February 2, 2017 by Sulfur Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdrv Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Ja używam słuchawek bezprzewodowych na bluetooth - Lenovo W520 Bluetooth Jestem bardzo zadowolony. Przejście z kablowych na takie to jak kolejny krok w ewolucji - przy ćwiczeniach typu bieganie są naprawdę genialne. Do tego pozwalają na odbieranie połączeń - co jest przydatne jeśli telefon jest w plecaku lub pokrowcu. Używam ich niedługo, więc trudno wypowiedzieć mi się co do żywotności baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts