azuel1982 Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 Dzięki. już zamówiony choć wersja okrojona 3/32. Teraz tylko szkło/folia i pokrowiec, A z tym czytałem że też jest problem.Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 nikel po długiej przerwie w końcu dostał aktualizację 7.10.12 - opłacało się czekać czy lepiej zostawić jeszcze ostatnią ósmą wersję? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastiw Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 nikel po długiej przerwie w końcu dostał aktualizację 7.10.12 - opłacało się czekać czy lepiej zostawić jeszcze ostatnią ósmą wersję?U mnie tel działa wyraźnie płynniej, choć i wcześniej pracował bdb.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 (edited) Dnia 13.10.2017 o 13:05, sebastiw napisał: U mnie tel działa wyraźnie płynniej, choć i wcześniej pracował bdb. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Nie tylko działa płynniej ale i bateria na duży plus. Tak wygląda po pierwszym uruchomieniu Dodam, że instalowałem przez twrp. Oczywiście po instalacji systemu twrp należy zainstalować ponownie, jak również zrootować. I pamiętać o sformatowaniu partycji po zainstalowaniu twrp. (Zrobić kopię internal) Edited October 16, 2017 by mrosi Niedbalstwo niektórych użytkowników w pisaniu postów jest wprost porażające... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastiw Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 (edited) Cytat Dodam, że instalowałem przez twrp. Oczywiście po instalacji systemu twrp należy zainstalować ponownie, jak również zrootować. I pamiętać o sformatowaniu partycji po zainstalowaniu twrp. (Zrobić kopię internal) Niby po co? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edited October 16, 2017 by mrosi Niedbalstwo niektórych użytkowników w pisaniu postów jest wprost porażające... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Co "niby po co?" Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastiw Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Dnia 14.10.2017 o 14:54, Roman_M napisał: Co niby po co? Po co instalować od nowa twrp, formatować partycje itp Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Dnia 14.10.2017 o 14:55, sebastiw napisał: Po co instalować od nowa twrp, formatować partycje itp Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Dlatego, że TWRP nie będzie jej widzieć bo jest szyfrowana. A po zainstalowaniu globala będziesz miał stockowe recowery Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastiw Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Ja nie instalowałem, telefon działa itp, w czym problem? Przepraszam, nie do końca rozumiem jeszcze to oprogramowanie Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Dnia 14.10.2017 o 15:03, sebastiw napisał: Ja nie instalowałem, telefon działa itp, w czym problem? Przepraszam, nie do końca rozumiem jeszcze to oprogramowanie Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Rozumiem, że masz miui 8? Przy przejściu na miui 9 nie powinno się robić update. Stary system należy wyczyścić Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastiw Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Rozumiem, że masz miui 8? Po przejściu na miui 9 nie wystarczy zrobić update.Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu TapatalkaMiałem miui8, nowe wgrałem normalnie przez update i bez problemu działaWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Dnia 14.10.2017 o 15:09, sebastiw napisał: Miałem miui8, nowe wgrałem normalnie przez update i bez problemu działa Jeżeli działa to ok. Oby nie było później jakichś niespodzianek. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastiw Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Jeżeli działa to ok. Oby nie było później jakichś niespodzianek. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka To co powinienem zrobić żeby go wgrać poprawnie?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Dnia 14.10.2017 o 15:11, sebastiw napisał: To co powinienem zrobić żeby go wgrać poprawnie? Zainstalować przez fastboot lub twrp (jeżeli je masz). Jeżeli po zainstalowaniu miui 9 nie będziesz instalować twrp to wszystko co musisz zrobić. Danych na karcie nie stracisz. Jeżeli jednak będziesz instalować twrp to tak jak napisałem wyżej. Po wgraniu tego systemu jest powrót do stockowego recowery. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastiw Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Ale przecież dając update wybrałem zainstaluj z pliku ZIP i miui9 instalowało się przez twrpWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Dnia 14.10.2017 o 15:30, sebastiw napisał: Ale przecież dając update wybrałem zainstaluj z pliku ZIP i miui9 instalowało się przez twrp Powiedz mi jakie masz teraz recovery, no chyba nie custom twrp Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastiw Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 TWRP, na nim instalowałem pierwsze miui - wg poradnika z miuipolska.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Mam pytanie dotyczące telefonu redmi note 4 qualcomm. Czy można wgrać orginalny ROM przez miflash bez odblokowywania bootloadera? Na stronie miui pisze że trzeba odblokować niby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Musiałbyś wprowadzić telefon w EDL, które domyślnie od MIUI 8.1 jest zablokowane komendą, a deep flash w nowszych wersjach też już powoli nie idzie. Można co prawda zrobić zwarcie testpointów na płycie głównej, ale wtedy tracisz gwarancję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 51 minut temu, Orjon napisał: Musiałbyś wprowadzić telefon w EDL, które domyślnie od MIUI 8.1 jest zablokowane komendą, a deep flash w nowszych wersjach też już powoli nie idzie. Można co prawda zrobić zwarcie testpointów na płycie głównej, ale wtedy tracisz gwarancję. Czyli lepiej odblokować 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
misieck Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 (edited) Siema, dostaliście już aktualizację androida/miui do swojego telefonu? Ja mam Rn4 na mediateku, android 6.0, miui 8.2.1.0 Global. Gdzieś czytałem że aktualizacje miały być pod koniec września. Edited October 15, 2017 by misieck Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 (edited) Dostaliśmy 7.10.12 od xiaomi.eu: https://miuipolska.pl/download/ Odnośnie wydania od xiaomi - pewnie jeszcze trochę poczekasz:http://en.miui.com/download-309.htmlhttp://en.miui.com/thread-932843-1-1.html Twój wybór. Edited October 16, 2017 by abc00 Link to comment Share on other sites More sharing options...
misieck Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Nie chodzi mi o nakładkę MiuiPolska/xiaomi.eu tylko oryginalny soft od xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PIOFIL Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 Witam Witam wszystkich bo to mój pierwszy post tu na forum i pierwsza słuchawka Xiaomi Kupiłem kilka dni wstecz w Proline (dobra cena) Słuchawka od razu miała Androida 7 i MIUI Global 8 po aktualizacji jest MIUI Globa 8.5 stabilna Przesiadłem się z Lenovo K5 i kilka funkcji mi brak przede wszystkich kończenia rozmowy przyciskiem uśpienia. Powiadomienia i dioda powiadomień chyba tam lepiej działała, nie wiem czy to problem mojej słuchawki ale czasami ktoś do mnie dzwoni a dzwonek się nie odtwarza tylko wyskakuje popup na ekranie. Zastanawiam się czy wgrywać MIUI Polska czy to coś istotnie zmieni, gdzieś czytałem że przyspiesza też trochę słuchawkę. Ostatnie pytanie mam ciągle na pasku powiadomień ikonę księżyca - skąd to się bierze? Ogólnie fajna słuchawka, fajne klonowanie aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 @PIOFIL godziny ciszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_89 Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 Opis telefonu na forum jest błędny bo Redmi Note 4 ma Qualcomm Snapdragon 625 a nie MTK Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 @Marcin_89 4X ma snapdragona, Wy macie MTK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shasandilas Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 @up Może źle widzę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 @Shasandilas no to jak masz snapradgona to instalujesz rom z oznaczeniem 4X na końcu, więc i forum 4X jest dla Ciebie (modele są cztery i oznaczenia są mylące, należy odnosić się do wgrywanego romu, telefon można też poznać po modemie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_89 Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 Też w kazdym sklepie pisze, że ma Snapdragon`a 625 : https://proline.pl/smartfon-xiaomi-redmi-note-4-32gb-dual-sim-lte-black-polska-dystrybucja-p951402 Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 Niech sobie instalują romy jakie chcą, skoro wiedzą lepiej. Gorzej, że wprowadzają innych w błąd gdy utkną przed wyborem softu do pobrania i trafią na ich posty. Mało, że namotało xiaomi, trzeba jeszcze dodać coś bez zastanowienia od siebie. http://en.miui.com/thread-490398-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzordzu Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Hej czy polecacie kupić redmi note 4 z technos online bo tam znalazłem wersje 64/4, nie chcę z chin zamawiaćWysłane z mojego Xperia M2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 @Dzordzu https://miuipolska.pl/forum/topic/3539-technos-technos-online/?page=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spoko_soko Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Cześć, czy warto przesiąść się z xiaomi redmi note 3 pro 3/32 na redmi note 4 4/64? Link to comment Share on other sites More sharing options...
enemis Posted November 13, 2017 Share Posted November 13, 2017 (edited) 1. Mi Note 4 MTK, ubity system. 2. Zablokowany bootloader 3. Nie wchodzi w recovery mode/twrp 4. Fastboot sie uruchamia 5. Czy sciagajac Redmi Note 4 MTK fastboot file wgram go przez miflash i będzie śmigać? Edited November 13, 2017 by enemis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts