Jump to content

[7.1.2][FINAL] Resurrection Remix 5.8.5

Daviteusz

Recommended Posts

15 minut temu, Pawel978 napisał:

Właśnie ściągam ostatnią wersję bo miui żre baterię bardzo. Co do głośności custom kernel może zawsze pomóc.

Ja zmieniłem na AEX'a :) wyraźnie żre mniej baterii niż RR i bateria spokojnie wytrzymuje prawie 2 dni :),jeśli wyłączymy działanie w tle apek które są zbędne (w tle FB messenger,chrome, synchro pogody)

Modów trochę mniej niż w RR ale są te najpotrzebniejsze :)

Edited by Demon3

50 minut temu, Demon3 napisał:

Ja zmieniłem na AEX'a :) wyraźnie żre mniej baterii niż RR i bateria spokojnie wytrzymuje prawie 2 dni :),jeśli wyłączymy działanie w tle apek które są zbędne (w tle FB messenger,chrome, synchro pogody)

Modów trochę mniej niż w RR ale są te najpotrzebniejsze :)

Właśnie w innych nie widzę funkcji np. screenshot 3 palcami jak w miui a to bardzo lubię.

• 1 month later...
  • Daviteusz changed the title to [7.1.2][OFICJALNY] Resurrection Remix 5.8.5 - FINAL
9 godzin temu, Rdzeniuch napisał:

Jeżeli chcę przejść z lineage is to wystarczy wipe - system - gapps? 

Powinno wystarczyć po prostu wipe dalvik cache i /cache a nawet chyba i tego nie trzeba. Potem instalacja romu i gappsów bez supersu bo wbudowany magisksu

9 godzin temu, Rdzeniuch napisał:

Nie ma tutaj problemu z ciągłym wysokim zużyciem RAMu?

Mam wersję 3GB więc się nie wypowiem.

• 3 weeks later...

Hej, mam parę pytań.
Aktualnie siedzę na RR 5.7.4 [MM] i czekałem z aktualizacją aż do najnowszego Xposed.
W ten weekend prawdopodobnie zabiorę się za migracje na RR 5.8.5 i teraz pytanko: co muszę zrobić?
Odblokowalem BL oficjalnie. Nie pamiętam jakie mam recovery, jakieś oficjalne chyba TWRP. Chciałbym wgrać RedWolf i potem flash RR.
Słyszałem że ludzie mają jakieś problemy z bootloopem przy flashowaniu nougata. Rozumiem że przed flashem softu najlepiej wgrać jeszcze najnowszy firmware?

Jak się ma kwestia magisk? Wgrywam soft, odpalam system i jak wszystko śmiga, to do recovery i flash magiska?

Z góry dzięki za pomoc :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Instrukcja instalacji jest dosyć prosta. Znajdziesz szczegóły w 1 poście.

Magisk jest wbudowany w ROM, wystarczy zaglądnąć w zipa i widać wszystko. Firmware jeśli masz stare to możesz zaktualizować. Rom zainstalujesz z obojętnie jakiego twrp 3.x.

Możesz pobrać xposed także w menedżerze magisk (dla sdk25)

4cefc916997a3a3b0d9199a1c67007c1.jpg

• 2 months later...

witam, gralem najnowszego RR i niestety nie moge polaczyc sie z radiem samochodowym, tzn polaczyć sie udaje, ale mam komunikat POŁĄCZONO (bez telefonu) czy jest jakas szansa by wymusic aby to polaczyć? jak np pojawia sie polaczenie to w radiu robi sie stop, w czsie rozmowy moge wybrac tylko glosnomówiący 

• 2 weeks later...
  • Daviteusz changed the title to [7.1.2][KONIEC WSPARCIA] Resurrection Remix 5.8.5