amavet07 Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 (edited) Witam Posiadam Redmi Note 3 Pro w wersji KATE ( wersja od x kom z zablokowanym bootloaderem). Zrobiłem ostatnio aktualizację z poziomu telefonu i od tego zaczęły się problemy. W ustawieniach telefonu zniknęły opcje dotyczące czytnika linii papilarnych, po prostu jest tak jakby w ogóle go nie było. Teraz mogę ustawić blokadę tylko przez wzór, pin i hasło. Znalazłem gdzieś na forum, że aby ustawić blokadę na odcisk palca , należy wcześniej mieć założoną jakąś inną blokadę , np. przez pin albo wzór, próbowałem i nic to nie zmieniło. Przez MiFlash wgrałem najnowszy global stable rom i nic nie pomogło. Dodam że na wcześniejszym oprogramowaniu ustawienia odcisku palca były widoczne w opcjach telefonu. Ma ktoś jakieś pomysły? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam. Edited January 25, 2017 by amavet07 Widzę że napisałem w złym dziale proszę o przeniesienie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 4 minuty temu, amavet07 napisał: Przez MiFlash wgrałem najnowszy global stable rom i nic nie pomogło. Dodam że na wcześniejszym oprogramowaniu ustawienia odcisku palca były widoczne w opcjach telefonu. Ma ktoś jakieś pomysły? Pomysł zasadniczo jest jeden - instalacja global developer z full formatem [flash_all] i na przyszłość omijanie szerokim łukiem systemu "stable" Link to comment Share on other sites More sharing options...
amavet07 Posted January 25, 2017 Author Share Posted January 25, 2017 (edited) Ustawiłem w MiFlash [flash_all] , wgrałem global dev , narazie czekam na pierwsze uruchomienie ;. Edited January 25, 2017 by amavet07 Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki! Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Przenoszę do działu wersji Kate Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack78 Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Tak długo startuje?? Czy wszystko działa i olałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
amavet07 Posted January 26, 2017 Author Share Posted January 26, 2017 Nie olałem, nic nie pomogło. Ustawienia się nie pojawiły, jest dalej tak jak było. Musiałem jechać do pracy i nie zdążyłem odpisać. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Może zainstaluj że sklep Google Play aplikację Aida64 i sprawdź jaki masz czytnik linii papilarnych. Może to ułatwi dalsze rozwiązanie problemu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 A przy pierwszej konfiguracji po ustawieniach fabrycznych nie pokazuję ci żebyś dodał odcisk palca wcale? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomal_1313 Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 19 godzin temu, Zexon72 napisał: Pomysł zasadniczo jest jeden - instalacja global developer z full formatem [flash_all] i na przyszłość omijanie szerokim łukiem systemu "stable" Ja mam stable od początku jak mam ten telefon. I nie mam żadnych problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
amavet07 Posted January 26, 2017 Author Share Posted January 26, 2017 2 godziny temu, mariusz.ur napisał: Może zainstaluj że sklep Google Play aplikację Aida64 i sprawdź jaki masz czytnik linii papilarnych. Może to ułatwi dalsze rozwiązanie problemu. Narazie jestem w pracy, zainstaluję , sprawdzę wieczorem i dam znać. 1 godzinę temu, Snajper napisał: A przy pierwszej konfiguracji po ustawieniach fabrycznych nie pokazuję ci żebyś dodał odcisk palca wcale? Dokładnie tak, przy pierwszej konfiguracji w ogóle nie pojawia się opcja ustawienia odcisku palca. Po prostu tak jakby telefon nie posiadał czytnika linii papilarnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 27 minut temu, amavet07 napisał: Narazie jestem w pracy, zainstaluję , sprawdzę wieczorem i dam znać. Dokładnie tak, przy pierwszej konfiguracji w ogóle nie pojawia się opcja ustawienia odcisku palca. Po prostu tak jakby telefon nie posiadał czytnika linii papilarnych. Jak nie będzie wykrywało aide64 to czym prędzej do xkomu przecież płacisz większą cenę za wsparcie jak coś to infolinia cię pokierują jak przez neta kupiony Sam też oddawałem wadliwego rn3 se odreki mi wymienili. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
amavet07 Posted February 1, 2017 Author Share Posted February 1, 2017 (edited) Ostatnio się nie odzywałem, miałem strasznie dużo na głowie. Sprawy nadal nie rozwiązałem. Pobrałem program aide64 i w programie wszystko jest tak jak powinno być. Nie rozumiem co może być przyczyną tego, że nie mam ustawień odcinku palca... Na dowód wrzucam screena Edited February 1, 2017 by amavet07 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 (edited) 7 godzin temu, amavet07 napisał: Ostatnio się nie odzywałem, miałem strasznie dużo na głowie. Sprawy nadal nie rozwiązałem. Pobrałem program aide64 i w programie wszystko jest tak jak powinno być. Nie rozumiem co może być przyczyną tego, że nie mam ustawień odcinku palca... Na dowód wrzucam screena Masz czytnik linii drugiego producenta mniej popularny ja mam inny a tel też z xkomu Xiaomi tak ma jeden telefon kilka producentów części wyświetlacz, czytniki.itd To też jest przyczyną nieprawidłowego działania goodix tak ma wiem że jest fix do niego ale nie wiem czy bez odblokowania bootloadera się da wgrać. Więc do końca nie wiadomo czy to awaria czytnika czy gryzie się z globalem.Porostu tylko gwarancja za dużo kombinowania dla zwykłego użytkownika. Edited February 1, 2017 by Snajper 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Ja bym jeszcze raz spróbował wgrać miflashem global developer 7.1.19. Nieraz tak bywa że coś się spartoli i za którymś tam razem nagle wszystko jest w porządku. Jak nie pomoże to reklamacja telefonu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remik Posted March 15, 2017 Share Posted March 15, 2017 Też mam z tym problem. Po pierwszym uruchomieniu opcja była możliwa, jednak po zrobieniu aktualizacji przez OTA możliwość ustawienia blokady przez skaner zniknęła. I jak to by teraz wyglądało z gwarancją jeśli mam awarie związaną ze skanerem plus zbitą szybkę (uszkodzenie mechaniczne). Kolega wyżej pisał, że mu wymienili wadliwy model jednak przez uszkodzony wyświetlacz jest to możliwe czy rozwiązują to inaczej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts