Demon3 Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 (edited) 15 minut temu, Pawel978 napisał: Właśnie ściągam ostatnią wersję bo miui żre baterię bardzo. Co do głośności custom kernel może zawsze pomóc. Ja zmieniłem na AEX'a wyraźnie żre mniej baterii niż RR i bateria spokojnie wytrzymuje prawie 2 dni ,jeśli wyłączymy działanie w tle apek które są zbędne (w tle FB messenger,chrome, synchro pogody) Modów trochę mniej niż w RR ale są te najpotrzebniejsze Edited August 16, 2017 by Demon3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel978 Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 50 minut temu, Demon3 napisał: Ja zmieniłem na AEX'a wyraźnie żre mniej baterii niż RR i bateria spokojnie wytrzymuje prawie 2 dni ,jeśli wyłączymy działanie w tle apek które są zbędne (w tle FB messenger,chrome, synchro pogody) Modów trochę mniej niż w RR ale są te najpotrzebniejsze Właśnie w innych nie widzę funkcji np. screenshot 3 palcami jak w miui a to bardzo lubię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 (edited) 21 godzin temu, Pawel978 napisał: Właśnie w innych nie widzę funkcji np. screenshot 3 palcami jak w miui a to bardzo lubię. są, tylko że poukrywane w opcjach Edited August 17, 2017 by Demon3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
us3r Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 Wczoraj wyszedł nowy 5.8.5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rdzeniuch Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 Jeżeli chcę przejść z lineage is to wystarczy wipe - system - gapps? Nie ma tutaj problemu z ciągłym wysokim zużyciem RAMu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted September 26, 2017 Author Share Posted September 26, 2017 9 godzin temu, Rdzeniuch napisał: Jeżeli chcę przejść z lineage is to wystarczy wipe - system - gapps? Powinno wystarczyć po prostu wipe dalvik cache i /cache a nawet chyba i tego nie trzeba. Potem instalacja romu i gappsów bez supersu bo wbudowany magisksu 9 godzin temu, Rdzeniuch napisał: Nie ma tutaj problemu z ciągłym wysokim zużyciem RAMu? Mam wersję 3GB więc się nie wypowiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalec Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 Hej, mam parę pytań. Aktualnie siedzę na RR 5.7.4 [MM] i czekałem z aktualizacją aż do najnowszego Xposed. W ten weekend prawdopodobnie zabiorę się za migracje na RR 5.8.5 i teraz pytanko: co muszę zrobić? Odblokowalem BL oficjalnie. Nie pamiętam jakie mam recovery, jakieś oficjalne chyba TWRP. Chciałbym wgrać RedWolf i potem flash RR. Słyszałem że ludzie mają jakieś problemy z bootloopem przy flashowaniu nougata. Rozumiem że przed flashem softu najlepiej wgrać jeszcze najnowszy firmware? Jak się ma kwestia magisk? Wgrywam soft, odpalam system i jak wszystko śmiga, to do recovery i flash magiska? Z góry dzięki za pomoc Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted October 12, 2017 Author Share Posted October 12, 2017 Instrukcja instalacji jest dosyć prosta. Znajdziesz szczegóły w 1 poście. Magisk jest wbudowany w ROM, wystarczy zaglądnąć w zipa i widać wszystko. Firmware jeśli masz stare to możesz zaktualizować. Rom zainstalujesz z obojętnie jakiego twrp 3.x. Możesz pobrać xposed także w menedżerze magisk (dla sdk25) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlfPaczino Posted January 10, 2018 Share Posted January 10, 2018 witam, gralem najnowszego RR i niestety nie moge polaczyc sie z radiem samochodowym, tzn polaczyć sie udaje, ale mam komunikat POŁĄCZONO (bez telefonu) czy jest jakas szansa by wymusic aby to polaczyć? jak np pojawia sie polaczenie to w radiu robi sie stop, w czsie rozmowy moge wybrac tylko glosnomówiący Link to comment Share on other sites More sharing options...
djchester22 Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 Czy ten Rom trzeba zainstalować na miui czy fullwipe zalecany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomal_1313 Posted January 16, 2018 Share Posted January 16, 2018 Up Możesz wgrać jako dual i miui wtedy zostaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiu610 Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 Dla mnie obecna wersja dużo gorsza od starej. Bateria ucieka w oczach, dźwięki powiadomień słychać z głośnika od rozmów.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts