Jump to content

Pasek na filmach

pkrasinski

Recommended Posts

Soft: MIUI 8 7.1.5

Dopiero dzisiaj zauważyłem, bo dawne nie nagrywałem żadnego wideo - jak przełączam się na tryb video na dole ekranu pojawia się ok. 5 mm pasek, stwarza wrażenie jakby "żył" i niestety na nagraniu (podczas odtwarzania) jest on również widoczny w tym samym miejscu.

Przy zdjęciach nie ma żadnych problemów, stąd moje pytanie czy to wada softu czy coś innego ?

Screenshot_2017-01-20-15-54-00-464_com.android.camera.png

Jak widać

2 minuty temu, jack78 napisał:

Jaki soft?

Czy próbowałeś przywracać tel do ustawień fabrycznych/ aktualizować ??

O sofcie pisałem na samym początku - MIUI PL 7.1.5, więc jak widać aktualizacja robiona niecałe 2 tygodnie temu, a chwilowo nie mam ochoty przywracać go do ustawień fabrycznych (mam go za bardzo spersonalizowanego pod siebie), myślałem że to może jakiś znany problem.

• 2 weeks later...

Witam

U mnie jakis czas temu rowniez pojawil sie ten pasek. Identycznie jak u autora wystepuje on tylko podczas nagrywania video. Pasek pojawia sie przy przejsciu z trybu foto do video w aparacie i znika po powrocie do foto z video.

Na MIUI 7.1.19 nadal to samo :( pasy  po wejściu w nagrywanie ale HDR :( ciekawa jak to się ma w wersji stabilnej miui :/  bardzo mnie denerwują takie dziwaczne błędy ( na poprzednim miui też były pasy) 

Screenshot_2017-01-31-07-12-28-328_com.android.camera.png

Edited by mucha6630

Widze, ze zalozylem niepotrzebnie temat. U mnie na Kate jest to samo ale tylko w HDR. Co dziwne jak przelacze do trybu 4K to paska nie ma w HDR. Teraz mam 7.1.19 poprzednio mialem chyba 7.1.5 i pasek tez byl.

u mnie problem się nie pojawił zarówno na xiaomi.eu 7.1.19 (krótko byłem zobaczyłem i uciekłem z niego) i na global dev.

Polecam używać zewnętrznych aplikacji typu open camera, Google camera.Itd a dla bardziej zaawansowanych snapdragon camera

2 godziny temu, Dheus napisał:

Dziala, niestety po wylaczeniu i ponownym wlaczeniu aparatu problem powraca i zabawa z lampa od nowa...

Dlatego to tylko "rozwiazanie". Ale widac, ze to wina softu, a nie hardwaru.

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...