Jump to content

Szkło hartowane do Redmi 4

RayColl_PL

Recommended Posts

Cześć!

Nie wiecie skąd mogę zamówić szkło do Redmi 4? Nie Pro/Prime, nie 4A. Do Redmi 4.

Bo zamówiłem z Allegro i przyszła taka kupa:

IMG_20170118_175542-min.jpg

To dziadostwo nawet do krawędzi wyświetlacza nie sięga, a ma sięgać do brzegu całego przodu ;-;

Edited by RayColl_PL

3 godziny temu, RayColl_PL napisał:

Cześć!

Nie wiecie skąd mogę zamówić szkło do Redmi 4? Nie Pro/Prime, nie 4A. Do Redmi 4.

Bo zamówiłem z Allegro i przyszła taka kupa:

IMG_20170118_175542-min.jpg

To dziadostwo nawet do krawędzi wyświetlacza nie sięga, a ma sięgać do brzegu całego przodu ;-;

podaj link Allegro od kogo kupiłeś

Dnia 19.01.2017 o 15:08, RayColl_PL napisał:

@neron

http://allegro.pl/show_item.php?item=6629560059

Nie banujcie za reklamę xd Nie reklamuję ;p

To masz to samo, co ja, a trzyma Ci sie duuuuzo lepiej od mojego. Pewnie dlatego, ze ja mam go na wersji Prime, a tam inny ekran... Generalnie bardzo nie polecam, ale sprzedawca na tyle uczciwy, ze jak.mu wyslalem fotke, to zwrocil kase.

Edited by Szyszonek

1 godzinę temu, Borewicz napisał:

Ja mam założone pełne szkło MOFI i jestem bardzo zadowolony, jak na razie ;)
Co prawda dopiero od tygodnia jestem właścicielem, ale myślę, że będzie wszystko ok.
Opinie o tym szkle można zobaczyć w sieci.

jakieś zdjęcia mógłbyś wrzucić?

Przed chwilą, cuben1ty napisał:

będzie pewno odstawać na bokach albo będzie miało duużo przerwy między ramką telefonu a szkłem

nie jestem sadystą i mean (nie wyznaje szkła hartowanego za 30zł bo napewno lepsze :) ) pytanie tylko na allegro jakieś tanie do tego Redmi 4 :P

Dnia 27.01.2017 o 12:22, Borewicz napisał:

Starym aparatem robione i kiepsko widać...
Jak się dobrze przypatrzeć, to widać, że pasuje i nic nie wystaje, czy jest za krótkie ;)
Może komuś wystarczy taka jakość :D

1 godzinę temu, andw77 napisał:

Tak to wygląda, ja jestem zadowolony :-)

Moim skromnym zdaniem szkła o których piszą tutaj koledzy @Borewicz i @andw77 to na tą chwilę najsensowniejsze propozycje na skuteczną ochronę naszych telefonów

Też szukam czegoś sensownego i może i bym się zdecydował na pełne szkło ale fostech nie ma złotego szkła :/
A może zamówić najtańsze na allegro, żeby mieć szybko zanim dojdzie coś lepszego z ali?

Polecacie jakiegoś sprzedawce na ali?

Edit: Znalazłem dwa typy:
Full Cover droższy: Mofi Redmi 4 pro
Zwykłe szkło dużo tańsze: Anrokey Glass Xiaomi

W opiniach Mofi niektórzy piszą, że brakuje kleju na środku i robi się "tęcza", ale jest idealnie spasowane. Znów w drugim linku jest dużo modeli telefonów i nie mogę znaleźć konkretnie do Redmi 4 pro. 

Myślę zeby wziąć Mofi ze względu na pewność spasowania, ale wolałbym całe przezroczyste... i mam dylemat HELP :)

i kolejny FULL ale mega tani: Tani FULL

Co wybrać?

Edited by dudusik

5 godzin temu, dudusik napisał:

Też szukam czegoś sensownego i może i bym się zdecydował na pełne szkło ale fostech nie ma złotego szkła :/
A może zamówić najtańsze na allegro

Kup raz, a dobrze. Osobiście uważam, że bez sensu zamawiać kilka razy i płacić kilka razy za wysyłkę - nie wyjdzie taniej ;P
Masz sprawdzony model, który pasuje do tego telefonu.

Czarne szkło wygląda ok - możesz wziąć zamiast złotego...

Edited by Borewicz

Dnia 3.02.2017 o 12:50, kyniu napisał:

to jest kupa a nie szkło... nie porywa calego ekranu i jest odklejone na rogach...

Potwierdzam, od krawędzi do krawędzi nie jest w stanie pokryć ekranu na szerokość. Jak zakładałem z włączoną białą tapetą to musiałbym to chyba w laboratorium robić, żeby idealnie co do 0,1 mm trafić. Oczywiście lekko mi się przesunęło i już nie pokrywa wyświetlanego obrazu, jest tak 0,2 mm na dole w jedną stronę przesunięte. Dodatkowo na jednym rogu jest z 5 mm bąbli, bo się nie dokleiło, a na wszystkich krawędziach jest ze 2-3 mm "powietrza". Wygląda słabo. Dobrze, że tylko dycha.

Edited by muffasa

• 3 weeks later...

Nie jestem przekonany co do tego Mofi. To nie jest szkło wyprofilowane tak że na pewno nie przylega w pełni tylko przez te czarne ramki wygląda jakby przylegało. Nie ma jakiejś dobrej folii? Mi się szkło od niklina rozsypało i szukam czegoś dobrego.

• 7 months later...

Ja zamówiłem oryginalne szkło Mofi na swój telefon. Dziś przyszło, i musze przyznać że jest ok, nie palcuje, jak poprzednio szkło , które miałem. W dotyku bardzo czułe.... Ogólnie ze swojej strony polecam!!! Zamawiam jeszcze jedną sztukę, na przyszłość....

Edited by piotrino

Jeśli ktoś jest zainteresowany, to mam do oddania szkło do Redmi 4. Nówka, funkiel, nie śmigana. Oddam (wyślę) za koszt listu. Szkoda mi go wyrzucić, może komuś się przyda...

Kto pierwszy, ten lepszy - zapraszam na PW. ;) 

Dnia 26.02.2017 o 12:10, Nazaara napisał:

Nie jestem przekonany co do tego Mofi. To nie jest szkło wyprofilowane tak że na pewno nie przylega w pełni tylko przez te czarne ramki wygląda jakby przylegało. Nie ma jakiejś dobrej folii? Mi się szkło od niklina rozsypało i szukam czegoś dobrego.

Jeśli chodzi o folię to na pewno ta:

http://allegro.pl/3mk-arc-xiaomi-redmi-4-pro-folia-na-caly-ekran-hit-i6842104794.html

Sam ją mam ale przykleiłem na żywca bez instruktazu więc mogłoby być lepiej :)

Dla żony natomiast zamówiłem to samo tylko dla Note 4X i przykleiłem porzadnie i wyglada świetnie :)

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...