Kupiec_1985 Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Jako że moje redmi 4 prada zachowuje się jak by było tylko.do odczytu (nie może w twrp zamontować żadnej partycji) wgranie w trybie edl chińskiego dev nic nie daje chciałbym się zapytać czy jest możliwość wgrania całego systemu w trybie death mode? Nadmienie że w trybie fastboot oraz edl nic nie mogę zdziałać a próbowałem wszystkiego. Telefon jest bez systemu jest tylko twrp które po.każdym uruchomieniu komenda w fastboot zachowuje się jak by było uruchomione po raz poruszy (chiński język itp) kiedy włączam tel od razu uruchamia się tylko i wyłącznie w trybie fastboot. Formatowalem komendami partycje system data itp. Nic to nie dało Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Co masz na myśli pisząc, że wgranie chińskiego dev nic nie daje? Tzn. MiFlash wywala błędy, czy instaluje do końca, ale telefon nie wstaje? Lekarstwem na wszystko może być kabel. Ja miałem długo opory, lecz wreszcie poświęciłem jeden kabelek. Zwarłem dwa piny. A później normalnym kablem flashuje telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec_1985 Posted January 24, 2017 Author Share Posted January 24, 2017 Na początku instalowal do końca ale nic nie dawało. Teraz już zatrzymuje się na około 20% w trybie fastboot oraz w edl. Kabel powiadasz. Chyba to mi pozostało. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 17 minut temu, dudek napisał: Lekarstwem na wszystko może być kabel. Owszem kabel deep flash pomaga jeśli chcemy wejść w tryb download, ale w przypadku @Kupiec_1985 tego problemu nie ma - telefon wchodzi w EDL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 @Zexon72 w tym przypadku masz racje. @Kupiec_1985 na pewno instalujesz odpowiedni dla swojego modelu soft? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec_1985 Posted January 24, 2017 Author Share Posted January 24, 2017 Tak. Do redmi 4 prada i taki tel mi wykrywa w misuite. Robiłem dwa identyczne i ten jeden nie poszedł. Nie mam już pomysłów i jutro go wysyłam do Użytkownika zexon który spróbuję go postawić boxem Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts