JacekBB Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Nie zrozumiał pewnie o co nam chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Jeszcze raz powtórzę - mpdecision, poczytajcie sobie o tym. Wszystko jest ok.Wysłane z MI5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Spadło taktowanie i kilka Hz, w antutu 5 tyś mniej i draka na całą Polskę... Eh co za ludzie 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 3 minuty temu, galakty napisał: Spadło taktowanie i kilka Hz, w antutu 5 tyś mniej i draka na całą Polskę... Eh co za ludzie Pisał kolega wyżej że grał w grę i taktowanie nie poszło wyżej jak 1.59Ghz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Przed chwilą, JacekBB napisał: Pisał kolega wyżej że grał w grę i taktowanie nie poszło wyżej jak 1.59Ghz. A laguje? Tnie gra? Wykrzacza się? Jeśli tak, to jest problem. Jeśli wszystko jest ok i gra działa płynnie, TO PO CO ma wchodzić na wyższe taktowanie, zżerać baterię jak nie ma potrzeby? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Pisał kolega wyżej że grał w grę i taktowanie nie poszło wyżej jak 1.59Ghz. Ciekawe jak kolega to sprawdził. Przełączenie z gry na "pomiar" w CPU-Z na pewno pokazuje wiarygodne dane.Wysłane z mojego Tab2A7-10F Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Nawet jeśli by była potrzeba to nie wejdzie na 2.15Ghz Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Zalecałbym zainstalwoanie np. Cpu control czy coś podobnego, pogranie i sprawdzenie w statystykach na jakich Mhz ile czasu był procesor. Potem zrzut i można oceniać, będzie widać czy wszedł na 2.15, czy jednak nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Mnie martwi coś innego. Rdzenie wyłączane i obniżone taktowanie kiedy telefon nic ważnego nie robi to super, ale zastanawiam się po co to, skoro nie widać tego za specjalnie na baterii. Przynajmniej ja nie widzę zupełnie różnicy.Wysłane z mojego Tab2A7-10F Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Czekam co powiedzą mądrzejsi w temacie, bo na pewno jakiś powód / przyczyna tego jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 Antutu i 148515pkt przy 1.59Ghz. To dobry wynik. Bateria na razie w połowie zleciala a SOT 2H50min. Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 @JacekBB spoko, ja próbowałem "wymusić" żeby dwa pozostałe rdzenie się włączyły do zabawy w Antutu i inne wymagające gry, ale coś mi się wydaje że całe to mpdecision i kernel 'interactive' jest albo słabo skonfigurowane albo nie działa jak powinno bo procesory cały czas są "STOPPED". Posiadam Mi5 32GB, więc mam max taktowanie 1,36GHz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 Ale jak wejdziesz w opcje programisty i wyświetlanie pracy proca to widać że wchodzi na wyższe jak gram w Hero Score Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 (edited) @JacekBB no w sumie racja, pokazuje że idzie. Nie wiem dlaczego CPU-Z pokazuje że zastopowany procesor 2 i 3 (3 i 4). Edited January 23, 2017 by QBAQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adiman29 Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 W jakim celu dodano napis "bootloader unlock" podczas włączania telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 Bo taki mieli kaprys. Tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 39 minut temu, Adiman29 napisał: W jakim celu dodano napis "bootloader unlock" podczas włączania telefonu? Aż prosi się by odpowiedzieć klasykiem: Abyś się pytał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remorka Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 Od pierwszej aktualizacji na 7.0 cpu-z pokazuje rdzenie 3 i 4 (szybsze) jako stopped. Nie wiem czemu teraz nagle się z tym wszyscy obudzili ale to tylko cpu-z błędnie pokazuje. W praktyce wszystko działa dobrze, proc wchodzi na wyższe taktowanie i przełącza się między rdzeniami. W antutu wyniki kręci miarodajne do klasy sprzętu.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 10 godzin temu, Remorka napisał: Od pierwszej aktualizacji na 7.0 cpu-z pokazuje rdzenie 3 i 4 (szybsze) jako stopped. Nie wiem czemu teraz nagle się z tym wszyscy obudzili ale to tylko cpu-z błędnie pokazuje. W praktyce wszystko działa dobrze, proc wchodzi na wyższe taktowanie i przełącza się między rdzeniami. W antutu wyniki kręci miarodajne do klasy sprzętu. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka W MIUI (Android 7) miała być aktywna mpdecision która pomaga uzyskać lepsze wyniki na baterii przez dostosowanie mocy procesora w danym momencie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrejev Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Witam, czy komuś oprócz mnie też nie działają codzienne tapety? Mam xiaomi.eu 8.1.9.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Czy jest ktoś komu Mi5 wytrzymuje 4 dni czuwania (i więcej) z bt i około 2,5-3h SOT? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Koledzy, podpowiedzcie proszę, jak zmusić Mi5, aby łączył się z internetem poprzez 3G/4G pomimo aktywnego połączenia z WI-Fi? Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 @latet w opcjach programistycznych włącz dane komórkowe zawsze aktywne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Mam do Was pytanie obecny mój Mi4c idzie w ręce żony a ja zastanawiam się nad Mi5, związku z tym mam pytanie czy bateria w Mi5 jest lepsza od tej z mi4c ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poohacz79 Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Obie baterie mają pojemność 3000mah. Jednak moje odczucie jest takie, że MI5 wytrzymuje dłużej na jednym ładowaniu przy podobnym uzytkowaniu. Też przesiadłem się z MI4c na MI5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Skąd pobrać rom pod mifash w wersji 6.x ?Tutaj jest tylko najnowsza wersja już na andku 7 http://en.miui.com/a-234.html Bo na to raczej nie można wgrać xiaomi.eu w wersji miflash ale na andku 6.0 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grondek Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 (edited) Cześć. Dotarł do mnie Mi5 i wrażenia są fenomenalne (szczególnie aparat fotograficzny). Jedynie co to mam wrażenie, że bateria w porównaniu z Nexusem 4 działa podobnie [czyli szybko schodzi] :-/ Ale przynajmniej ma szybkie ładowanie, także nie jest tak źle Chciałbym się zapytać o dwie rzeczy : to normalne, że przy transmisji danych (czy to przez Wifi czy sieć komórkową) oraz przy ładowaniu telefon jest ciepły? I chyba mam problem z HD Voice. Nie widzę żadnej różnicy między połączeniami, gdzie druga osoba ma HD Voice lub nie ma tej usługi. Widziałem gdzieś na jakimś screenie, że jak jest HD Voice to pojawia się znaczek w trakcie rozmowy, u mnie się nie pojawia. Trzeba to jakoś włączyć (mam włączone VoLTE, gdyby co to sieć komórkowa PLAY)? Edited January 25, 2017 by grondek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 52 minuty temu, grondek napisał: Cześć. Dotarł do mnie Mi5 i wrażenia są fenomenalne (szczególnie aparat fotograficzny). Jedynie co to mam wrażenie, że bateria w porównaniu z Nexusem 4 działa podobnie [czyli szybko schodzi] :-/ Ale przynajmniej ma szybkie ładowanie, także nie jest tak źle Chciałbym się zapytać o dwie rzeczy : to normalne, że przy transmisji danych (czy to przez Wifi czy sieć komórkową) oraz przy ładowaniu telefon jest ciepły? I chyba mam problem z HD Voice. Nie widzę żadnej różnicy między połączeniami, gdzie druga osoba ma HD Voice lub nie ma tej usługi. Widziałem gdzieś na jakimś screenie, że jak jest HD Voice to pojawia się znaczek w trakcie rozmowy, u mnie się nie pojawia. Trzeba to jakoś włączyć (mam włączone VoLTE, gdyby co to sieć komórkowa PLAY)? Daj lepiej screeen softu, bo bez tego nikt z Tobą (szczególnie że początkujący) nie bedzie gadał Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 8 godzin temu, grzegorz1982 napisał: Mam do Was pytanie obecny mój Mi4c idzie w ręce żony a ja zastanawiam się nad Mi5, związku z tym mam pytanie czy bateria w Mi5 jest lepsza od tej z mi4c ? Minimalne różnice, nic znaczącego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 1 godzinę temu, grondek napisał: Cześć. Dotarł do mnie Mi5 i wrażenia są fenomenalne (szczególnie aparat fotograficzny). Jedynie co to mam wrażenie, że bateria w porównaniu z Nexusem 4 działa podobnie [czyli szybko schodzi] :-/ Ale przynajmniej ma szybkie ładowanie, także nie jest tak źle Chciałbym się zapytać o dwie rzeczy : to normalne, że przy transmisji danych (czy to przez Wifi czy sieć komórkową) oraz przy ładowaniu telefon jest ciepły? I chyba mam problem z HD Voice. Nie widzę żadnej różnicy między połączeniami, gdzie druga osoba ma HD Voice lub nie ma tej usługi. Widziałem gdzieś na jakimś screenie, że jak jest HD Voice to pojawia się znaczek w trakcie rozmowy, u mnie się nie pojawia. Trzeba to jakoś włączyć (mam włączone VoLTE, gdyby co to sieć komórkowa PLAY)? Sprawdź czy przypadkiem nie masz włączonego skanowania WiFi (Ustawienia -> WiFi -> Ustawienia zaawansowane -> Skanowanie zawsze dostępne) i wyłącz, bo to nie zużywa baterii, to ją zjada! U mnie HD Voice z niektórymi działa, z innymi nie i nie wiem jak w końcu ma się to do zasięgu etc., ale jakoś nie spędza mi to snu z powiek. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonfp Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 5 godzin temu, AdamKli napisał: Skąd pobrać rom pod mifash w wersji 6.x ?Tutaj jest tylko najnowsza wersja już na andku 7 http://en.miui.com/a-234.html Bo na to raczej nie można wgrać xiaomi.eu w wersji miflash ale na andku 6.0 ? Przyłączam się do pytania skąd można pobrać ostatnią wersje global dev 6.11.1 pod miflasha? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 @leonfp wgrałem ten china dev ( android 7 ) xiaomi eu ( to pod miflash z twrp ) i wszystko działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonfp Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 @leonfp wgrałem ten china dev ( android 7 ) xiaomi eu ( to pod miflash z twrp ) i wszystko działa. Spoko, ale ja i tak nie chce na razie 7.. Podobno dużo błędów jeszcze jest. Problemy z gps, ludzie narzekają.. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 28 minut temu, leonfp napisał: Spoko, ale ja i tak nie chce na razie 7.. Podobno dużo błędów jeszcze jest. Problemy z gps, ludzie narzekają.. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Ale ja nadal na 6 siedzę. Tylko na custom ( RR ) , testowałem kilka romów i miałem już syf więc zrobiłem miflash flash all china dev na andku 7 bo tylko taki na szybko znalazłem. Później wgrałem przez miflash xiaomi.eu na andku 6 bo miało ono wgrane twrp i dopiero na to custom rom. Pewnie można było wgrać go od razu na china ale musiałbym dograć samo twrp, jakoś z przyzwyczajenia wrzuciłem xiaomi.eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grondek Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 (edited) Cytat Sprawdź czy przypadkiem nie masz włączonego skanowania WiFi (Ustawienia -> WiFi -> Ustawienia zaawansowane -> Skanowanie zawsze dostępne) i wyłącz, bo to nie zużywa baterii, to ją zjada! Faktycznie było zaznaczone. Dzięki, może teraz będzie lepiej Cytat U mnie HD Voice z niektórymi działa, z innymi nie i nie wiem jak w końcu ma się to do zasięgu etc., ale jakoś nie spędza mi to snu z powiek. Jakość rozmów i tak jest imponująca, ale skoro ma być ta funkcja dostępna to niech będzie Na połączenia z 3 osobami, które na 100% mają telefony z HD Voice i na dodatek wszystkie są w PLAYu, w żadnym z nich nie działa. Cytat Daj lepiej screeen softu, bo bez tego nikt z Tobą (szczególnie że początkujący) nie bedzie gadał Okej, proszę bardzo Edited January 25, 2017 by grondek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts