OskiBoski Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 (edited) Witam, Kupiłem telefon Xiaomi Mi5 Pro z HongKong Goldway, wysłali go chyba już na drugi dzień za pośrednictwem przewodnika SF Express. Doleciał do miejsca nazwanego w trackingu 【Europe Distribution Center】i tkwi tam już od kilku dni. To co mnie martwi to to, że jak porównywałem trackingi u innych to momentalnie po otrzymaniu statusu Shipment arrive at 【Europe Distribution Center】paczka zostaje wysłana, co u mnie się nie wydarzyło. Druga sprawa jest taka, że tracking wyświetla się jedynie na oficjalnej stronie przewoźnika a każda inna strona z trackingiem wyświetla monit jakoby takiej paczki w systemie nie było. To jest adres strony gdzie sprawdzam tracking: http://www.sf-express.com/cn/en/dynamic_functions/waybill/ To numer przesyłki: 994443515963 A to wszystkie statusy trackingu: 2017-01-16 Monday 17:55:00 Shipment arrive at 【Europe Distribution Center】 2017-01-10 Tuesday 12:33:03 Shipment loaded at 【Hong Kong Tsing Yi Distribution Center】, send to 【Europe Distribution Center】 2017-01-09 Monday 15:46:19 Shipment arrive at 【Hong Kong Tsing Yi Distribution Center】 2017-01-08 Sunday 06:19:18 Shipment loaded at 【Shenzhen Cross Border Project Service Point】, send to next station 06:11:11 Shipment arrive at 【Shenzhen Cross Border Project Service Point】 02:04:11 Shipment loaded at 【Shenzhen Distribution Center】, send to 【Shenzhen Cross Border Project Service Point】 02:04:11 Shipment arrive at 【Shenzhen Distribution Center】 2017-01-07 Saturday 23:21:02 Shipment loaded at 【Shenzhen Caitian Distribution Center】, send to 【Shenzhen Distribution Center】 23:21:02 Shipment arrive at 【Shenzhen Caitian Distribution Center】 22:33:02 Shipment loaded at 【Shenzhen Huaqiang Service Point】, send to 【Shenzhen Caitian Distribution Center】 19:41:52 S.F. Express has picked up the shipment Co o tym sądzicie? Jest się o co martwić? Edited January 18, 2017 by OskiBoski Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurpleHaze Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Przeczytaj http://telchina.pl/hong-kong-goldway-wspolpraca-promocje-pomoc-t12201.html Tam masz tez namiary na kontakt w sprawie wysylki, lub pisz na forum telchina w tym watku co i jak. Na moj gust nie ma co sie przejmowac i trzeba czekac. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
OskiBoski Posted January 18, 2017 Author Share Posted January 18, 2017 Jeszcze lepiej. Wszedłem w link który podałeś, podali tam link do śledzenia przesyłek i tam też ta przesyłka nie istnieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
OskiBoski Posted January 18, 2017 Author Share Posted January 18, 2017 To pierwszy raz jak zamawiam z Ali i to od razu za taką kwotę, przepraszam jeśli bezpodstawnie ale no.. :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
OskiBoski Posted January 18, 2017 Author Share Posted January 18, 2017 Dobrze, nie tak offensywnie Będę pamiętał No bo jak sprawdzałem tackingi innych wysyłali od razu do warszawy. I to dosłownie. Zajęło im to max 15 minut. Ale no dobrze jak mam się nie martwić to się nie martwię ;P dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtom Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 sf express to chinski kurier, który obsługuje w polsce poczta polska, centrum dystrybucji to Estonia, trasę z tego centrum już nie przesledzisz, paczka dostaje tam nowy numer i musiałbyś go posiadać, Goldway jest dobrym kontrahentem, jego paczki dziwnym trafem ida ok 7-14 dni szybciej niż innych sprzedawców zakup z 11.11.2016 dostałem ostatnio 16.01.2017 także spokojnie kolego 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 12 dni to nieraz na WER Warszawa potrafi paczka przelezecWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doki Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Mi ostatnia paczka przeleżała w Europe Distribution Center 3 dni robocze, także się nie martw. Ostatni update statusu będziesz miał jak przesyłka wyląduje w Warszawie - potem już różnie jak koledzy wyżej piszą. Ja miałem to szczęście, że dosyć szybko mi dochodziły - od Wawy w 3, 5 i 8 dni roboczych, a mieszkam na Śląsku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
OskiBoski Posted January 22, 2017 Author Share Posted January 22, 2017 (edited) Ktoś potwierdzi co powiedział @wojtom? Przesyłka dostaje w Europie nowy numer? Dnia 18.01.2017 o 14:25, wojtom napisał: centrum dystrybucji to Estonia, trasę z tego centrum już nie przesledzisz, paczka dostaje tam nowy numer i musiałbyś go posiadać Edited January 22, 2017 by OskiBoski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doki Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 http://www.wykop.pl/link/3557503/samolot-ktory-rozbil-sie-wczoraj-przewozil-takze-paczki-z-aliexpress-moja-tez/ Wprawdzie u Ciebie jest status, że doleciała do Europy, ale szczerze to nie zdziwiłbym się... Link to comment Share on other sites More sharing options...
OskiBoski Posted January 22, 2017 Author Share Posted January 22, 2017 Może ktoś powiedzieć z własnego doświadczenia po jakim czasie najpóźniej paczka opuściła Europejskie Centrum Dystrybucji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Ktoś już tu to napisał ale powtórzę - decydując się na zakup telefonu w Chinach, trzeba uzbroić się w cierpliwość. Ja np. zamówiłem MiNote 22.10.16 a dotarł do mnie 16.01.17., w tym dwa tygodnie spędził w WER Wawa. Tracking stanął na 01.11. i status zmienił się dopiero 28.12. po dotarciu do Polski.Wysłane z MiNote 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Dnia 18.01.2017 o 14:25, wojtom napisał: sf express to chinski kurier, który obsługuje w polsce poczta polska, centrum dystrybucji to Estonia, trasę z tego centrum już nie przesledzisz, paczka dostaje tam nowy numer i musiałbyś go posiadać, Goldway jest dobrym kontrahentem, jego paczki dziwnym trafem ida ok 7-14 dni szybciej niż innych sprzedawców zakup z 11.11.2016 dostałem ostatnio 16.01.2017 także spokojnie kolego 3 przesyłki z Ali... wszystkie wysłane standard, wszystkie szły przez Estonię, dosyć długo. Przesyłki z SSM, szły bardzo szybko (ok 9 dni) ale nie wiem przez jakie państwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doki Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Problem leży w tym, że przesyłka z Warszawy jest już niezarejestrowana, o czym WER wie i nie spieszy się z nimi, rejestrowane mają priorytet i stąd takie opóźnienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtom Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 Tyle ile przesyłek, tyle przypadków swego czasu miałem paczkę, która miała skany Frankfurt, Dublin, Saloniki, Dublin, Frankfurt, Warszawa, a paczka była wysłana zwykłą pocztą Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczecik Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 3 przesyłki z Ali... wszystkie wysłane standard, wszystkie szły przez Estonię, dosyć długo. Przesyłki z SSM, szły bardzo szybko (ok 9 dni) ale nie wiem przez jakie państwa.Przesyłki z SSM lecą do Francji, później DPD do Niemiec, do Polski(Wrocław) i dalej już DPD do odbiorcy. U mnie w sumie po 11 dniach od zamówienia telefon był w domu.Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
OskiBoski Posted January 27, 2017 Author Share Posted January 27, 2017 Mój telefon ciągle leży w Europie :/ zamawiając nie wiedziałem wgl czym się różni SSM od reszty i wybrałem darmową dostawę :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
OskiBoski Posted February 2, 2017 Author Share Posted February 2, 2017 (edited) Okazało się że paczka nie leży w ECD. Dotarła do urzędu celnego i wczoraj dostałem list z powiadomieniem. Na trackingu tego niestety nie widać, przez co niepotrzebnie się martwiłem. Edited February 2, 2017 by OskiBoski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts