EkoTereee Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Witam, to mój pierwszy post, więc przede wszystkim witam wszystkich forumowiczów. Od kilku dni jestem użytkownikiem MI5s z softem Global MIUI 8.0.3.0 / Stabilna. Uzyskałem zgodę na odblokowanie bootloadera (zgodnie z poradnikiem). Ściągnąłem soft MAGMIDI (8.0.3.0. global z poradnika) i zainstalowałem z poziomu telefonu telefonu. Ściągnąłem chiński DEV (7.1.20), przerzuciłem na telefon i podczas instalacji telefon pokazuje mi błąd "Nie można zweryfikować aktualizacji/Nie można zweryfikować pliku aktualizacji". Bez DEV nie odblokuję bootloadera (próbowałem - zgodnie z poradnikiem, po 50% pokazuje mi "Couldn't Verify Device". Pliki ściągnięte na Win8 Pro w wirtualizacji przez Parallels z MacOSX. I teraz pytanie: Co robię źle? Widzicie tutaj jakieś odstępstwo od poradnika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkelo Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Witam, to mój pierwszy post, więc przede wszystkim witam wszystkich forumowiczów. Od kilku dni jestem użytkownikiem MI5s z softem Global MIUI 8.0.3.0 / Stabilna. Uzyskałem zgodę na odblokowanie bootloadera (zgodnie z poradnikiem). Ściągnąłem soft MAGMIDI (8.0.3.0. global z poradnika) i zainstalowałem z poziomu telefonu telefonu. Ściągnąłem chiński DEV (7.1.20), przerzuciłem na telefon i podczas instalacji telefon pokazuje mi błąd "Nie można zweryfikować aktualizacji/Nie można zweryfikować pliku aktualizacji". Bez DEV nie odblokuję bootloadera (próbowałem - zgodnie z poradnikiem, po 50% pokazuje mi "Couldn't Verify Device". Pliki ściągnięte na Win8 Pro w wirtualizacji przez Parallels z MacOSX. I teraz pytanie: Co robię źle? Widzicie tutaj jakieś odstępstwo od poradnika? Nic już nie zrobisz tylko deep flash USB. Wersja stable 8.0.3.0 blokuje BL.Także zorientuj się jak zrobić taki kabel USB i wtedy próbuj flashowacWysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
EkoTereee Posted January 24, 2017 Author Share Posted January 24, 2017 Przed chwilą, majkelo napisał: Nic już nie zrobisz tylko deep flash USB. Wersja stable 8.0.3.0 blokuje BL. Także zorientuj się jak zrobić taki kabel USB i wtedy próbuj flashowac Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Dzięki za odpowiedź. Zastanawia mnie, dlaczego Xiaomi dało pozwolenie na odblokowanie BL, skoro mój telefon miał fabrycznie 8.0.3.0? Czy do deep flash potrzebny jest specjalny kabel? Jeżeli tak to chyba odpuszczę. Orientujesz się, czy w przyszłości będzie możliwy flash na MIUI Polska, czy to już nieodwołalne i technicznie niemożliwe? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkelo Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Dzięki za odpowiedź. Zastanawia mnie, dlaczego Xiaomi dało pozwolenie na odblokowanie BL, skoro mój telefon miał fabrycznie 8.0.3.0? Czy do deep flash potrzebny jest specjalny kabel? Jeżeli tak to chyba odpuszczę. Orientujesz się, czy w przyszłości będzie możliwy flash na MIUI Polska, czy to już nieodwołalne i technicznie niemożliwe? PozdrawiamNie wiem. Być może to czysty błąd ...Gdzieś na miui forum wyczytałem, że przypadkiem zablokowali rom nie pamiętam już w jakim modelu. Chyba note. Także mogą wydać poprawiony ROM stable z możliwością odblokowania Kabel można kupić około 50 zł. Samemu też można zrobić , coś jest na yt Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
EkoTereee Posted January 24, 2017 Author Share Posted January 24, 2017 Dziękuję za odpowiedź. Może poczekam na and7 z MIUI, bo chyba coś jest na rzeczy. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 @majkelo @EkoTereee Więc ktoś chce wydać prawie 60 zł (z przesyłką) na przewód? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkelo Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 @majdan12 heheWysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
moth Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 próbowałeś może w opcjach deweloperskich zaznaczyć "zdjęcie blokady oem"/"oem unlock" albo zflaszowanie innej wersji mi flashem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkelo Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 @moth nie ma tam takiej opcji właśnie Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
EkoTereee Posted January 25, 2017 Author Share Posted January 25, 2017 Rzeczywiście, nie ma takiej opcji. Sądziłem, że plik był uszkodzony i ściągnąłem jeszcze raz, ale skutek ten sam. Tak jak napisał Majkelo, aktualizacja jest zablokowana. I w tej chwili telefonu nie widzi nawet MiPCSuite, bo twierdzi, że najpierw trzeba zaktualizować telefon. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Speedo1320 Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Cześć wszystkim na forum! Przymierzam się do zakupu Mi5s i tu pojawia się pytanie czy jeśli kupię telefon z Global Stable z ibg, to również jak autor tematu nie będę miał możliwości odblokowania i instalacja miui polska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 22 godziny temu, majdan12 napisał: Więc ktoś chce wydać prawie 60 zł (z przesyłką) na przewód? Ile? Ja zapłaciłem 25 PLN. Dotarł w około 10 dni: https://www.aliexpress.com/item/2016new-deep-flash-cable-for-xiaomi-phone-models-Open-port-9008-Supports-all-BL-locks-Engineering/32762688927.html?spm=2114.13010608.0.0.KWLnkc Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 @mrosi Ja napisałem co widziałem na aukcjach w Polsce,ja nie kupowałem przewodu EDL bo za bardzo szanuje pieniądze. @Redmi2 Taki humor z samego rana Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 12 minut temu, majdan12 napisał: @mrosi Ja napisałem co widziałem na aukcjach w Polsce,ja nie kupowałem przewodu EDL bo za bardzo szanuje pieniądze. Szanować to też szanuję. Tyle tylko, że w pewnym wieku ręce już nie te, okulary z nosa zjeżdżają... A kabelek zacny. Przetestowany na kompletnie uceglonym Redmi 2 kumpla córki. Działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Przed chwilą, mrosi napisał: Szanować to też szanuję. Tyle tylko, że w pewnym wieku ręce już nie te, okulary z nosa zjeżdżają... A kabelek zacny. Przetestowany na kompletnie uceglonym Redmi 2 kumpla córki. Działa. Ja jeszcze przez jakiś czas na to nie będę narzekać bo jestem rocznik 1996 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 3 godziny temu, majdan12 napisał: Ja jeszcze przez jakiś czas na to nie będę narzekać bo jestem rocznik 1996 Sorry za offtop, ale moja córa jest '98... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts