Ralph Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 Mam dziwne problemy z sygnałem GPS. Pojawia się i znika. Nie jest to w żaden sposób związane z konkretnym programem. Znika w Yanosiku, Google Maps czy Endomondo. Znika na kilka chwil/sekund i znów przez jakiś czas jest, by ponownie się stracić. Mam w chwili obecnej Miui 8.2 i aktualizację 6.12.29. Ileś tam aktualizacji wstecz zrobiłem full wipe przy użyciu TWRP po czym wgrałem najnowsze oprogramowanie. W niczym to nie pomogło, dalej mam zaniki sygnału GPS. Ktoś na jakiś pomysł w czym tkwi problem? Czy to problem sprzętowy? Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fipa Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 Mam ostatnio podobnie na MiNote. Link to comment Share on other sites More sharing options...
macwar Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 U mnie wszystkie programy zapisując trasę, przerywają zapis w tle. Po wyłączeniu ekranu przez chwile działają, po czym przestają. Czy ktoś może zna sposób na wymuszenie działania tych programów bez potrzeby utrzymywania ekranu włączonego? Programy to Oruxmaps i Endomondo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazok Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 Mam tak samo - gps w mi2s działał dobrze tylko na kitkacie - po przejściu miui na lolipopa jest lipa - już przywykłem do tego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ralph Posted July 28, 2017 Author Share Posted July 28, 2017 Wciąż zmagam się ze znikającym GPSem, a od jakiegoś czasu doszedł nowy i równie wkurzający problem, chyba nawet bardziej wkurzający niż zrywanie sygnału GPS. System zabija mi programy w tle. Odpalę Yanosika, Spootify do tego dorzucę Google Maps i już nie mam Yanosika, bo został ubity. Odpalam ponownie Yanosika, muzyka przestaje grać w głosnikach. No to odpalam Spootify i takim sposobem pozbywam się nawigacji od Google. Czasem dwa programy to za dużo. Endomondo zostaje zabity, gdy akurat na wierzchu mam Orux Maps. Ja nie wiem czy teraz te wszystkie programy są takie pamięciożerne czy MIUI, które tak bardzo kochałem rozrosło się i mój leciwy telefon już za nim nie nadąża. Może czas poszukać nowego systemu. Lineage OS wpadł mi w oko, ale widzę że nie ma go na stronie i nie wiem czemu zniknął. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted July 28, 2017 Share Posted July 28, 2017 A poustawiałeś sobie żeby działały w tle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 28, 2017 Share Posted July 28, 2017 Zapoznaj się z Samouczkiem MIUIPolska: https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.zdunex25.tutorial Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ralph Posted August 29, 2017 Author Share Posted August 29, 2017 Samouczek nie naprawił problemu? Jakieś inne rozwiązania czy po prostu wlepisz mi kolejne ostrzeżenie, które również nie rozwiązało problemu. Tak, mam wszystko poustawiane w taki sposób jak napisano w samouczku. Ustawione żeby działało w tle, ustawione żeby nie ubijało procesów i co? Programy są zabijane, a sygnał GPS jest zrywany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bezglowy Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 (edited) Dnia 29.08.2017 o 09:00, Ralph napisał: Samouczek nie naprawił problemu? Jakieś inne rozwiązania czy po prostu wlepisz mi kolejne ostrzeżenie, które również nie rozwiązało problemu. Tak, mam wszystko poustawiane w taki sposób jak napisano w samouczku. Ustawione żeby działało w tle, ustawione żeby nie ubijało procesów i co? Programy są zabijane, a sygnał GPS jest zrywany. @Ralph Moim zdaniem to nie wina ROMu a problem techniczny. Nie wiem jak sytuacja wygląda z Mi2, ale mogę podzielić się podobnym problemem i jego rozwiązaniem. Krok 1: Rozkręcasz telefon, znajdujesz taką fajną antenkę która biegnie dookoła telefonu. Czyścisz wszystkie styki z ew. kurzu lub brudu. Składasz i sprawdzasz czy działa Krok 2: Zaczynasz tak samo jak w 1 przypadku ale próbujesz zmienić ustawienie antenki o ile to możliwe. (takie trochę bez sensu moim zdaniem) Krok 3 (chyba najlepszy): Miedź ma to do siebie, że się utlenia (ja miałem taki miedziany kabelek). Więc kupujesz nową antenkę i wymieniasz. A jak lubisz się bawić w majsterkowanie to kupujesz grubszy kabelek i to powinno załatwić sprawę na kilka lat. Link do aukcji: TUTAJ Tylko musisz sprawdzić czy to akurat ten model Edited September 1, 2017 by bezglowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts