johnny1836 Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 4 godziny temu, Lector napisał: No i Mi Fit Ci nie złapię dopóki ktoś nie usunie pary z kontem Xiaomi. Nie ma możliwości zrobienia hardresetu? Może trzebaby ją rozładować do końca, tak żeby się wyłączyła? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Czas leci, numerki oficjalnej apki idą powoli w górę jednak ogólnie ten produkt wciąż ma mocno ograniczony, jak nie zmarnowany potencjał, nijak nie rozwijany. Nie wiem czy pamiętacie grafiki reklamowe opasek w sklepach, a wśród nich tą: Niestety "smart alarm" / "early bird alarm" usunęli i nic nie zanosi się na to żeby jeszcze kiedyś powrócił: http://en.miui.com/thread-267378-1-1.html Brak ID osoby dzwoniącej w polskiej wersji językowej (nadal), brak podglądu sms, synchronizacja z GoogleFit kuleje i nikt się nie kwapi żeby to poprawić, a wystarczyłoby tak niewiele, żeby nie trzeba było dodatkowo kombinować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted June 18, 2017 Share Posted June 18, 2017 Jedynie co nie dawno dodali to włączanie/wyłączanie nowej lampy Xiaomi Philips Będę ją testował w przyszłym tygodniu jak działa z Mi Bandem 2 - lub nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sid1969 Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 (edited) mam miband2 który działa u mnie z mi fit oraz mi band tools może ktoś wie jak ustawić żeby była możliwość powtórzenia ostatniego powiadomienia? Edited June 30, 2017 by Sid1969 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszfmario Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 A czy po sparowaniu z iPhone jest możliwość ustawienia wyswietlania ID dzwoniącego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 2 godziny temu, mariuszfmario napisał: A czy po sparowaniu z iPhone jest możliwość ustawienia wyswietlania ID dzwoniącego? Jest, było o tym. Musisz ustawić język systemu na angielski, ustawić w MiFit wyświetlanie ID i po powrocie na polski powinno pokazywać (może bez polskich znaków). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszfmario Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 31 minut temu, FromWP napisał: Jest, było o tym. Musisz ustawić język systemu na angielski, ustawić w MiFit wyświetlanie ID i po powrocie na polski powinno pokazywać (może bez polskich znaków). Bardzo dziękuję za pomoc. Działa! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol265 Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 Kupiłem mi band 2 na AliExpress. Mam go ponad miesiąc i nigdy nie udało mi się zmierzyć pulsu. Bateria też bez szału - trzyma ok tygodnia. Czy mogę go zareklamować? Jeśli tak to gdzie? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sid1969 Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 (edited) 20 godzin temu, pol265 napisał: Kupiłem mi band 2 na AliExpress. Mam go ponad miesiąc i nigdy nie udało mi się zmierzyć pulsu. Bateria też bez szału - trzyma ok tygodnia. Czy mogę go zareklamować? Jeśli tak to gdzie? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka odnośnie pulsu to sie nie wypowiem, mierze tylko w trakcie biegania i działa , jak z dokładnością nie wiem ... jeśli chodzi o baterie, to zauważyłem dziwną rzecz ...jak ładuje przez USB z lapka ok 1,5-2 godzin to bateria trzyma spokojnie powyżej 10 dni do 14 dni cały czas mi fit oraz mi band tools opaska połączona , wszystkie powiadomienia włączone (sms, whatsapp, email, facebook, alarm itd. ale bez pomiaru pulsu jak ładuje ładowarka od telefonu ( mniej niż godzina) to trzyma maks tydzień opaski kupione na Gearbest.com tutaj jest cos o braku pulsometru Edited July 4, 2017 by Sid1969 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rustin Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Witam Jeżeli jest apka n&f to opaska krótko trzyma i ogólnie nie pasuje mi ona ale największy jej plus to to że nazwę dzwoniącego pokazuje dobrze jeżeli są polskie znaki np Ż to pokazuje Z. Mi fit niestety pokazuje znak zapytania Druga sprawa, że jak ktoś dzwoni ale nie zobaczę czy coś to już nie da się sprawdzić a w n&f jest przypomnienie że ktoś dzwonił tresc SMS też chyba pokazuje. W mifit nie da się tego zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 o której najpóźniej trzeba zasnąć, żeby opaska zmierzyła sen?:) zauważyłem, że jeżeli chodzę spać nad ranem, o brzasku, to opaska nie wykrywa mi snu a ja śpię, za dnia! w efekcie mam lukę braku pomiaru przez kilka dni;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyd Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 (edited) Dnia 27.01.2017 o 16:52, Lector napisał: Ja mam tą wersje https://drive.google.com/open?id=0B7WGJ_C_GQUcLUZHYVR3ek9YdU0 i chyba nawet nie ustawiałem na Chiński tylko na Angielski. Opcja jest również dostępna w Polskiej wersji tylko jest po Chińsku. Minusem tej wersji to nie zawsze łapie mi wagę i nie ma synchronizacji z Google Fit. Witam wszystkich, to mój pierwszy post tutaj. Próbowałem zainstalować apkę z powyższego źródła, ale w ogóle nie mogę jej zainstalować (App not installed). Mam Samsunga Note 3 i na pewno włączone instalowanie z nieznanych źródeł. Ktoś orientuje się może w czym rzecz ? Pobrałem z appmirror wersję o zbliżonej numeracji i też system nie pozwolił na instalację na telefonie.... Przy instalacji wersji 2.2.8 z apkmirror - jak pisał któryś z Kolegów - po zmianie na chiński i aktywacji "Show ....", po powrocie na polski nie ma identyfikacji. EDIT: sorry, już się wyjaśniło. W ferworze walki z ustawieniami nie odinstalowałem wcześniej zainstalowanej wersji Mi Fit Edited October 10, 2017 by woyd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 Daj sobie spokój ze starą wersją, jak już są nowsze i działa Call ID. https://yadi.sk/d/cHgiUsi53NAgB4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rustin Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Daj sobie spokój ze starą wersją, jak już są nowsze i działa Call ID.[/url] https://yadi.sk/d/cHgiUsi53NAgB4To jest do mi band 2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 MrTomi-3.1.0-PL.apk to jest zmodernizowana aplikacja Mi Fit. Wywal tą którą masz i zainstaluj tą, poustawiaj powiadomienie (telefon i sms), 0 sekund opóźnienie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matpol7 Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 (edited) Witam. Mam zamiar zakupić Mi Band 2 wraz z dodatkową aplikacją. Chciałbym aby aplikacja dawała mi takie funkcjonalności jak: inteligentny budzik, wyświetlanie powiadomień wraz z tekstem od takich aplikacji jak Google keep czy evernote(funkcja przypominania znajduje się w aplikacji tools & Mi Band, czy taka funkcjonalność może mi zastąpić przypomnienie z wyżej wymienionych aplikacji?), wyświetlanie kto dzwoni, treść sms. W aplikacji tools & Mi Band jest taka funkcja jak power nap. Czym to się różni od zwykłego alarmu nastawionego na 15 minut na przykład? Edited October 17, 2017 by matpol7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matpol7 Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 Czy aplikacji Mi band 2 func button mogę używać obok tools & mi band? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojusek Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 14 minut temu, matpol7 napisał: Czy aplikacji Mi band 2 func button mogę używać obok tools & mi band? na szybko zainstalowalem i opaske normalnie wykrylo i guzik tez zadzialal tak jak go ustawilem wiec podejrzewam ze przy dluzszej wspolpracy tez nie powinno byc problemu:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
matpol7 Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 No to świetnie. Czyli jednak będę miał prawijanie muzyki na mi bandzie. Tak się jeszcze zastanowiam, jak bardzo w praktyce jest użyteczny ten odczyt sms. W końcu wyświetlanie w partiach po 18 znaków musi być długie. I w wielu przypadkach wygodniejsze będzie po prostu sięgnięcie po telefon, a nawet jeśli, to i tak musimy to zrobić aby odpisać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojusek Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 Dokladnie tak jest, wylaczylem juz opcje wyswietlania tekstu powiadomienia u siebie:) i miedzy innymi dlatego tez zamowilem zegarek amazfit - co by polepszyc troche widocznosc i funkcjonalnosc:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
matpol7 Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 (edited) A na amazfit można odpisywać? Dla mnie problem z komunikacją pisemną przez urządzenia jak Smartwatch jest taki, że o ile przeczytać sms na takim urządzeniu to nie problem, o tyle odpisać na tą wiadomość na tej malutkiej klawiaturce to jest dramat. A jeśli jakiś elektroniczny zegarek nie udostępnia funkcji odpisywania, to aby to zrobić i tak wyciągamy telefon z kieszeni. Co do przypomnień na tools & Mi Band to chyba takiego problemu nie będzie no bo w moim przypadku to mogą być proste, krótkie informacje co muszę zrobić. Edited October 20, 2017 by matpol7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojusek Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 Raczej odpisac nie idzie na sms na amazfit. zreszta wzialem go dlatego ze mi sie podoba wyglad... band2 jest taki....biedny;p czesto nie slysze jak telefon dzwoni i glowna opcja jaka dla mnie ma spelniac smart to wibrowanie;p cala reszta to dodatki;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz. Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Moi drodzy czym różnią się te dwie wersje od siebie?Zainstalowałem na Huawei P10 wersje z 2. Czy dobrze zrobiłem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario33 Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Używa ktoś Mi Bandage? Jest tam opcja szukania telefonu pod ustawioną wcześniej kombinację. Mam wyłączone oszczędzanie baterii, apkę zablokowaną przy czyszczeniu Sprzątaczem a owo wyszukiwanie działa tylko chwilę po wygaszeniu telefonu, po kilku minutach ta sama kombinacja nic nie daje. Wie ktoś co tam jeszcze trzeba włączyć/wyłączyć w telefonie czy może to wina apki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts