RayColl_PL Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 (edited) Cześć! Nie wiecie skąd mogę zamówić szkło do Redmi 4? Nie Pro/Prime, nie 4A. Do Redmi 4. Bo zamówiłem z Allegro i przyszła taka kupa: To dziadostwo nawet do krawędzi wyświetlacza nie sięga, a ma sięgać do brzegu całego przodu ;-; Edited January 18, 2017 by RayColl_PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sulfur Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Obawiam się że niczego lepszego nie znajdziesz. Ew. jest może Flexiglass dla Redmi 4 (non-Pro) od 3MK, sprawdzałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RayColl_PL Posted January 18, 2017 Author Share Posted January 18, 2017 Na wykopie piszą, że zaokrąglony ekran i dlatego. Kurcze, szkoda. No ale kilka mm mogli dać szerzej, ehh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sulfur Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Nie mogli, bo by nie przylegał => odstawał by. Byle ruszenie skutkowało by wtedy całkowitym odklejeniem + syf by podchodził pod szkło. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szyszonek Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Powiem Ci, ze i tak rewelacyjnie Ci sie to szklo trzyma. Mam takie samo (na pierwszy rzut oka) i na calym obwodzie jest pecherzyk powietrza jakies 3mm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
neron Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 3 godziny temu, RayColl_PL napisał: Cześć! Nie wiecie skąd mogę zamówić szkło do Redmi 4? Nie Pro/Prime, nie 4A. Do Redmi 4. Bo zamówiłem z Allegro i przyszła taka kupa: To dziadostwo nawet do krawędzi wyświetlacza nie sięga, a ma sięgać do brzegu całego przodu ;-; podaj link Allegro od kogo kupiłeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
RayColl_PL Posted January 19, 2017 Author Share Posted January 19, 2017 @neron http://allegro.pl/show_item.php?item=6629560059 Nie banujcie za reklamę xd Nie reklamuję ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemook Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 Ma ktoś jedno z tych szkieł? Które lepsze? Nillkin Mocolo Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz5891 Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 23 godziny temu, Nemook napisał: Mocolo Ależ mnie irytuje takie januszowanie - wystawić przedmiot z darmową wysyłką do hiszpanii po to by mieć wysoką pozycję na liście przedmiotów posortowanej wg ceny z przesyłką Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szyszonek Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 (edited) Dnia 19.01.2017 o 15:08, RayColl_PL napisał: @neron http://allegro.pl/show_item.php?item=6629560059 Nie banujcie za reklamę xd Nie reklamuję ;p To masz to samo, co ja, a trzyma Ci sie duuuuzo lepiej od mojego. Pewnie dlatego, ze ja mam go na wersji Prime, a tam inny ekran... Generalnie bardzo nie polecam, ale sprzedawca na tyle uczciwy, ze jak.mu wyslalem fotke, to zwrocil kase. Edited January 24, 2017 by Szyszonek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borewicz Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Ja mam założone pełne szkło MOFI i jestem bardzo zadowolony, jak na razie Co prawda dopiero od tygodnia jestem właścicielem, ale myślę, że będzie wszystko ok. Opinie o tym szkle można zobaczyć w sieci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cuben1ty Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 1 godzinę temu, Borewicz napisał: Ja mam założone pełne szkło MOFI i jestem bardzo zadowolony, jak na razie Co prawda dopiero od tygodnia jestem właścicielem, ale myślę, że będzie wszystko ok. Opinie o tym szkle można zobaczyć w sieci. jakieś zdjęcia mógłbyś wrzucić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borewicz Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 6 godzin temu, cuben1ty napisał: jakieś zdjęcia mógłbyś wrzucić? Rano w robocie zrobię i wrzucę w tym temacie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borewicz Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Starym aparatem robione i kiepsko widać... Jak się dobrze przypatrzeć, to widać, że pasuje i nic nie wystaje, czy jest za krótkie Może komuś wystarczy taka jakość Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goldenos Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Dnia 27.01.2017 o 12:22, Borewicz napisał: Starym aparatem robione i kiepsko widać... Jak się dobrze przypatrzeć, to widać, że pasuje i nic nie wystaje, czy jest za krótkie Może komuś wystarczy taka jakość Gdzie kupiłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borewicz Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 14 minut temu, Goldenos napisał: Gdzie kupiłeś? Kupiłem (telefon, szkło, etui) od użytkownika fosttech - nick z allegro. Odebrałem osobiście bez licytowania i dali 10 zł taniej niż na allegro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelr148 Posted January 29, 2017 Share Posted January 29, 2017 Posiada ktoś szkło Nillikin? Znalazłem na allegro i zastanawiam się nad nim lub 3Mk?;) wiem że Mk to to jedne z lepszych szkieł.. Link do Nillikin http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6678454502 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nazaara Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Nillikin dookoła nie przylega. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistachio Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Panowie do Redmi 4 z Technosu , tego za 600ziko mniej więcej będzie pasować:http://allegro.pl/xiaomi-redmi-4-prime-szklo-hartowane-9h-2-5d-i6674375850.html ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cuben1ty Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 1 godzinę temu, Pistachio napisał: Panowie do Redmi 4 z Technosu , tego za 600ziko mniej więcej będzie pasować:http://allegro.pl/xiaomi-redmi-4-prime-szklo-hartowane-9h-2-5d-i6674375850.html ? będzie pewno odstawać na bokach albo będzie miało duużo przerwy między ramką telefonu a szkłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistachio Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Przed chwilą, cuben1ty napisał: będzie pewno odstawać na bokach albo będzie miało duużo przerwy między ramką telefonu a szkłem nie jestem sadystą i mean (nie wyznaje szkła hartowanego za 30zł bo napewno lepsze ) pytanie tylko na allegro jakieś tanie do tego Redmi 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andw77 Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 (edited) Też zakupiłem szkło hartowane MOFI od fostech, zdjęcia tutaj: https://miuipolska.pl/forum/topic/20732-folia-i-etui-redmi-4-pro/?do=findComment&comment=307672 Edited January 31, 2017 by andw77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz5891 Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Dnia 27.01.2017 o 12:22, Borewicz napisał: Starym aparatem robione i kiepsko widać... Jak się dobrze przypatrzeć, to widać, że pasuje i nic nie wystaje, czy jest za krótkie Może komuś wystarczy taka jakość 1 godzinę temu, andw77 napisał: Tak to wygląda, ja jestem zadowolony Moim skromnym zdaniem szkła o których piszą tutaj koledzy @Borewicz i @andw77 to na tą chwilę najsensowniejsze propozycje na skuteczną ochronę naszych telefonów Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudusik Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 (edited) Też szukam czegoś sensownego i może i bym się zdecydował na pełne szkło ale fostech nie ma złotego szkła :/ A może zamówić najtańsze na allegro, żeby mieć szybko zanim dojdzie coś lepszego z ali? Polecacie jakiegoś sprzedawce na ali? Edit: Znalazłem dwa typy: Full Cover droższy: Mofi Redmi 4 pro Zwykłe szkło dużo tańsze: Anrokey Glass Xiaomi W opiniach Mofi niektórzy piszą, że brakuje kleju na środku i robi się "tęcza", ale jest idealnie spasowane. Znów w drugim linku jest dużo modeli telefonów i nie mogę znaleźć konkretnie do Redmi 4 pro. Myślę zeby wziąć Mofi ze względu na pewność spasowania, ale wolałbym całe przezroczyste... i mam dylemat HELP i kolejny FULL ale mega tani: Tani FULL Co wybrać? Edited January 31, 2017 by dudusik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borewicz Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 (edited) 5 godzin temu, dudusik napisał: Też szukam czegoś sensownego i może i bym się zdecydował na pełne szkło ale fostech nie ma złotego szkła :/ A może zamówić najtańsze na allegro Kup raz, a dobrze. Osobiście uważam, że bez sensu zamawiać kilka razy i płacić kilka razy za wysyłkę - nie wyjdzie taniej ;P Masz sprawdzony model, który pasuje do tego telefonu. Czarne szkło wygląda ok - możesz wziąć zamiast złotego... Edited January 31, 2017 by Borewicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyniu Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 Dnia 19.01.2017 o 15:08, RayColl_PL napisał: @neron http://allegro.pl/show_item.php?item=6629560059 Nie banujcie za reklamę xd Nie reklamuję ;p to jest kupa a nie szkło... nie porywa calego ekranu i jest odklejone na rogach... Link to comment Share on other sites More sharing options...
muffasa Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 (edited) Dnia 3.02.2017 o 12:50, kyniu napisał: to jest kupa a nie szkło... nie porywa calego ekranu i jest odklejone na rogach... Potwierdzam, od krawędzi do krawędzi nie jest w stanie pokryć ekranu na szerokość. Jak zakładałem z włączoną białą tapetą to musiałbym to chyba w laboratorium robić, żeby idealnie co do 0,1 mm trafić. Oczywiście lekko mi się przesunęło i już nie pokrywa wyświetlanego obrazu, jest tak 0,2 mm na dole w jedną stronę przesunięte. Dodatkowo na jednym rogu jest z 5 mm bąbli, bo się nie dokleiło, a na wszystkich krawędziach jest ze 2-3 mm "powietrza". Wygląda słabo. Dobrze, że tylko dycha. Edited February 5, 2017 by muffasa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nazaara Posted February 26, 2017 Share Posted February 26, 2017 Nie jestem przekonany co do tego Mofi. To nie jest szkło wyprofilowane tak że na pewno nie przylega w pełni tylko przez te czarne ramki wygląda jakby przylegało. Nie ma jakiejś dobrej folii? Mi się szkło od niklina rozsypało i szukam czegoś dobrego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 (edited) Ja zamówiłem oryginalne szkło Mofi na swój telefon. Dziś przyszło, i musze przyznać że jest ok, nie palcuje, jak poprzednio szkło , które miałem. W dotyku bardzo czułe.... Ogólnie ze swojej strony polecam!!! Zamawiam jeszcze jedną sztukę, na przyszłość.... Edited October 13, 2017 by piotrino Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Jeśli ktoś jest zainteresowany, to mam do oddania szkło do Redmi 4. Nówka, funkiel, nie śmigana. Oddam (wyślę) za koszt listu. Szkoda mi go wyrzucić, może komuś się przyda... Kto pierwszy, ten lepszy - zapraszam na PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shamharoth Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Dnia 26.02.2017 o 12:10, Nazaara napisał: Nie jestem przekonany co do tego Mofi. To nie jest szkło wyprofilowane tak że na pewno nie przylega w pełni tylko przez te czarne ramki wygląda jakby przylegało. Nie ma jakiejś dobrej folii? Mi się szkło od niklina rozsypało i szukam czegoś dobrego. Jeśli chodzi o folię to na pewno ta: http://allegro.pl/3mk-arc-xiaomi-redmi-4-pro-folia-na-caly-ekran-hit-i6842104794.html Sam ją mam ale przykleiłem na żywca bez instruktazu więc mogłoby być lepiej Dla żony natomiast zamówiłem to samo tylko dla Note 4X i przykleiłem porzadnie i wyglada świetnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts