mariopablo Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 Mam Miui 9 xiaomi.eu, chciałem wgrać global na nougacie, zrobiłem wipe data, cache, dalvik. Niestety telefon zatrzymał się na logo Mi. Jakieś sugestie co zrobiłem nie tak? Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 Musisz wgrać paczkę lazyflashera bo inaczej z TWRP nie wstanie. tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariopablo Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 A skąd to pobrać? I w którym momencie to wgrać? Przed romem, czy po? Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 http://en.miui.com/thread-310923-1-1.htmlhttp://oocca.mizure.net/~orjon/xiaomi_tools/lazyflasher-no-verity-opt-encrypt.zipZasadniczo nie ma chyba większego znaczenia kiedy, ja wgrywam po Globalu i nie mam problemu.tapnięte z Redmi 4a 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 (edited) Chyba w końcu wyszła stabilna wersja global MIUI9 dla wszystkich użytkowników Redmi 4A. "Update 1 Hi guys, MIUI 9.2.6.0 stable version for Redmi 4a Rolling out, starting from today but not everyone will get the update same time. It may take 48-72 hrs for you to get the update. Check your updater app on your device." źródło: http://c.mi.com/thread-681407-1-0.html Edited February 17, 2018 by electro69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kurek99 Posted February 18, 2018 Share Posted February 18, 2018 Dnia 9.02.2018 o 15:23, Orjon napisał: @ohara @Kamil33 @electro69 @MasaMasen @Kokodzambo @Malpa73 @Redmi4A @Fajama @Zulwiczek2017 @Zulwiczek1983 @vvvzc @wanarek @And.N Chyba się doczekaliśmy, idzie jako nightly. tapnięte z Redmi 4a Do wszystkich link: http://bigota.d.miui.com/V9.2.6.0.NCCMIEK/miui_HM4AGlobal_V9.2.6.0.NCCMIEK_3552ea4023_7.1.zip To jest oficjalna wersja global stable czy beta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 18, 2018 Share Posted February 18, 2018 (edited) @kurek99 Oficjalny global stable, póki co jeszcze w fazie beta stable, ale prawdopodobnie wypuszczą go jako stabilnego o ile nie zdarzy się jakaś katastrofa ;p sporo osób dostało go już przez updater. Edited February 18, 2018 by Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
kurek99 Posted February 18, 2018 Share Posted February 18, 2018 @Orjon Czyli instalując rom z linka w przyszłości będzie dostawało się aktualizacje global stable drogą OTA? bo kazałem bratu zainstalować ten system i mówi że trochę się muli w porównaniu do andka 6.0 ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 18, 2018 Share Posted February 18, 2018 Powinien dostać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kurek99 Posted February 18, 2018 Share Posted February 18, 2018 Ok dzięki za info. Jak coś to pobierze się wersje Global Stable z miuipolska.pl jak będzie udostępniony oficjalny link Link to comment Share on other sites More sharing options...
wanarek Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 (edited) Jest już normalna oficjalna wersja Global Stable, jak ktoś naprawdę musi.... http://bigota.d.miui.com/V9.2.6.0.NCCMIEK/miui_HM4AGlobal_V9.2.6.0.NCCMIEK_3552ea4023_7.1.zip Również w wersji ADB/Fastboot (ostatni na dole): http://en.miui.com/a-234.html Edited February 23, 2018 by wanarek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 (edited) Pełna lista zmian (nowości) wprowadzonych w MIUI9 dla Redmi4A: http://c.mi.com/thread-801259-1-0.html ps. Na ten moment u mnie telefon jeszcze "nie widzi" aktualizacji przez OTA. Edited February 23, 2018 by electro69 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Nie wiadomo, może nigdy ;> MIUIPolska opiera się na wersji China, nie Global.tapnięte z Redmi 4a 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal7701 Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Miui 9 global można pobrać przez OTA zmieniając region na np.USA. Nie za bardzo ogarniam tą sprawę: Czy global ma już w sobie j.polski czy trzeba czekać na aktualizacje OTA dla regionu Polska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Global ma język polski, Xiaomi nie tworzy paczek dla każdego języka z osobna 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 @michal7701 Global jest global, to jest jedna wersja dla wszystkich. Po prostu przez OTA puszczają w różnych terminach dla różnych regionów i zmiana regionu na taki który już dostaje OTA spowoduje że się pobierze szybciej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fajama Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 Niech ktoś przetestuję i napisze czy warto Link to comment Share on other sites More sharing options...
wanarek Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 13 minut temu, Fajama napisał: Niech ktoś przetestuję i napisze czy warto Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 Ja zauważyłem że lepiej trzyma bateria,aktualizowalem wczoraj 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomash Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 Zmieniłem region na Wielka Brytania (USA, Niemcy). Pokazało, że jest dostępna aktualizacja do 9.2.6.0 Pobrałem, potem dałem aktualizuj teraz. Telefon włączył się i wyłączył. Aktualizacja nie została zainstalowana. Próbowałem też ręcznie wskazując paczkę z ROMem. Obecnie żona ma: 6.0.1 MMB29M; MIUI Global stabilna/8.5.7.0(MCCMIED). O co chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wanarek Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 (edited) 46 minut temu, Thomash napisał: Zmieniłem region na Wielka Brytania (USA, Niemcy). Pokazało, że jest dostępna aktualizacja do 9.2.6.0 Pobrałem, potem dałem aktualizuj teraz. Telefon włączył się i wyłączył. Aktualizacja nie została zainstalowana. Próbowałem też ręcznie wskazując paczkę z ROMem. Obecnie żona ma: 6.0.1 MMB29M; MIUI Global stabilna/8.5.7.0(MCCMIED). O co chodzi? Taką pobraną (przez aktualizatora) instalację to chyba tylko raz można instalować, (coś tam sprawdza, jakieś szyftrowanie czy coś, nevermind, czytałem gdzieś), pewnie dlatego za drugim razem ręczne wskazanie paczki nie zadzałało (a za pierwszym razem coś poszło nie tak). Pobierz normalnie ze strony MIUI wersję instalacyjną (tu masz link bezpośredni http://bigota.d.miui.com/V9.2.6.0.NCCMIEK/miui_HM4AGlobal_V9.2.6.0.NCCMIEK_3552ea4023_7.1.zip) i tę nową pobraną paczkę wskaż w aktulizatorze. Edited February 25, 2018 by wanarek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomash Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 (edited) 1 godzinę temu, wanarek napisał: Taką pobraną (przez aktualizatora) instalację to chyba tylko raz można instalować, (coś tam sprawdza, jakieś szyftrowanie czy coś, nevermind, czytałem gdzieś), pewnie dlatego za drugim razem ręczne wskazanie paczki nie zadzałało (a za pierwszym razem coś poszło nie tak). Pobierz normalnie ze strony MIUI wersję instalacyjną (tu masz link bezpośredni http://bigota.d.miui.com/V9.2.6.0.NCCMIEK/miui_HM4AGlobal_V9.2.6.0.NCCMIEK_3552ea4023_7.1.zip) i tę nową pobraną paczkę wskaż w aktulizatorze. I komunikat: Nie można zweryfikować pliku aktualizacji. Edited February 25, 2018 by Thomash Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 Internet aktywny?Jak nie idzie to próbuj chińskim MiPCSuite...tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomash Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 Aktywny Poczekam jeszcze trochę i spróbuję tak jak mówisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wanarek Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 (edited) Krótkie info dla zainteresowanych innymi STABILNYMI wersjami MIUI 9 na Androidzie 7.1 w wersji GLOBAL dla REDMI 4A. Wraz z ukazaniem się oficjalnej wersji stabilnej Global, ukazały się też jej popularne modyfikacje. OBIE ZAWIERAJĄ JĘZYK POLSKI. MIUI MULTIROM 9.2.6. STABLE (multirom.me) - fajna zoptymalizowana wersja MIUI wzbogacona o kilka dodatkówhttp://d.multirom.me/MROTA/STABLE/V9/V9.2/multirom_HM4AGlobal_V9.2.6.0.NCCMIEK_v7.1.2_b1_8dac4c3205.zip MIUI PRO 9.2.6 STABLE (miuipro.by) - dużo dodatkowych opcji i ustawień. Dodany root (Magisk 16). Przeładowana moim zdaniem i zajmująca za dużo RAM, ale co kto lubi.https://drive.google.com/uc?id=1hYkai6CAwJsV1-Oq_KfbDAAvBqKzAycU&export=download Oczywiście obie wersje poza dodanymi funkcjami lub optymalizacją zbudowane są na wersji GLOBAL STABLE, więc tu również nie działa funkcja szybkiej odpowiedzi i te wszystkie inne rzeczy, które powinny, a nie trafiły do stabilnego wydania. Edited February 25, 2018 by wanarek 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zulwiczek1983 Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 Chodzi o opcje odpowiedzi z belki jak np przychodzi SMS? Jeśli tak to ja posiadam tą opcję a siedzę na global stable Link to comment Share on other sites More sharing options...
wanarek Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 3 minuty temu, Zulwiczek1983 napisał: Chodzi o opcje odpowiedzi z belki jak np przychodzi SMS? Jeśli tak to ja posiadam tą opcję a siedzę na global stable Wszędzie, nie tylko SMS. Np. powiadomienia z YT są większe i mają podgląd filmu i trzy przyciski do wyboru. Podobnie z innych programów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariopablo Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 Mam global 9.2.6.0 i nie umiem odebrać MMSów. APN ustawione prawidłowo. Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wanarek Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 (edited) 11 minut temu, mariopablo napisał: Mam global 9.2.6.0 i nie umiem odebrać MMSów. APN ustawione prawidłowo. Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Oba APN? Na Internet też? Edited February 26, 2018 by wanarek Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariopablo Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 Oba. I internet i MMS. Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wanarek Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 (edited) 15 minut temu, mariopablo napisał: Oba. I internet i MMS. Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka To powinno działać na domyślnych ustawieniach. Chyba, że coś grzebałeś... Sprawdź jeszcze ustawienia i uprawnienia. Może odruchowo kliknąłeś "Nie" jak się o coś pytał. i czy jest ustawiona apka SMS jako domyślna: Edited February 26, 2018 by wanarek Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariopablo Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 Wszystko jest ustawione jak trzeba. Nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu. Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wanarek Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 1 godzinę temu, mariopablo napisał: Wszystko jest ustawione jak trzeba. Nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu. Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka ¯\_(ツ)_/¯ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariopablo Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 Dziwna sprawa z tymi mms - ami, działają przy włączonym WiFi, przy danych pakietowych już nie Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fajama Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 Ja nie wiem, wpakowałem się z tym telefonem.. Wszystko byłoby dobrze bo na prawde dobrze działa ale z jakością nagrywania dźwięku z filmie czy na dyktafonie to kpina ze strony XIAOMI. Jak można wypuszczać takie gówno..moim zdaniem taki blad zasługuje na jeszcze gorsze słowo ale co to zmieni.. :/ myślałem że miui 9 to naprawi.. A jak tam wasze dźwięki w filmach? Macie jakiś patent na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts