Kaju88 Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Witam. Niedawno zakupiłem powerbank Xiaomi 10000mah. Co prawda zakupiłem na allegro, ale sprawdziłem kod ze zdrapki i jest oryginalny. Według instrukcji zacząłem od razu ładować telefon aby rozładować powerbank (powerbank był naładowany w około 50%). Kiedy powerbank się rozładował naładowałem go ładowarką od telefonu Sony Xperia z1 compact (1.5A). Powerbank po około 9h ładowania naładował się w pełni. Po raz drugi rozładowałem powerbank ładując telefon. Kolejne ładowanie powerbanku ładowarką od Sony - po około 9h ładowania powerbank pokazywał tylko dwie diody (około 50%), ale odłączyłem go i normalnie użytkowałem. Powerbank normalnie ładował mi telefon aż się rozładował. Dziś rano podłączyłem powerbank do ładowarki sony, ale nie reaguje. Po wciśnięciu przycisku zapalają się wszystkie 4 diody po czym gasną każda po kolei - tak jakby powerbank był rozładowany. Próbowałem podmienić kabel, ale nadal to samo, próbowałem na innej ładowarce (850mah) i to samo, właściwie to nie podmieniłem tylko tej przejściówki do USB typu C, bo nie posiadam takiej.. Jakieś sugestie? Proszę o pomoc znawców tematu. Z góry dziękuję i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Spróbuj mocniejszej ładowarki, jak powerbank się rozładował do zera, to 1.5A może być za słabe, żeby ruszyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 6 godzin temu, szakal88 napisał: Spróbuj mocniejszej ładowarki, jak powerbank się rozładował do zera, to 1.5A może być za słabe, żeby ruszyć Raczej wątpię żeby to pomogło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaju88 Posted January 22, 2017 Author Share Posted January 22, 2017 dzięki za odpowiedzi, czyli raczej uszkodzony? odsyłać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts