Bartess Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 (edited) Dnia 8.10.2017 o 23:07, Bartess napisał: Zrobione. „Łukasz” dalej nie włazi... No to słabo! Badziewne trochę... Jeżdżąc na Yanosiku i po przełączeniu na inną apkę, Yanosik pracujący w tle gubi sygnał GPS. Gdzie to ustawić żeby nie tracił? (o ile się da). Po moich ostatnich kilku pytaniach widzę, że ten A4 to jakoś mało intuicyjny jest i niezbyt juzer frendli. Edited October 12, 2017 by Bartess Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox460 Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 (edited) 17 godzin temu, ZielonyBuszmen napisał: Nie opłaca się instalować aplikacji na karcie SD. Prędkość wbudowanej pamięci w Redmi 4A jest o wiele szybsza niż pamięć w karcie microSD To na cholerę są te karty :/ 16gb to bardzo mało skoro prawie 6gb zajmuję sam Android, a mi ledwo 2Gb wolnego zostało. To teraz jak kupować tel to z jak największą pamięcią wbudowaną. Bo teraz Redmi 4A 32gb kosztuję 532zł. Heh a są jeszcze inne prędkości kart np: widziałem jedną z kingstona kartę za 40+ zł która ma 2x szybszy przesył danych od karty za 25zł. To nawet wtedy nic nie pomoże np: przy graniu na Androidzie albo uruchamianiu jakiejś aplikacji ??. 7 godzin temu, Bartess napisał: . Jeżdżąc na Yanosiku i po przełączeniu na inną apkę, Yanosik pracujący w tle gubi sygnał GPS. Gdzie to ustawić żeby nie tracił? (o ile się da). 1 Aby nie gubić sygnału GPS przede wszystkim nie możesz za cholerę mieć włączonego oszczędzania baterii. Do tego musisz mieć włączone synchronizację z Mapami google, Czyli muszą być full funkcjonalne + dane mobilne(internet z pakietu) Wiem bo mi Endomondo tracił sygnał, oprócz tego że miałem full synchro z aplikacją gogle mapy + Endomondo to problemem w moim wypadku było oszczędzanie baterii, po jego wyłączeniu, Endomondo w ogóle nie gubił sygnału GPS, nawet kiedy telefon przeszedł w tryb uśpienia (ekran zgasł) Edited October 13, 2017 by Fox460 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Zainstalowałem 7.10.12 - tragedia z głośnością niestety występuje nadal, w miarę słychać jedynie na maksymalnej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZielonyBuszmen Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 6 godzin temu, Fox460 napisał: To na cholerę są te karty :/ 16gb to bardzo mało skoro prawie 6gb zajmuję sam Android, a mi ledwo 2Gb wolnego zostało. To teraz jak kupować tel to z jak największą pamięcią wbudowaną. Bo teraz Redmi 4A 32gb kosztuję 532zł. Heh a są jeszcze inne prędkości kart np: widziałem jedną z kingstona kartę za 40+ zł która ma 2x szybszy przesył danych od karty za 25zł. To nawet wtedy nic nie pomoże np: przy graniu na Androidzie albo uruchamianiu jakiejś aplikacji ??. Znajdź kartę, która ma 200 MB/s rzeczywistego odczytu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radius Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 (edited) Po aktualizacji telefon łączy się z WiFi z prędkością 150 Mbps. Szał W sumie lepsze to niż 72 Mbps Edited October 13, 2017 by Radius Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartess Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 7 godzin temu, Fox460 napisał: 1 Aby nie gubić sygnału GPS przede wszystkim nie możesz za cholerę mieć włączonego oszczędzania baterii. Do tego musisz mieć włączone synchronizację z Mapami google, Czyli muszą być full funkcjonalne + dane mobilne(internet z pakietu) Wiem bo mi Endomondo tracił sygnał, oprócz tego że miałem full synchro z aplikacją gogle mapy + Endomondo to problemem w moim wypadku było oszczędzanie baterii, po jego wyłączeniu, Endomondo w ogóle nie gubił sygnału GPS, nawet kiedy telefon przeszedł w tryb uśpienia (ekran zgasł) Gdzie dokładnie to powłączać? Bo z tym oszczędzaniem jest w 2 miejscach (do tylu dokopałem się). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox460 Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 (edited) 9 godzin temu, Bartess napisał: Gdzie dokładnie to powłączać? Bo z tym oszczędzaniem jest w 2 miejscach (do tylu dokopałem się). Panel Sterowania/Bateria/ Oszczędzanie baterii/ Wyłącz i Włącz. Jak masz włączony to pasek baterii masz pomarańczowy, jak wyłączony to biały. 10 godzin temu, ZielonyBuszmen napisał: Znajdź kartę, która ma 200 MB/s rzeczywistego odczytu To ile ma odczytu ta wbudowana pamięć ?? najszybsza jaką widziałem to 90mb/s za 51zł , jak bym taką miał to co np: gra/aplikacja wolniej się wczytuję i działa czy tylko wczytywanie jest dłuższe ?? Edited October 13, 2017 by Fox460 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 13 godzin temu, Bartess napisał: Gdzie dokładnie to powłączać? Bo z tym oszczędzaniem jest w 2 miejscach (do tylu dokopałem się). Ha, ha, oszczędzanie prądu w MIUI jest rozrzucone po co najmniej 4 miejscach. Można oszaleć. Ale w przypadku Yanosika chodzi o tzw. "Oszczędzanie w aplikacjach". Nie musisz tego całkiem wyłączać (czasem się przydaje), wystarczy dodać Yanosika do ręcznych wyjątków. Testowałem to wnikliwie. Będzie działać. 14 godzin temu, ZielonyBuszmen napisał: Znajdź kartę, która ma 200 MB/s rzeczywistego odczytu To, że karta ma 200MB/s to nie znaczy, że telefon umie tak szybko korzystać z karty. Zwłaszcza budżetowy model jak 4A. 4 godziny temu, Fox460 napisał: Panel Sterowania/Bateria/ Oszczędzanie baterii/ Wyłącz i Włącz. Jak masz włączony to pasek baterii masz pomarańczowy, jak wyłączony to biały. Nie, to nie jest to!!! Za problemy z Yanosikiem czy Endomendo odpowiada funkcja zaznaczona na czerwono: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox460 Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 (edited) Dnia 13.10.2017 o 22:57, latet napisał: Nie, to nie jest to!!! To jest między innymi to. bo w aplikacjach ustawiasz sobie bez ograniczeń, ale też nie możesz mieć włączonej oszczędzania baterii jak napisałem wyżej, bo np: endomondo ci będzie tracił sygnał i wyskoczy error. Stracić sygnał możesz za 10-15 minut, a nawet za 1,5 minuty. Bo mimo iż mam w Endomondo bez ograniczeń to tracił połączenie, dopiero jak wyłączyłem oszczędzanie baterii to sprawa się wyjaśniła. Podobnie miałem z GPSem, brak ograniczeń, ale jest wręcz wymagane abyś wyłączył oszczędzanie baterii. PS: Ja mam inny problem, mam Windowsa XP (wiem stary system) ale wcześniej PC wykrywał mi telefon bez problemu. Teraz niestety jak podpinam go do PC i wybieram przesył plików (MTP)to niestety mam problem z połączeniem i PC nie wykrywa mi już telefonu. Da to się jakoś naprawić ??. Edited October 16, 2017 by Fox460 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 46 minut temu, Fox460 napisał: PS: Ja mam inny problem, mam Windowsa XP (wiem stary system) ale wcześniej PC wykrywał mi telefon bez problemu. Teraz niestety jak podpinam go do PC i wybieram przesył plików (MTP)to niestety mam problem z połączeniem i PC nie wykrywa mi już telefonu. Da to się jakoś naprawić ??. O ile Xiaomi nie popsuło czegoś z obsługą usb w ostatnich romach dla Redmi 4a, to może to: http://en.miui.com/thread-52226-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 (edited) https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=788220&st=6960#entry65101330 Ma ktoś tą poprawkę? Nie jestem w stanie ściągnąć bo 404 :/ A sprawdziłbym ją czy w ogóle działa. Znalazłem, nieaktualne. Plik zgrałem na swój serwer, znaleźć go można tutaj. Wgrywam go właśnie do siebie, sprawdzę czy działa tak jak powinien. EDIT - 19.10.2017r., godzina 17:35 @latet @Fajama @Zulwiczek2017 @And.N @Malpa73 Donoszę, że po patchu działa zaje..., no po prostu cudo. Głośność jest taka jak być powinna zawsze. Jest tak jak być powinno, krótki film niżej. Przetwarzać się będzie jeszcze przez moment, więc cierpliwie poczekać. Edited October 19, 2017 by Orjon Znalezione! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Na nieodblokowanego globala - wątpię. Można ewentualnie podsunąć im to w jakimś wątku na en.miui.com. Podsunę link do patcha chłopakom z Xiaomi.eu w wątku o aktualizacji, może oni to naprawia u siebie. tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
robaks Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Donoszę, że po patchu działa zaje..., no po prostu cudo.Weryfikację sygnatury pliku zip należy oznaczyć? Wywala mi błądWysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Hm, jaki błąd?Zaraz dodam oryginalny plik, sekunda. Zaktualizuje post za moment.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
robaks Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Hm, jaki błąd?Zaraz dodam oryginalny plik, sekunda. Zaktualizuje post za moment.tapnięte z Redmi 4aNiewłaściwa sygnatura pliku zip - jesli można ten komunikat w twrp nazwać błędem Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 http://oocca.mizure.net/~orjon/patch_camera_sound_repair_twrp_cwm.zip - sprawdź ten plik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robaks Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Ciągle to samo. No chyba, że rozchodzi się o wersję miui. Na chwilę obecną jestem na miui 8 7.6.10Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 (edited) @robaks Hm, ale z czego ty to instalujesz? z 3s czy z 4a? Ja mam miui 7.10.12 i najnowsze oficjalne twrp 3.1.0-0, mi wszystko trybi, zrzut sprzed chwili: Ja mam odznaczoną weryfikację, możesz zobaczyć czy pójdzie. Edited October 19, 2017 by Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
robaks Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Instaluje na 4a swojej gąski , a twrp 3.1.1-0 pobrane z linku twojego tutka Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu TapatalkaPewnie rozchodzi się o twrp ho mamy inne z tego co widzę Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Odznacz weryfikację i sprawdź, musi pójść. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robaks Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Zrobię backup i będę działał Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu TapatalkaWszystko poszło ok. Po raz kolejny dziękuję Swoją drogą mógłbyś się wypowiedzieć na temat działania miui 8 i miui 9 na redmi 4a? Warto już aktualizować czy jeszcze się wstrzymać? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Mi tam osobiście oprócz tego dźwięku w aparacie (który ma zostać poprawiony) i braku możliwości wyboru widżetu oprócz domyślnego zegara nic nie przeszkadza. Moim zdaniem można śmiało aktualizować, właśnie sobie 7.9.19 wgralem tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 Autorem jest wizard76 z forum 4pda, sam podawałem linka a tam dalej tez jest odnośnik Napiszę na forum MIUI pod wieczór, może ktoś odpowiedzialny zobaczy to.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZielonyBuszmen Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 Wiadomo coś o global miui 9 na 4a? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Otho Sackville Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 2 godziny temu, Orjon napisał: Napiszę na forum MIUI pod wieczór, może ktoś odpowiedzialny zobaczy to. To daj znac a podbijemy lub potwierdzimy jezeli napiszesz jako zgłoszenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikan Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 Mam dziś nowego 4a z gearbest . I mam aktualizacje od razu . Można z tego bezpiecznie korzystać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krychol49 Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 Witam ma ktoś może linka do najnowszej kompilacji dodatków od MIUIPolska (blokada reklam klawiaturka od Sony) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 kikan, tak.Krzychu, jest link do niej w pierwszym poście aktualizacji MIUI aktualnej.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
krychol49 Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 Ale tam pisze data kompilacji 20 maj a gdzieś kiedyś mi się wersja z września w komentarzach od któregoś z użytkowników pojawiła tylko nie zapisałem sobie i teraz odnaleźć nie mogę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 (edited) Sprawdziłem, przetrząsnąłem nawet wersje przed wakacjami, ale nie widzę żadnej nowszej wersji. Dla osób które czekają na patch sound - dodałem info na forum MIUI: http://en.miui.com/thread-958694-1-1.html Moim zdaniem aż takiej wielkiej różnicy nie ma między tym a tym ale jakaś jest. Jeśli kaleczę język angielski to wybaczcie, ale cóż - człowiek uczy się całe życie Edited October 20, 2017 by Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox460 Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 Dnia 16.10.2017 o 17:22, FromWP napisał: O ile Xiaomi nie popsuło czegoś z obsługą usb w ostatnich romach dla Redmi 4a, to może to: http://en.miui.com/thread-52226-1-1.html Robiłem tak jak w tamtym poradniku i dalej wyskakuję, że Windows ma problem z tym sprzętem. Dziwne bo wcześniej wszystko działało tak jak trzeba, przez pierwsze 6 miesiecy jak kupiłem tel, być może któraś z aktualizacji coś popsuła alb coś. Bo to tak z dnia na dzień się stało po którejś aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 Spróbuj włączyć debugowanie USB w opcjach programistycznych i sprawdź. tapnięte z Redmi 4a Pytanko mam - orientuje się ktoś, jaka wersja Xposed działa pod MIUI9 na Redmi 4A? Ściągnąłem tą, niestety po flashu telefon wisi na logu Mi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malpa73 Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 @Orjonhttp://en.miui.com/thread-78894-1-1.htmlSpróbuj stąd, powinno pójść ;D A dokładnie chyba ten pójdzie:http://en.miui.com/forum.php?mod=attachment&aid=OTAyNjkzfDJmMTdiMDM0fDE1MDg2MTA1ODl8MjIyNzMxMzQ0MHw3ODg5NA%3D%3D&mobile=2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
miniek987 Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 Moja żona ma redmi 4a i widzę u niej problem z wybraniem czynności po kliknięciu na przykład na dodanie pliku czy załącznika w różnych przeglądarkach (chrome, opera i standardowa). Po kliknięciu na wybierz plik u mnie w redmi 4x pojawia się wiele opcji skąd można dodać plik, w tym też galeria, a u żony w redmi 4a pojawiaja się tylko 3 opcje (aparat, ustawienia, explorer). Czy można jakoś zmienić żeby również pojawiają się galeria? Na wszystkich przeglądarkach jest tak samo. Soft ma najnowszy Global. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 @Malpa73 Podziękować, działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts