AdamKli Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Jaki link? Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Odpal temat w przeglądarce to zobaczysz, nie wyświetla się odnośnik do innego tematu z forum. Jest na to jakaś metoda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 (edited) Dochodzą Wam kody sms na telefon z chmury xiaomi w celu weryfikacji? Teraz nic.Cisza. Jak prosiłem o odblokowanie BL 2 tygodnie temu to sms po chińsku dochodziły ( dochodziły na rozbitego nexusa bo już wtedy prosiłem o zgodę na odblokowanie ) Edit. Problem leżał po stronie aplikacji 8sms której używałem od 2lat na nexusie i było wszystko ok. Przełączyłem na sms stock i kody dochodziły. Wina aplikacji 8sms. Edited August 31, 2016 by JacekBB Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 grunt że jest rozwiązanie, teraz tylko wystarczy do cotygodniowych aktualizacji wrzucić odpowiednie pliki Wrzuciłem to do siebie i bez zmian. Za pomocą root explorer wrzucacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcboria Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 3 minuty temu, AdamKli napisał: Wrzuciłem to do siebie i bez zmian. Za pomocą root explorer wrzucacie? może dyskutujmy o tym w tym drugim temacie, ten już i tak jest wystarczająco zaśmiecony Link to comment Share on other sites More sharing options...
dam4an Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Pytanie z innej beczki, Wam też działa tak słabo wibracja, że nie czuć jej w kieszeni praktycznie wogóle? Budzik mam ustawiony zawsze tylko na wibracje, a ten rano po postu mnie nie budzi, bo nie czuć tej wibracji Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcus1212 Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 tak, wibracja albo praktycznie jej brak to właściwie jedyny minus tego telefonu... Wytapatalkowane z Mi 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emaras Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 http://pl.aliexpress.com/item/Original-XIAOMI-Type-C-USB-Adapter-Mi4c-Micro-USB-Female-to-USB-3-1-Type-C/32652595393.html?spm=2114.010208.3.2.TK2ZOu&ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201602_2_10057_10056_10065_10037_10055_10054_10069_301_10059_10033_10058_10032_10017_10070_10060_10061_10052_10062_10053_10050_10051,searchweb201603_4&btsid=e22c5870-be96-4b3b-906f-36db1753443f Warto kupić? czy lepiej zainwestować w kabel USB C Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 (edited) Do ładowania jest w miarę ok, dane też przenosi, flashowania wolałem nie ryzykować. Edited September 1, 2016 by Bohyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcus1212 Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 @emaras, mam takie 2 sztuki z gearbest. Działają bez problemu, głównie używam do ładowania. Flashowania romów nie robiłem, ale transfer danych idzie elegancko. Wytapatalkowane z Mi 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Zwróć tylko uwagę na opis przejściówek: Cytat xiaomi czarny nie działają na OTG huawei biały praca dla kabel OTG I jeśli chcesz potem korzystać z OTG to wybierz wersję od Huawei z przejściem do OTG, te od Xiaomi nie mają fizycznego połączenia do czwartego pinu micro USB i nie zadziała OTG, poza tym nie będzie różnicy w działaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcus1212 Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 to prawda na przejściówce Xiaomi OTG nie działa na 100℅, musiałem nabyć inną. Wytapatalkowane z Mi 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Jak zrobić aby przychodzący sms wyświetlał się na ekranie ( ok to już mam ) i żeby można było kliknąć w dymek ( odpowiedz ) i od razu odpisywać na sms? Aktualnie muszę nacisnąć na dymek odblokuj i dopiero odpisywać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slashu Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 To nie jest Android N. Na ten bajer trzeba zaczekać lub ściągnąć textre Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Ale działa na ostatniej dev .27. Tylko raz jest powiadomienie i trochę tekstu sms w dymku a później trza odblokowac a raz dymek jest wyżej i jest od razu odp. ( odpisz ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slashu Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 No to nie wiem. Ja Nie mam takiego czegoś. Muszę odrazu przechodzic do panelu wiadomości aby odpisaywac Link to comment Share on other sites More sharing options...
corell Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 Prośba o pomoc - miałem już jakiś czas temu zainstalowany root na Mi5. Robiłem to tak, że najpierw rom, który nie dał roota a później osobną paczką instalacja uprawnień przez TWRP. Działało aż mi się zachciało wrzucić aktualizację z zeszłego tygodnia (6.8.25) - straciłem roota. Teraz za cholerę nie mogę znaleźć tej paczuszki nadającej prawa roota. Ktoś to kojarzy gdzie można pobrać? Przeszukałem historię wyszukań w Google, to forum, forum miui.com i nadal nic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 @corell Pewnie dlatego że link do *.zip z rootem jest cotydzień w każdym wątku o aktualizacji MIUI 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
corell Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 @Bohyn facepalm... najciemniej pod latarnią, wielkie dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 Mamy już wersję 6.9.1 Instalujemy. A jak ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 4 godziny temu, JacekBB napisał: Mamy już wersję 6.9.1 Instalujemy. A jak ! wycofali znów? bo chyba nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slashu Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 A wprowadza ona jakieś zmiany? Czy tylko czysto aby mieć? 5 godzin temu, JacekBB napisał: Mamy już wersję 6.9.1 Instalujemy. A jak ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 (edited) 21 minut temu, Redmi2 napisał: Kto wycofal? U chinczykow dalej i fastboot i recovery rom pod mi5 to 6.9.1 Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Ale xiaomi.eu nie ma, o nim chyba jest ten temat. przynajmniej na http://miuif.celogeek.com/6.9.1/ Edited September 2, 2016 by wtbn Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 Jak usunąć powiadomienia o przeczytaniu samouczka? Wysłane z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 No niby jest wrzucone tutaj, wdziałem. Ale z jakiegoś powodu nie ma na miuipolska i na tym co pisałem wcześniej. Może wykryli że coś nie śmiga i znów wydadzą np. jutro z numerkiem innym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamcom Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 55 minut temu, wtbn napisał: No niby jest wrzucone tutaj, wdziałem. Ale z jakiegoś powodu nie ma na miuipolska i na tym co pisałem wcześniej. Może wykryli że coś nie śmiga i znów wydadzą np. jutro z numerkiem innym. MI5 śmiga na nim aż miło może nawet jakby szybciej ale być może to tylko złudzenie .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 Ktoś podrzuci sprawdzony sposób na automatyczne wyłączanie pakietu gdy ekran zablokowany? Posiadam root/xposed. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 (edited) @AdamKli Panel Sterowania > Bateria > Ustaw (koło zębate) > Wyłącz dane mobilne gdy zablokowany Edited September 2, 2016 by RSL 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
telix Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Czy klawiaturę xperia dostępną w ostatnich dodatkach dla MIUI 8i, mogę zainstalować na MIUI 7.5.6 stable ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 możesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtrac Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 (edited) Ja dzisiaj otrzymałem swój telefonik ogarnięcie fona poszło gładko zero jakichkolwiek problemów.Jest to mój pierwszy xiaomi i jestem jak na razie bardzo zadowolony.Jakby ktoś potrzebował pomocy z ogarnięciem telefonu to pisać pomogę:) Edited September 5, 2016 by wojtrac 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanr Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Witam. Pomoże ktoś we Wrocku z instalacją softu? Mam wersję 64 GB, soft MIUI 7.3.4.0.0 (jakiś fake z tego co pisaliście wcześniej). Dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera. Czytałem instrukcje.. wiele razy ale nie zdecyduję się na samodzielne grzebanie:) Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 4 minuty temu, feanr napisał: Witam. Pomoże ktoś we Wrocku z instalacją softu? Mam wersję 64 GB, soft MIUI 7.3.4.0.0 (jakiś fake z tego co pisaliście wcześniej). Dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera. Czytałem instrukcje.. wiele razy ale nie zdecyduję się na samodzielne grzebanie:) Pozdrawiam Tu jest wszystko: http://micenter.pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 9 minut temu, feanr napisał: Witam. Pomoże ktoś we Wrocku z instalacją softu? Mam wersję 64 GB, soft MIUI 7.3.4.0.0 (jakiś fake z tego co pisaliście wcześniej). Dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera. Czytałem instrukcje.. wiele razy ale nie zdecyduję się na samodzielne grzebanie:) Pozdrawiam Ja też pierwszy raz grzebałem w miui. Przedtem sledziłem forum oraz Ytube.... Dasz radę Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanr Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 OK, wszystko jest dla ludzi:) Dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi997 Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Też macie problem z grą Fruit Ninja? Nie wiedziec czemu żadna wersja nie chce mi się uruchomić, ta najnowsza z Google Play się zamyka, a inna wiesza sie na czarnym ekranie. Stable 7.5.7.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts