Brendol Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Tak po prostu po 2 miesiącach nagle "zepsuł" mi się facebook. Jak włączę apke, to po paru sekundach się wyłącza i jest komunikato o zakończeniu działania w nieprawidłowy sposób. Nie, nie było przed tym aktualizacji, a nawet była parę godzin po tym jak zaczęło się to dziać, i nic nie naprawiła. Co do MIUI, jestem na jakimś z listopada, więc chyba po prostu sobie zaaktualizuje do najnowszego. Tylko tak szczerze to o ile dużo razy instalowałem MIUIPolska po raz pierwszy (przejście z syfromu), o tyle nigdy nie aktualizowałem MIUI->MIUI. Ale procedura pewnie taka: wrzucenie romu do pamięci telefonu (opcjonalnie karta pamięci) -> wejście w TWRP -> install -> wybranie ROMu -> instalacja -> reboot? Żadnych wipe'ów i tymbardziej formatów nie robić? Ani przed ani po? Bo oczywiście chcę zatrzymać wszystkie dane i apki na telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
santos Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 (edited) Rom umieść bezpośrednio na pamięci telefonu (nie w katalogach) i zmień nazwę na update- rozszerzenie .zip zostawi się automatycznie. Dalej już tak jak mówisz. Wipe Wojtekmarchewka zawsze zaleca cache/dalvik. Nic sobie tym nie usuniesz i szkód nie narobisz a nie zaszkodzi zrobić. Automatyczny Reboot po instalacji ja mam zawsze domyślnie włączony. Z tego co się zorientowałem to z ostatnich Romów w miarę polecany jest 7.1.12, na naszych RP niby to wnosi poprawę działania dwukliku przy wybudzaniu. Rom na Redmi Pro to omega (HMpro). Edited January 27, 2017 by santos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 45 minut temu, santos napisał: zmień nazwę na update- rozszerzenie .zip Można to zrobić, lecz w przypadku twrp recovery nie jest to konieczne. Twrp przyjmie każdą nazwę pliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
santos Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 1 godzinę temu, Zexon72 napisał: Można to zrobić, lecz w przypadku twrp recovery nie jest to konieczne. Twrp przyjmie każdą nazwę pliku. O widzisz, nie wiedziałem że nie jest to obowiązkowe, pamiętam że jak zaczynałem przygodę z.xiaomi i robiłem pierwszy raz update to powiedziano mi żeby tak zrobić i ja do dzisiaj tak robię. To jakaś stara szkoła dotyczącą MiRecovery? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 (edited) 54 minuty temu, santos napisał: O widzisz, nie wiedziałem że nie jest to obowiązkowe, pamiętam że jak zaczynałem przygodę z.xiaomi i robiłem pierwszy raz update to powiedziano mi żeby tak zrobić i ja do dzisiaj tak robię. To jakaś stara szkoła dotyczącą MiRecovery? Dokładnie tak jak @Zexon72 pisze, aktualizacja automatyczne z poziomu telefonu, także rozpoznaje oryginalnie podpisany plik, w sumie jak miałem jeszcze Mi4 to nigdy nie zmieniałem nazwy pliku Edited January 27, 2017 by wojtekmarchewka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts