Segor Posted April 28, 2017 Share Posted April 28, 2017 Hej, próbuje jakoś odratować GPS w swoim Mi5 i nie wiem co dalej robić. Jedni piszą, że na nowych ROMach jest ok, inni radzą, żeby wrócić do Android 6.0 (6.10.13). Raczej z 7.4.6 nie mogę wrócić baz żadnych konsekwencji na 6.10.13 - bez wipe się nie obędzie, a nie chce mi się konfigurować miliona rzeczy od nowa :/ Jak u Was wygląda sygnał GPS? U mnie po 2 minutach telefonu przyklejonego do południowej szyby, w deszczowy dzień sygnał jest taki (a w zasadzie jego brak): Samsung obok pokazuje kilkanaście satelit - wszystkie żółte/zielone... Jak wyjdę na dwór to telefon łapie fixa, ale w aucie jak jadę gubi go co chwila... Kiedyś tak nie miałem, ale ze względu na problemy z Android Auto próbowałem nowszych ROMów. Możliwe, żebym miał uszkodzony moduł/antenę GPS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted April 28, 2017 Share Posted April 28, 2017 Na najnowszych dev działa świetnie. Zrób kopię danych przez backup miui i w TWRP. Pewnie wyloguje cię tylko z kilku kont no Google i tyle. A jak nie to wrócisz przez TWRP do wszystkiego co było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miui2017 Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 witam, mam pytanie czy jest mozliwosc zeby zrobic z telefonu router ale z sieci wifi a nie z danych mobilnych. tak zeby przedluzyc zasieg z routera poprzez smartfon do tableta ktory ma slaby zasieg wifi. bo z tego co widze jak wlacze hotspot to wylacza wifi i chyba korzysta danych mobilnych Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheGusti Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 (edited) 26 minut temu, Miui2017 napisał: witam, mam pytanie czy jest mozliwosc zeby zrobic z telefonu router ale z sieci wifi a nie z danych mobilnych. tak zeby przedluzyc zasieg z routera poprzez smartfon do tableta ktory ma slaby zasieg wifi. bo z tego co widze jak wlacze hotspot to wylacza wifi i chyba korzysta danych mobilnych Z tego co mi się wydaje potrzebne byłyby do tego dwie karty wifi a obawiam się, że mi5 ich nie posiada. Edited April 29, 2017 by TheGusti Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 Kup tani repeater albo najtańszy router... Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonfp Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 Pytanie, bo cały czas siedzę na 6.11.10 ze względu na to że się naczytałem że nie warto przechodzić na nowszego andka ze względu na dużą ilość błędów. W sumie minęło już prawie pół roku.. Czy może coś się zmieniło? Warto zrobić aktualizacje z 6.11.10 do nowszej wersji?? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 @leonfp Zrób kopie zapasową wszystkich partycji w TWRP i zainstaluj Spoiler https://dl.twrp.me/gemini/twrp-3.1.0-1-gemini.img.html Na stronie kliknij w Download twrp-3.1.0-1-gemini.img Jeśli ci nie spodoba się Android 7 to zainstaluj Spoiler https://dl.twrp.me/gemini/twrp-3.0.2-2-gemini.img.html Na stronie kliknij w Download twrp-3.0.2-2-gemini.img i przywróć system Android z kopii zapasowej którą stworzyłeś w TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misialek Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 Podobno ostatnia wersja softu (7.04.27) na Mi5 mocno drenuje baterię. Czy ktoś może to potwierdzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
goomako Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 Nie zaslaniaj głośnika, taki komunikat pojawia się gdy mam tel w pokrowcu rowerowym. Wiem można wejść w ustawienia blokada i odznaczyć "przypadkowe użycie". Co w przypadku gdy ta funkcja jest domyślnie włączona, nie można jest wyłączyć. Ktoś zna sposób ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
goomako Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 5 godzin temu, misialek napisał: Podobno ostatnia wersja softu (7.04.27) na Mi5 mocno drenuje baterię. Czy ktoś może to potwierdzić? U mnie nie zauważyłem zmian Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 9 godzin temu, misialek napisał: Podobno ostatnia wersja softu (7.04.27) na Mi5 mocno drenuje baterię. Czy ktoś może to potwierdzić? Wręcz przeciwnie. U mnie zużycie – wzorowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emaras Posted May 1, 2017 Share Posted May 1, 2017 Korzysta ktoś z funkcji godziny ciszy?? U mnie chyba to nie działa. Włączam funkcje ustawiam godziny od 23-7 i o 12 w południe telefon nadal jest wyciszony. Wyciszenie powinno być tylko w godzinach 23-7 a u mnie jest cały czas tak jakby telefon ignorował ustawiony zakres. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietrrokov Posted May 1, 2017 Share Posted May 1, 2017 Wgrałem ostatnią wersję MIUI opartą o androida 7.0, jak wysyłam SMS z emotikoną to dochodzi pusty. Jest na to jakieś rozwiązanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ig2205 Posted May 1, 2017 Share Posted May 1, 2017 Wyłącz ucinanie ogonków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietrrokov Posted May 1, 2017 Share Posted May 1, 2017 4 godziny temu, ig2205 napisał: Wyłącz ucinanie ogonków. Pomogło, dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezar1125 Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 Z ciekawości - gdzie w miui jest opcja wyłączania ogonków w sms? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 W ustawieniach aplikacji sms. Wyłączenie ogonków również wyłącza emotikony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezar1125 Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 Nigdzie tego nie widzę, może dlatego że mam Globala? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 Tak, ta funkcja jest dostępna tylko w xiaomi.eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drobnoustrój Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 Swojego czasu przeszedłem na globala, głównie ze względu na gps i android pay, teraz i jedno i drugie działa. Myślę że można spokojnie aktualizowaćWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
goomako Posted May 3, 2017 Share Posted May 3, 2017 Ponawiam. Nie zaslaniaj głośnika, taki komunikat pojawia się gdy mam tel w pokrowcu rowerowym. Wiem można wejść w ustawienia blokada i odznaczyć "przypadkowe użycie". Co w przypadku gdy ta funkcja jest domyślnie włączona, nie można jest wyłączyć. Ktoś zna sposób ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
litwin Posted May 3, 2017 Share Posted May 3, 2017 Witam Jestem tu nowy i chcę kupić pierwszego smartfona z chin zastanawiam się nad MI5 -czy jest to dobry wybór w 2017 roku? naczytałem się o tych romach, jakichś kłopotach z tym telefonem- czy jest to dobry wybór?? Pomóżcie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
haski1576 Posted May 3, 2017 Share Posted May 3, 2017 Witam, Czy to wersja global czy "syfmiui"? Pozdrawiam, Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted May 3, 2017 Share Posted May 3, 2017 Global, wystarczy ze teraz zaktulizujesz do najnowszej wersji globala Link to comment Share on other sites More sharing options...
goomako Posted May 3, 2017 Share Posted May 3, 2017 51 minut temu, litwin napisał: Witam Jestem tu nowy i chcę kupić pierwszego smartfona z chin zastanawiam się nad MI5 -czy jest to dobry wybór w 2017 roku? naczytałem się o tych romach, jakichś kłopotach z tym telefonem- czy jest to dobry wybór?? Pomóżcie. Pozdrawiam Bierz Samsunga Galaxy S8, dobry wybór na 2017r, także możesz poczekać na iPhone 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
litwin Posted May 3, 2017 Share Posted May 3, 2017 Nie chcę inwestować za dużo $$$ w telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
haski1576 Posted May 3, 2017 Share Posted May 3, 2017 4 godziny temu, lockerek napisał: Global, wystarczy ze teraz zaktulizujesz do najnowszej wersji globala Dziękuje za odpowiedz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goomako Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 15 godzin temu, litwin napisał: Nie chcę inwestować za dużo $$$ w telefon. Więc w takim razie Mi5 jest dobrym rozwiązaniem dla ciebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
xede Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 idealnym Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesieks94 Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 Ostatnią aktualizację 7.5.4 można wgrać normalnie przez aplikację aktualizacji na mi5 z softem 6.11.10? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 Nie można. Czytać i czytać posty. Musisz miec najnowsze TWRP. Inaczej uceglisz fajny telefon. Poczytaj co pisze przy każdej aktualizacji. Jest opis co i tak dla Mi5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
energyypl Posted May 6, 2017 Share Posted May 6, 2017 Pytanie do posiadaczy...chce prejsc z mi4 na mi5 i kilka pytan 1. Jak jakosc rozmow? W mi4 kuleje 2. Jakosc gps? Jak ww 3. Jak ogolne wrazenia i czy warto go kupic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawek189 Posted May 6, 2017 Share Posted May 6, 2017 Hej, kupiłem MI5 z globalem z Marca. I pytanie do was, co polecacie wgrać jeśli chodzi o stabilność i baterie. Myślę nad xiaomi.eu albo o pozostawieniu global (i zaktualizowaniu go) Jeśli wgrałbym najnowszą wersje global to trudniej bedzie przejsc na xiaomi.eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted May 6, 2017 Share Posted May 6, 2017 Pytanie do posiadaczy...chce prejsc z mi4 na mi5 i kilka pytan 1. Jak jakosc rozmow? W mi4 kuleje 2. Jakosc gps? Jak ww 3. Jak ogolne wrazenia i czy warto go kupic?Mojej żonie niedawno taką podmianę zrobiłem. Warto przejść. Jakość rozmów jak dla mnie lepsza . GPS niestety jeszcze nie testowała. Fonik wyczuwalnie szybszy, lepszy aparat co było głównym argumentem do zmiany. Jakość dźwięku porównywalna. Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
energyypl Posted May 6, 2017 Share Posted May 6, 2017 18 minut temu, MD13 napisał: Mojej żonie niedawno taką podmianę zrobiłem. Warto przejść. Jakość rozmów jak dla mnie lepsza . GPS niestety jeszcze nie testowała. Fonik wyczuwalnie szybszy, lepszy aparat co było głównym argumentem do zmiany. Jakość dźwięku porównywalna. Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka A glosnosc glosnika? Mi4 moglby buc glosniejszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts