Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nie o to mi chodziło, telefon istnieje. Tylko to kolejny Redmi. Niech tłuką więcej tych telefonów to całkiem przestaną ogarniać aktualizacje i błędy.

• Like 3
Posted (edited)

Trochę bez sensu bo rn3 special edition ma mocniejszy procesor.chyba że celują w wydajność na bateri.

Też myślę że lepiej wydać mniej a dobrze i skupić się na oprogramowaniu ale oni chcą mieć największe wpływy w każdej półce cenowej do wyboru do koloru.

Ale biznes plan mają tak zorganizowany że będą tłukli ile wlezie.jak najczęściej telefony wydawać żeby był duży wybór i trafić do każdego gustu.I było głośno ogólnie o marce bez reklamy.

Edited by Snajper
  • Like 2
Posted

Wydajność to nie wszystko, wykonanie redmi note 4 jest sporo lepsze, design też jest bardziej premium. Szkoda tego procka, natomiast i tak dla 90% userow starczy aż nadto.

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

Posted
35 minut temu, tpawel napisał:

Wydajność to nie wszystko, wykonanie redmi note 4 jest sporo lepsze, design też jest bardziej premium. Szkoda tego procka, natomiast i tak dla 90% userow starczy aż nadto.

Czyli robimy nowy model, bo ma trochę lepszy materiał? Albo więcej metalu? Chińczycy chyba wszystko łykną bo to "Xiaomi". Kit, że nadal 16 fps w Redmi nagrywa w kiepskich warunkach.

• Like 2
Posted

To pewnie będzie kolejny z modeli dostępny tylko na rynek indyjski, stąd słabsza wersja procesora. W oficjalnych grafikach chwalą się obsługą wszystkich indyjskich bandów LTE. Cena ~600zł, potem ~660zł i najbardziej wypasiony ~780zł. 

Fajnie, że z Snapdragonem, szkoda że ze słabszym 625. :) Ale podoba mi się czarna wersja, pewnie będzie kosztować extra 20-30$, tak jak Mi5 +70-80$ za czarnucha.

Posted

Brak band 20 w oficjalnej specyfikacji także tego... jak faktycznie nie ma to spodziewajcie się Redmi Note 4 X Special Edition Ultra Z.

Tak samo jak z MI Note 2. Wiecie, że model Global Note 2 to... chiński model? Owszem jest tak jak mówił Hugo, że 37 bandów tylko nadal ma chiński rom i kosztuje 50$ więcej. A wg Hugo to dla tych którzy podróżują. Ta jasne... po Azji pewnie. Czyli do Polski np. trafi Note 2 International z romem Global, a Note 2 Global nie jest Globalem tylko taką ma nazwę. Hehe..

• Like 3
Posted

Mówili że bateria lepiej trzyma względem Redmi Note 3? 25%? No chyba nie wydaje mi się... Redmi 4 Pro z mniejszym ekranem jak widać trzyma podobnie więc SOT w RN4 będzie taki sam jak w RN3. Moim zdaniem z tym prockiem to krok w tył... Nawet względem X20, nie tylko S650. Mogli dać S652 albo S653.
642241c408dfe10bbbef59ca856f0f89.jpg

• Like 1
Posted

No niby web browsing jest sporo więcej, widziałem na redmi 4 SOTy po 15h, więc możliwe.
Szkoda że tak wyszło, a już brak B20 to porażka, aczkolwiek abc data twierdzilo że ma mieć. Okaże sie

Posted

Najprawdopodobniej  na rynku chińskim zostanie zaprezentowany w najbliższym czasie Redmi Note 5, ponieważ 4 generacji została już wygaszona.

Pozostałe rynki są zawsze traktowane po macoszemu i premiery pojawiają się z kilku(nasto) miesięcznym opóźnieniem względem głównego rynku chińskiego. Zazwyczaj wygląda to w ten sposób, że modele którymi nasycił się już rynek chiński, a jednocześnie pozostało dużo sztuk na magazynie lub podzespołów do ich produkcji, mają premierę na innych rynkach.

Posted
7 godzin temu, tpawel napisał:

No niby web browsing jest sporo więcej, widziałem na redmi 4 SOTy po 15h, więc możliwe.
Szkoda że tak wyszło, a już brak B20 to porażka, aczkolwiek abc data twierdzilo że ma mieć. Okaże sie

SOTy SOTami, też mi się zdarzyło wykręcić tyle na 3S

Posted
SOTy SOTami, też mi się zdarzyło wykręcić tyle na 3S

Na Redmi Note 3 Pro też widziałem że ludzie robili ponad 10 godzin. Tylko mnie najbardziej wkurzyło że wciskają kit o 25% dłuższym czasie działania, a ludzie to łapią. Już widziałem na forum MIUI wpisy ludzi których cieszył fakt że będzie trzymać dłużej na jednym ładowaniu mimo gorszej wydajności... Mhm... To się ździwią :/
Posted (edited)

Może za dużo zamówili snapa 625 do redmi 4 pro i  nie idzie - teraz trzeba  gdzieś wepchać na siłę:) Wg mnie zmiana na "-" co było takiego na helio x20 co nie działało i były problemy względem snapa 625? Proces technologiczny 14 nm? i może dzięki temu  o 1h  większy sot?-napewno. Mogli zapakować snapa 652/653 wtedy taka zmiana   marketingowo już lepiej wygląda. Jak u poprzednika  helio x10  zastapiono snapem 650 to było coś i jest do dziś. Wg mnie snap 625 na pokładzie redmi note 4 to nie "dobra zmiana"

ps: nie wspomnę, że wydajnościowo 625<650

Edited by chaos666
Posted (edited)

Wszyscy wiemy doskonale to że oprócz procesora energooszczędngo musi jeszcze być dopracowane oprogramowanie, ekran(odpowiednimi) żeby mówić o o jakimś większym sot na baterii.

Bazując na procesorze 625 można tylko powiedzieć że ma energooszczędne rdzenie więc w teoretycznie większy czas na baterii a jak w praktyce wyjdzie to zobaczymy.

to może jeszcze niech jeszcze odmiany redmi note 4 wyjada USA edition, Rosja edition i wszystkie z innym procesorem i  na każdy kraj inne oznaczenie to ułatwi dezinformacjie i zapewni więcej pracy przy dopracowywaniu oprogramowania co się przełoży na więcej aktualizacji typu bug fix.

A jeszcze nawet pytanko jest jakiś model xiaomi co obsługuje agregacjie sieci 4+(utra) LTE bo sprzętowo wiem że powinno być ale jak z oprogramowaniem?

Edited by Snajper
Posted

Ja tam ciągle liczę że to jest poprostu bieda wersja na Indie czy Polskę, a Chińczycy dostaną zaraz coś lepszego. Tylko że wtedy znowu nie będzie B20.
Umknęło mi to jaki w tej wersji aparat wstawili. To ten sam co w mi4c i redmi pro. Jeśli optyka będzie dobra i popracują nad software może być w końcu trochę lepiej niż zawsze

Posted

Nie ma info że to ten sam sensor.
Robiłem zdjęcia tego samego obiektu w tych samych warunkach oświetleniowych przy użyciu Redmi Note 4 i Redmi Note 3 Pro. Zdjęcia były jaśniejsze na RN4, więc to chyba ten sam sensor.

3c87b363f162def76748644911261750.jpg

Posted

Oglądałem live i były slajdy że to imx258/sk...Coś tam.
Hugo też mówił że aparat jest Sony i Samsung

Posted (edited)

Teraz wszyscy mają aparaty Sony, Samsunga i OmniVision, ekrany Sharpa, LG i jeszcze tam kogoś (tylko produkowane w dziesiątkach różnych chińskich fabryk), pamięci Samsunga, Toshiby, Hynixa i czegoś tam, reszta podzespołów podobnie, a rzeczywistość jest jaka jest, czyli niedopracowany soft aparatu ogranicza możliwości sprzętu. :/ Szkoda, bo można by było trochę dopracować i wybić się na tle konkurencji jeszcze czymś innym niż samym MIUI czy wykonanieniem. Większość tanich chińczyków słabo sobie radzi z fotkami (nieco przed szereg wychodzi LeEco)(pomijam serię Mi, która radzi sobie dobrze), a mogłoby być lepiej, szczególnie w pomieszczeniach i już by był kolejny plus. Pamiętam, że HTC zawsze miało problemy z aparatem, ze słabymi zdjęciami i ciągnie się to za nimi chyba do dzisiaj.

Nie chcę wymagać dużo od aparatu w telefonie, ale żeby w domu, przy włączonych kilka lampach nie można było zrobić w miarę ostrego zdjęcia bez nadmiernych szumów? I co z tego, że mam aparat Samsunga z f2.2, kiedy nie wiele to daje. Mogę używać trybów foto i aplikacji foto jakich chcę, ale dobrego zdjęcia w słabszym oświetleniu nie zrobię (nie wspominam już o trybach video, które leżą i kwiczą, mimo zapewnień z premiery). Co innego w dzień na zewnątrz, wtedy jest dobrze i jestem zadowolony, nawet pod słońce idzie ustawić aparat tak, że zrobi niezłe zdjęcie, wystarczy lekka korekcja i jest dobrze.

Edited by mgcompany
Posted
1 godzinę temu, mgcompany napisał:

Teraz wszyscy mają aparaty Sony, Samsunga i OmniVision, ekrany Sharpa, LG i jeszcze tam kogoś (tylko produkowane w dziesiątkach różnych chińskich fabryk), pamięci Samsunga, Toshiby, Hynixa i czegoś tam, reszta podzespołów podobnie, a rzeczywistość jest jaka jest, czyli niedopracowany soft aparatu ogranicza możliwości sprzętu. :/ Szkoda, bo można by było trochę dopracować i wybić się na tle konkurencji jeszcze czymś innym niż samym MIUI czy wykonanieniem. Większość tanich chińczyków słabo sobie radzi z fotkami (nieco przed szereg wychodzi LeEco)(pomijam serię Mi, która radzi sobie dobrze), a mogłoby być lepiej, szczególnie w pomieszczeniach i już by był kolejny plus. Pamiętam, że HTC zawsze miało problemy z aparatem, ze słabymi zdjęciami i ciągnie się to za nimi chyba do dzisiaj.

Nie chcę wymagać dużo od aparatu w telefonie, ale żeby w domu, przy włączonych kilka lampach nie można było zrobić w miarę ostrego zdjęcia bez nadmiernych szumów? I co z tego, że mam aparat Samsunga z f2.2, kiedy nie wiele to daje. Mogę używać trybów foto i aplikacji foto jakich chcę, ale dobrego zdjęcia w słabszym oświetleniu nie zrobię (nie wspominam już o trybach video, które leżą i kwiczą, mimo zapewnień z premiery). Co innego w dzień na zewnątrz, wtedy jest dobrze i jestem zadowolony, nawet pod słońce idzie ustawić aparat tak, że zrobi niezłe zdjęcie, wystarczy lekka korekcja i jest dobrze.

Redmi to jest bieda w aparacie i nawet jak wezmą imx 258 (w co wątpię) to skopią optykę / soft i będzie lipa. Miałem RN2, teraz mam Mi4C z sensorem imx i optyką sunny i jest niebo a ziemia. O godzinie 23 przy biurku potrafię zrobić dobre, ostre foto. 

Zawsze powtarzam, komukolwiek zależy na aparacie, to tylko seria MI i też nie wszystkie modele.

• Like 1
Posted
8 godzin temu, Big00s napisał:

Porównanie jeszcze z Redmi Note 4 na MTK.

Tych porównań to chyba nie umieją robić, bo wg nich Redmi 3S Prime ma gorzej o 20h niż Redmi 3S, gdzie różnią się tylko rozmiarem RAM i ROM, a to nie ma aż tak znacznego wpływu.

Posted
4 minuty temu, Numb napisał:

Tych porównań to chyba nie umieją robić, bo wg nich Redmi 3S Prime ma gorzej o 20h niż Redmi 3S, gdzie różnią się tylko rozmiarem RAM i ROM, a to nie ma aż tak znacznego wpływu.

Mogli testować na 2 różnych wersjach. A wiemy jak z dnia na dzień potrafi się zmienić MIUI.

Posted
Dnia 19.01.2017 o 17:41, mgcompany napisał:

To pewnie będzie kolejny z modeli dostępny tylko na rynek indyjski, stąd słabsza wersja procesora. W oficjalnych grafikach chwalą się obsługą wszystkich indyjskich bandów LTE. Cena ~600zł, potem ~660zł i najbardziej wypasiony ~780zł. 

Fajnie, że z Snapdragonem, szkoda że ze słabszym 625. :) Ale podoba mi się czarna wersja, pewnie będzie kosztować extra 20-30$, tak jak Mi5 +70-80$ za czarnucha.

Masz też czarną i niebieską wersję na MTKu.

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...