Qsiu Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 cześć jak wygląda sprawa ze zdjęciami w redmi 4 pro u mnie nie za dobrze łapie ostrość - w porównaniu do s3 to kiepsko jadę na najnowszym miui polska Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekwalusiak76 Posted January 29, 2017 Share Posted January 29, 2017 Ponawiam pytanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek253 Posted January 29, 2017 Share Posted January 29, 2017 Jeśli jest dobre oświetlenie to można wykonać zdjęcia lepsze, zależy też ktoś jakie wymagania ma A tu filmik nagrany ostatnio na nartach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arko01 Posted January 29, 2017 Share Posted January 29, 2017 Jakość wideo i zdjęć nie jest zła jak na telefon w tym przedziale cenowym Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek253 Posted January 29, 2017 Share Posted January 29, 2017 Jakość wideo i zdjęć nie jest zła jak na telefon w tym przedziale cenowym Dokładnie, dodam też że HDR bardzo dobrze działa w tym telefonie. Postaram się dostać jakieś zdjęcia przy włączeniu tego trybu w najbliższym czasie Link to comment Share on other sites More sharing options...
r00baq Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Wrzućcie coś przy gorszym świetle bo ponoć jest słabo. Przy dobrym oświetleniu zdjęcia zazwyczaj wychodzą lepiej, ale o takie światło ciężko zawsze i wszędzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek253 Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi_user223 Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 (edited) Witam. Od niedawna posiadam Redmi Note 4 3 GB ram 32 GB wew. Helio X20 Global, jeszcze nie MIUIPolska i mam problem z kamerą. Otóż obraz jest niemalże całkowicie rozmazany, kamera nie jest ani pęknięta ani brudna, co może powodować ten problem? Tylni aparat działa dobrze. Pozdrawiam i liczę na odpowiedź EDIT: Problem rozwiązany Edited June 7, 2017 by mi_user223 Problem rozwiązany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus89 Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Czy ktoś ma jakiś pomysł aby zdjęcia robione z fleszem wyglądały w miarę przyzwoicie? Bez flesza przy dobrym oświetleniu nie mam zastrzeżeń ale kiedy włączę flesz to zdjęcia wyglądają jakby były robione we mgle. We wcześniejszym telefonie LG Spirit zdjęcia z fleszem wychodziły o wiele lepsze, tutaj się bardzo zawiodłem. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł czy można to jakoś podratować przez zmianę ustawień w aparacie to proszę pisać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
@GUTEK@ Posted June 18, 2017 Share Posted June 18, 2017 Masz silikonowe etui? To je zdejmiji zrób zdjęcie z flashem. A co do jakości zdjęć, polecam pobawić się camera2 api. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus89 Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 14 godzin temu, @GUTEK@ napisał: Masz silikonowe etui? To je zdejmiji zrób zdjęcie z flashem LOL faktycznie tel trzymałem w silikonie z etui-mimo że otwór na aparat i flesz jest. Nie pomyślałem że może to mieć aż tak duże znaczenie. Dzięki kolego! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted August 7, 2017 Share Posted August 7, 2017 Witam, nie wiem czy to odpowiedni dział czy nie powinien post trafić np do Ogólne dla tego modelu ale.. Moja dziewczyna często robi zdjęcia aparatem jaki jest w tym telefonie, mamy dwie takie sztuki i mi to nie robi różnicy ale ona przy robieniu zdjęć makijaży czy podobnych zauważyła że zdjęcia są zależnie od oświetlenia: żółte, mają przekłamane barwy. Co gorsza uważa że stary telefon Redmi 3 robił lepsze zdjęcia. Czytałem i sporo osób ( z co wrażliwszym okiem) pisało o problemie z aparatem, nie wynikają one ze słabej matrycy czy obiektywu a raczej cudów ze sterownikiem od Xiaomi. Czy znacie może jakąś alternatywną aplikację do aparatu dzięki której zdjęcia są lepsze? Np Snap Camera HDR robi lepsze zdjęcia ale ma problemy z zoomem, to znaczy nie ma w niej takiej możliwości by paluchem zaznaczyć co ma być na pierwszym planie a reszta może być rozmytym tłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts