Rantar Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 (edited) Cześć. Na moim mi5s plus nie działa aplikacja szukaj. Przesuwając palcem w górę wyskakuje mi komunikat o błędzie który mogę anulować lub zgłosić... Muszę go kliknąć trzy razy żeby zniknął. Generalnie ta funkcja jest mi całkowicie zbędna i bardziej denerwuje niż pomaga. Byłoby lepiej gdyby aktywowalo ja pociągniecie np 2palcow w górę bo w tej chwili wywołuje ją całkowicie przypadkowo. Nie chce jej naprawiać. Chciałbym wiedzieć czy da się ją całkowicie wyłączyć a jeśli tak to jak. Jakiś program zewnętrzny albo coś? Z góry dzięki za pomoc. Edited January 20, 2017 by Rantar Link to comment Share on other sites More sharing options...
rychu27 Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Pozwolę się dopisać, bo problem podobny. W redmi 3s gest przeciągnięcia z dołu do góry pozostaje bez odpowiedzi. Czy to się gdzieś ustawia? W redmi note lte działa mi to "od zawsze ".Redmi 3S Link to comment Share on other sites More sharing options...
santos Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 @rychu27, no to problemy macie różne. Kolega ma szukajke tylko wyskakuje mu FC a Ty nie masz wogole.. Albo masz tylko w jakiś sposób wyłączoną. Na problem kolegi @Rantar sposobem jest wyczyścić dane aplikacji, przynajmniej u mnie pomogło bo sytuację miałem identyczną, w Twoim przypadku nie wiem bo zdaje się że "szukaj" w MIUI jest domyślnie aktywne i zawsze uruchamiane gestem do góry ekranu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rantar Posted January 22, 2017 Author Share Posted January 22, 2017 @santos Sprawdziłem Twój pomysł i po wejsciu w ustawienia-> systemowe -> szukaj znalazłem opcję pozwalającą całkowicie wyłączyć gest przesunięcia palcem z dolu do góry co rozwiązało mój problem, co ciekawe nie znalazłem tam opcji do usunięcia danych aplikacji:) @rychu27 na Twój problem też polecam Ci wejść po ścieżce, którą przedstawiłem. Sprawdz czy masz włączoną te opcje czy też nie. Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
rychu27 Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 Wlazlem i nie znalazłem tej aplikacji. Może na globalu po prostu jej nie ma. Przed chwilą dostałem smsa na odblokowanie. Dziękuję za pomoc. Redmi 3S Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts