divennn7 2 Posted January 22, 2017 Report Share Posted January 22, 2017 Witam , posiadam Xiaomi Mi5 z oprogramowaniem MIUI 8 eu (Polska) 7.1.20 wgranym przeze mnie , wszystko poszło po mojej myśli , system jest sprawy , działający wszystko po polsku bez błędów Posiada on jednak jedną wadę a mianowicie brak codziennych tapet ekranu blokady oraz ich zmieniania. Wyświetla się tylko jedna tapeta (Porsche) z oto tego trybu. Pomimo dobrych ustawień tej opcji ( tak mi się wydaje) tapety nie zmieniają się , nie mam dostępu do innych "codziennych tapet ekranu blokady" , nie aktualizują się. Opcja codziennych tapet ekranu blokady po prostu nie działa u mnie. Czy ta opcja po prostu nie działa na MIUI 8 eu (Polska) czy jest to jakiś błąd mojego oprogramowania? Z góry serdecznie dziękuję za każdą odpowiedź oraz pomoc Pozdrawiam 1 Link to post Share on other sites
grzybiarz91 25 Posted January 23, 2017 Report Share Posted January 23, 2017 Kiedyś działało, obecnie u mnie od ok. 3 tygodni przestało działać i też mam to auto tylko. Próbowałem drążyć temat, czyściłem dane, cache, instalowałem nowa wersje aplikacji Tapety blokady, ale nic nie dało pozytywnego rezultaty, raz czy dwa udało się pobrać kilka nowych, ale one też się zaraz zapętlają i nie pobiera nowych. Także sam nie jesteś, błąd ma conajmniej kilka osób tutaj z forum oraz z forum xiaomi.eu 2 Link to post Share on other sites
Pietr 76 Posted January 23, 2017 Report Share Posted January 23, 2017 Tylko tak dopiszę. Na Mi3 działa bez problemu. Link to post Share on other sites
Lex Luthor 75 Posted January 23, 2017 Report Share Posted January 23, 2017 To ja też zaznaczę swój ślad w tym temacie. Mam to samo.Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka 1 Link to post Share on other sites
grzybiarz91 25 Posted January 28, 2017 Report Share Posted January 28, 2017 Na forum xiaomi.eu ktoś wrzucił "fixa", przetestowałem i w sumie póki co działa, aczkolwiek nie wykluczone, że po dniu znowu się zatnie. https://xiaomi.eu/community/threads/fixed-wallpaper-carousel.37871/ 1.Potrzebny root 2.Pobieramy zipa z 2 postu, wypakowujemy i plik .apk przenosimy do /system/app/MiGalleryLockscreen/ (tak żeby podmieniło nam znajdujący się tam plik o takiej samej nazwie) 3. Ustawiamy uprawnienia dla folderu /system/app/MiGalleryLockscreen/ na 755 i dla pliku apk, który przenieśliśmy na 644 Jak się komuś nie chce bawić albo nie ma roota do zrobiłem paczkę pod TWRP: https://drive.google.com/uc?id=0By-9wFmKzIOIRURVS1o4WUJmelE&export=download 3 Link to post Share on other sites
siesiu 29 Posted January 28, 2017 Report Share Posted January 28, 2017 Na forum xiaomi.eu ktoś wrzucił "fixa", przetestowałem i w sumie póki co działa, aczkolwiek nie wykluczone, że po dniu znowu się zatnie.https://xiaomi.eu/community/threads/fixed-wallpaper-carousel.37871/ 1.Potrzebny root 2.Pobieramy zipa z 2 postu, wypakowujemy i plik .apk przenosimy do /system/app/MiGalleryLockscreen/ (tak żeby podmieniło nam znajdujący się tam plik o takiej samej nazwie) 3. Ustawiamy uprawnienia dla folderu /system/app/MiGalleryLockscreen/ na 755 i dla pliku apk, który przenieśliśmy na 644 Jak się komuś nie chce bawić albo nie ma roota do zrobiłem paczkę pod TWRP: https://drive.google.com/uc?id=0By-9wFmKzIOIRURVS1o4WUJmelE&export=downloadŚwietna robota - dzięki za wersję twrp. Ale czemu nie jest to ZIP?? Sorry za lame ale zawsze zipy wgrywałem a nie chce fona uwalić...Wysłane z mojego Redmi 4 Pro przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
divennn7 2 Posted January 28, 2017 Author Report Share Posted January 28, 2017 (edited) dzięki Edited January 28, 2017 by divennn7 Link to post Share on other sites
Justyna 0 Posted January 28, 2017 Report Share Posted January 28, 2017 Wielkie dzieki dla "grzybiarz91", paczka na TWRP dziala u mnie na Mi5 na 100%, wreszcie udalo mi się znaleźć rozwiazanie, po miesiącu szukania. Link to post Share on other sites
siesiu 29 Posted January 28, 2017 Report Share Posted January 28, 2017 Kurcze - ściągając plik od grzybiarz91 przez chrome'a z komórki - ściągał mi się plik .bin - dopiero teraz wzsedłem na link z kompa -i jest plik .ZIP... Dziwne ale już na szczęście wyjaśniłem sobie sam problem. Zaraz wgrywam Edit: wgrane z twrp - tapety pięknie się zmieniają Jeszcze raz dzięki za wrzutkę 1 Link to post Share on other sites
george1255 0 Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Fix działa również u mnie. Pytanie jak dodać własne tapety do automatycznego przewijania? Nie posiadam folderu com.mfashiongallery.emag itd Stworzenie też nie pomaga Help Link to post Share on other sites
ratek0 4 Posted February 11, 2017 Report Share Posted February 11, 2017 Super i serdeczne dzięki również szukałem rozwiązania i tu je znalazłem grzybiarz91 jesteś wielki paczka twrp działa wyśmienicie Czy ktoś wie której ikonce jaką kategorie przypisać ? Link to post Share on other sites
ratek0 4 Posted February 11, 2017 Report Share Posted February 11, 2017 jak to jest z tym folderem ,,com.mfashiongallery.emag'' ponieaż u mnie też go nie ma i czy jak go utworzę to dodane moje tapety będą działać ? Link to post Share on other sites
sebool12 2 Posted February 13, 2017 Report Share Posted February 13, 2017 Może głupie pytanie, ale jak użyć root explorera na Mi5 gdzie mamy system-less root? Testowałem kilka aplikacji i żadna nie nie przepuszcza do tych plików Link to post Share on other sites
RegimeOfTerror 211 Posted February 14, 2017 Report Share Posted February 14, 2017 @sebool12 a wgrałeś w ogóle paczkę SuperSU przez TWRP? Link to post Share on other sites
sebool12 2 Posted February 14, 2017 Report Share Posted February 14, 2017 @RegimeOfTerror tak, od andka 7.0 wgrywam SR1-SuperSU-v2.79-SR1-2016221223537.zip Link to post Share on other sites
sebool12 2 Posted February 22, 2017 Report Share Posted February 22, 2017 (edited) Naprawdę nikt nie wie jak to naprawić w Mi5? Edited February 22, 2017 by sebool12 Link to post Share on other sites
Kopański Arkadiusz 0 Posted August 2, 2017 Report Share Posted August 2, 2017 Witam wszystkich. Jestem tutaj nowy i od razu proszę o wyrozumiałość i cierpliwość. - dziękuję. Od ponad pół roku jestem szczęśliwym posiadaczemsmartfona Xiaomi Mi5S. Wersja oprogramowania xiaomi.eu ( rozwojowa ). Wszystko było pięknie, do czasu wgrania najnowszego Miui 7.7.20 z dnia 24.07.2017 r. Obecna wersia Androida to - 7.0 NRD90M, wersja Miui - Miui 8.6 by xiaomi.eu 7.7.20 (rozwojowa) Po wgraniu nowego orogramowania - podczas odblokowania telefonu odciskiem palca lub znakiem symbolu wyskakuje taki komunikat : Aplikacja taety Blokady przestała działać. Kiedy wejdę w "pokaż treść błędu" - pokazuje się napis - zamieszczony w załączniku. Nie mam zielonego pojęcia o co chodzi!!! Może któryś z kolegów podpowie mi jak się pozbyć tego natrętnego komunikatu pojawiającego się za każdym razem jak odblokuję telefon. Będę wdzięczny za podpowiedź na mój adres poczty - [email protected] Z góry dziękuję i czekam na podpowiedź, jak rozwiązać ten problem. Pozdrawiam A.Kopański Link to post Share on other sites
jozek661 12 Posted August 18, 2017 Report Share Posted August 18, 2017 Dnia 2.08.2017 o 12:06, Kopański Arkadiusz napisał: Po wgraniu nowego orogramowania - podczas odblokowania telefonu odciskiem palca lub znakiem symbolu wyskakuje taki komunikat : Aplikacja taety Blokady przestała działać. czytaj ze zrozumieniem kilka postow wyzej kolega grzybiaz podal rozwizanie, zainstaluj przez twrp https://drive.google.com/uc?id=0By-9wFmKzIOIRURVS1o4WUJmelE&export=download Link to post Share on other sites
SirFliper 0 Posted October 15, 2017 Report Share Posted October 15, 2017 Witam, Na redmi 4 pro taty jest od pewnego czasu problem z codzienną tapetą otóż nawet jeśli jest wyłączona po odblokowaniu telefonu wyskakuje błąd pokazany w załączniku. Telefon działa na najnowszym miui polska lecz na poprzednim też występował. Jeśli z poziomu menu chcemy wejść w zakładkę codzienne tapety przy każdym przejściu wyskakuje że aplikacja przestała działać. Jakiś pomysł jak to naprawić? Link to post Share on other sites
ZduneX25 787 Posted October 16, 2017 Report Share Posted October 16, 2017 Kliknij pokaż treść błędu i pokaż. Link to post Share on other sites
edass 6 Posted October 24, 2017 Report Share Posted October 24, 2017 Czy podana wyżej paczka działa na MIUI 9 i Androidzie 6? Link to post Share on other sites
SirFliper 0 Posted October 31, 2017 Report Share Posted October 31, 2017 Problem rozwiązany paczką z góry na miui 9. Duży plus za paczkę twrp. Link to post Share on other sites
Recommended Posts