pkrasinski Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 Soft: MIUI 8 7.1.5 Dopiero dzisiaj zauważyłem, bo dawne nie nagrywałem żadnego wideo - jak przełączam się na tryb video na dole ekranu pojawia się ok. 5 mm pasek, stwarza wrażenie jakby "żył" i niestety na nagraniu (podczas odtwarzania) jest on również widoczny w tym samym miejscu. Przy zdjęciach nie ma żadnych problemów, stąd moje pytanie czy to wada softu czy coś innego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 Coś masz nie tak , na global stable 8.1.1.0 nie ma tego paska Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkrasinski Posted January 20, 2017 Author Share Posted January 20, 2017 Do tej pory też go nie miałem i nawet nie wiem od kiedy się pojawił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack78 Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 Jaki soft? Czy próbowałeś przywracać tel do ustawień fabrycznych/ aktualizować ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkrasinski Posted January 20, 2017 Author Share Posted January 20, 2017 Jak widać 2 minuty temu, jack78 napisał: Jaki soft? Czy próbowałeś przywracać tel do ustawień fabrycznych/ aktualizować ?? O sofcie pisałem na samym początku - MIUI PL 7.1.5, więc jak widać aktualizacja robiona niecałe 2 tygodnie temu, a chwilowo nie mam ochoty przywracać go do ustawień fabrycznych (mam go za bardzo spersonalizowanego pod siebie), myślałem że to może jakiś znany problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dheus Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 Witam U mnie jakis czas temu rowniez pojawil sie ten pasek. Identycznie jak u autora wystepuje on tylko podczas nagrywania video. Pasek pojawia sie przy przejsciu z trybu foto do video w aparacie i znika po powrocie do foto z video. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DukeN Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Tak miałem taki pasek na 7.1.12, teraz mam 7.1.19 mówię o xiaomi.eu, i paska nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mucha6630 Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 (edited) Na MIUI 7.1.19 nadal to samo pasy po wejściu w nagrywanie ale HDR ciekawa jak to się ma w wersji stabilnej miui :/ bardzo mnie denerwują takie dziwaczne błędy ( na poprzednim miui też były pasy) Edited January 31, 2017 by mucha6630 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkrasinski Posted January 31, 2017 Author Share Posted January 31, 2017 Potwierdzam - u mnie też teraz jest na HDR, ale bez HDR jest OK, więc da się z tym żyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek74 Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 MIUI 7.1.19 ja mam tez pasek o co chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack78 Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Global Dev 7.1.19 paska nie ma, ale HDR również brak. Widać Xiaomi.eu ma "gratis upiększacz" Link to comment Share on other sites More sharing options...
spz86 Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 Widze, ze zalozylem niepotrzebnie temat. U mnie na Kate jest to samo ale tylko w HDR. Co dziwne jak przelacze do trybu 4K to paska nie ma w HDR. Teraz mam 7.1.19 poprzednio mialem chyba 7.1.5 i pasek tez byl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 u mnie problem się nie pojawił zarówno na xiaomi.eu 7.1.19 (krótko byłem zobaczyłem i uciekłem z niego) i na global dev. Polecam używać zewnętrznych aplikacji typu open camera, Google camera.Itd a dla bardziej zaawansowanych snapdragon camera Link to comment Share on other sites More sharing options...
spz86 Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 Podaje "rozwiazanie" problemu: W trybie HDR wlaczcie lampe blyskowa. Potem wylaczcie lampe i gotowe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mucha6630 Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 18 minut temu, spz86 napisał: Podaje "rozwiazanie" problemu: W trybie HDR wlaczcie lampe blyskowa. Potem wylaczcie lampe i gotowe... Szok działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkrasinski Posted February 2, 2017 Author Share Posted February 2, 2017 Również potwierdzam - działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dheus Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 Dziala, niestety po wylaczeniu i ponownym wlaczeniu aparatu problem powraca i zabawa z lampa od nowa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spz86 Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 2 godziny temu, Dheus napisał: Dziala, niestety po wylaczeniu i ponownym wlaczeniu aparatu problem powraca i zabawa z lampa od nowa... Dlatego to tylko "rozwiazanie". Ale widac, ze to wina softu, a nie hardwaru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts