dobaczenko Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 TELEFON: Redmi Note 3 z komputronika PROGRAM: VLC MIUI: Global 8.1 | Stabilna | 8.1.1.0 (MHRMIDI) Mam problem z VLC. Ja pewnie wiecie, MIUI ma pewien problem z uprawnieniami do karty pamięci. U mnie ten problem objawia się w VLC tym, że nie mogę kasować plików video. Opcja dokumenty nie pomaga za bardzo bo VLC nie wywołuje odwołania do karty pamięci (to znaczy przycisk usuń jest zwyczajnie niewidoczny). Goglowałem, nie znalazłem skutecznego rozwiązania. Powiązany z tym jest zapewne problem z nie znajdowaniem napisów do filmów przez VLC. Błagam o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Panel sterowania/menadżer uprawnień i szukaj pamięć i tam są aplikacje które są uprawnione ,albo użyj romtoolbox i skasuj recznieWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobaczenko Posted January 24, 2017 Author Share Posted January 24, 2017 Skasować ręcznie oczywiście mogę, ale nie o to chodzi. VLC ma już uprawnienia do karty pamięci, tylko MIUI ma jakieś dziwne wymagania dotyczące uprawnień dla niej. W MXPlayer dało się to obejść po uaktywnieniu dokumentów (częściowo, bo napisów dalej nie potrafi znaleźć), ale w VLC nie. Telefon nówka sztuka, bez rota i odblokowanego bootloadera. I wolałbym tego nie robić, bo gwarancja chyba pójdzie się... no wiecie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 No ja mam roota i mi widzi https://framapic.org/Q8m24FU4ooFP/DIwh47s3ghHKWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 1 godzinę temu, skay77 napisał: No ja mam roota i mi widzi https://framapic.org/Q8m24FU4ooFP/DIwh47s3ghHK Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Masz Xiaomi.eu? Z Global jest taki problem że jak chcemy mieć Root to potrzeba TWRP żeby móc zainstalować Root ale średnio dobrze Global + TWRP działa z China + TWRP już nie ma najmniejszego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts