Maksym_Norbert Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 (edited) Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum miuipolska, na początku października kupiłem na aukcji allegro XIAOMI Redmi NOTE 3 PRO 16GB LTE zachęcony pozytywnymi opiniami innych użytkowników tego modelu. Zdecydowałem się na ofertę użytkownika < www_PL-GSM_pl > z Wrocławia, z racji bardzo dużej ilości pozytywnych komentarzy tego użytkownika. Początkowo byłem bardzo zadowolony z wydajności i pracy urządzenia. Dodam, że zakupiony egzemplarz miał zainstalowany MIUI GLOBAL Dev, który po uruchomieniu urządzenia zaktualizował się do najnowszej w tamtym momencie dostępnej wersji MIUI GLOBAL Dev. Po około pięciu tygodniach, czyli po kilku aktualizacjach OTA. Urządzenie zaczęło się samoczynnie restartować. Po upływie kilku dni sytuacja pogorszyła się; bardzo często na telefonie pojawiały się błędy typu "Aplikacja przestała działać" a same urządzenie po chwili restartowało się. Mój nowy Xiaomi stał się bezużyteczny, dodam tylko, że nie instalowałem gier, korzystam ze smartphona głównie do przeglądania internetu, sprawdzania e-mail. Zainteresowałem się sprawą i na podstawie poradników z miuipolska.pl oficjanie odblokowałem Bootloader za zgodą Xiaomi. Początkowo zainstalowałem za pomocą MiFlash w trybie Fastboot nowego Globala Dev, nie pomogło, następnie próbowałem Global Stable, w obu przypadkach Soft zainstalował się pomyślnie, jednak w dalszym ciągu, już w początkowych etapach ustawiania języka i wyboru kraju, ponownie pojawiały się błędy i smartphone restartował się. Zdecydowałem się na MIUIPolska, Instalacja przez TWRP przebiegła pomyślnie, jednak po uruchomieniu urządzenia w dalszym ciągu pojawiają się błędy, o zatrzymanych aplikacjach typu klawiatura google, a samo urządzenie po jakimś czasie samoczynnie uruchamia się ponownie. Obecna zainstalowana Wersja to MIUI 8.2 by xiaomi.eu 7.1.12 (rozwojowa). Czy wina leży po stronie "hardware" i urządzenie jest uszkodzone? Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem? Liczę na odpowiedzi doświadczonych użytkowników forum. Pozdrawiam serdecznie. Edited January 18, 2017 by Maksym_Norbert Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 14 godzin temu, Maksym_Norbert napisał: Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum miuipolska, na początku października kupiłem na aukcji allegro XIAOMI Redmi NOTE 3 PRO 16GB LTE zachęcony pozytywnymi opiniami innych użytkowników tego modelu. Zdecydowałem się na ofertę użytkownika < www_PL-GSM_pl > z Wrocławia, z racji bardzo dużej ilości pozytywnych komentarzy tego użytkownika. Początkowo byłem bardzo zadowolony z wydajności i pracy urządzenia. Dodam, że zakupiony egzemplarz miał zainstalowany MIUI GLOBAL Dev, który po uruchomieniu urządzenia zaktualizował się do najnowszej w tamtym momencie dostępnej wersji MIUI GLOBAL Dev. Po około pięciu tygodniach, czyli po kilku aktualizacjach OTA. Urządzenie zaczęło się samoczynnie restartować. Po upływie kilku dni sytuacja pogorszyła się; bardzo często na telefonie pojawiały się błędy typu "Aplikacja przestała działać" a same urządzenie po chwili restartowało się. Mój nowy Xiaomi stał się bezużyteczny, dodam tylko, że nie instalowałem gier, korzystam ze smartphona głównie do przeglądania internetu, sprawdzania e-mail. Zainteresowałem się sprawą i na podstawie poradników z miuipolska.pl oficjanie odblokowałem Bootloader za zgodą Xiaomi. Początkowo zainstalowałem za pomocą MiFlash w trybie Fastboot nowego Globala Dev, nie pomogło, następnie próbowałem Global Stable, w obu przypadkach Soft zainstalował się pomyślnie, jednak w dalszym ciągu, już w początkowych etapach ustawiania języka i wyboru kraju, ponownie pojawiały się błędy i smartphone restartował się. Zdecydowałem się na MIUIPolska, Instalacja przez TWRP przebiegła pomyślnie, jednak po uruchomieniu urządzenia w dalszym ciągu pojawiają się błędy, o zatrzymanych aplikacjach typu klawiatura google, a samo urządzenie po jakimś czasie samoczynnie uruchamia się ponownie. Obecna zainstalowana Wersja to MIUI 8.2 by xiaomi.eu 7.1.12 (rozwojowa). Czy wina leży po stronie "hardware" i urządzenie jest uszkodzone? Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem? Liczę na odpowiedzi doświadczonych użytkowników forum. Pozdrawiam serdecznie. Zrób Wipe cache i Dalvik/ART w TWRP. Jeśli nie pomoże, to wipe all (zaznacz w sekcji wipe wszystko poza "system". Zgraj wcześniej swoje pliki, bo inaczej je utracisz. Jeśli to nie pomoże, to reinstalacja ROMu. Kolejne pytania zadawaj w dedykowanych wątkach o instalacji MIUI. Znajdziesz je na Forum. Wątek zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts