Strawqens Posted November 23, 2016 Posted November 23, 2016 Redmi 4A czy coś wiadomo o miui polska na redmi 4a ? Czy w ogóle wydali na niego global roma ? Zależy mi na polskim menu
Zexon72 Posted November 23, 2016 Posted November 23, 2016 Rom xiaomi.eu jest już bodajże od 2ch tygodni, także odblokować bootloader i można ładować go. O globalu póki, co niewiele słychać, czy i ewentualnie kiedy się pojawi. Może to i dobrze zważywszy na stabilność (właściwie jej brak) romów Global.
maden Posted November 25, 2016 Posted November 25, 2016 Dzisiaj właśnie zainstalowałem na redmi4a z twrp. Poszło bardzo szybko i sprawnie.
Strawqens Posted November 26, 2016 Author Posted November 26, 2016 http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Redmi-4A-2GB-16GB-Smartphone---Gold-373914.html tutaj mam model w dosyć atrakcyjnej cenie, tylko że jest obsługa wszystkich jezyków. Czyli to jakiś modyfikowany soft i może być problem z odblokowaniem bootloadera? Bo skoro nie ma globala jeszcze to ten sofcik powinien byc angielskochinski ? Czy coś pomieszałem .
Zexon72 Posted November 26, 2016 Posted November 26, 2016 (edited) Z tego, co widać na stronie xiaomi to póki, co rom Global do Redmi 4A nie istnieje,czyli pewnie jakieś kombinowane syfmiui będzie na pokładzie. Generalnie wygrywasz china developer, robisz unlock i wygrywasz xiaomi.eu Edited November 26, 2016 by Zexon72 1
Strawqens Posted November 26, 2016 Author Posted November 26, 2016 (edited) Taki bajer, za tak mały hajs można kombinować . Dzięki wielkie Edited November 26, 2016 by Strawqens
maden Posted November 26, 2016 Posted November 26, 2016 54 minuty temu, Zexon72 napisał: Z tego, co widać na stronie xiaomi to póki, co rom Global do Redmi 4A nie istnieje,czyli pewnie jakieś kombinowane syfmiui będzie na pokładzie. Generalnie wygrywasz china developer, robisz unlock i wygrywasz xiaomi.eu Nie musisz żadnego china developerzy wygrywać. Ja miałem wersję china stable, odblokowalem, wgralem wersję z działu download za pomocą twrp. Wszystko ładnie śmiga
Zexon72 Posted November 26, 2016 Posted November 26, 2016 (edited) @maden zgadza się, że jak przyjdzie z oficjalnym romem to można bez problemu robić unlock. Do mnie ostatnio przyszły 4 szt od Goldwaya z syfmiui - unlock niemożliwy,. Także, aby sobie oszczędzić czas z automatu zawsze ładuje czysty chiński soft i nie pamiętam kiedy miałem jakiś błąd w MiUnlock - a robię tego po kilkadziesiąt sztuk miesięcznie. @Strawqens kolega @Piotrek_ ma rację, sklep nie jest demonem prędkości jeśli chodzi o czas dostawy. W tych samych pieniądzach możesz kupić u Goldwaya na Ali, a dodatkowo za 17$ masz przesyłkę bez płacenia VAT i telefon w 9-14 dni w domu:-) Edited November 26, 2016 by Zexon72
Zexon72 Posted November 26, 2016 Posted November 26, 2016 U nich przyznam, że w sumie, to ryzyk-fizyk, jak się trafi. Czasem przychodzą sprzęty z czystym softem, a i miałem kilka oryginalnie zafoliowanych przez xiaomi, także nie ma się, co martwić na zapas
Strawqens Posted November 27, 2016 Author Posted November 27, 2016 12 godzin temu, Piotrek_ napisał: Jak ci sie nie spieszy to kupuj -sklep ma paskudne opienie , jezeli chodzi o czas wysyłania... Co do geekbuying, jest to loteria 31.10 zamówiłem 4 produkty mi5 otrzymałem po 2 tygodniach, na pozostałe dalej czekam.
Zexon72 Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 2 minuty temu, kamilo92 napisał: A gdzie można pobrać TWRP do Redmi 4a? A choćby tutaj https://goo.gl/Re9Bft
kamilo92 Posted December 3, 2016 Posted December 3, 2016 Jak wy odblokowujecie bootloader? Przewalkowalem wszystkie poradniki na forum i dalej nic. Przy 50% wywala błąd
Zexon72 Posted December 3, 2016 Posted December 3, 2016 Dnia 30.11.2016 o 11:48, kamilo92 napisał: A gdzie można pobrać TWRP do Redmi 4a? Jaki masz system na pokładzie? Daj screen ekranu z informacje o telefonie.
SanFable Posted December 5, 2016 Posted December 5, 2016 (edited) No właśnie, gdzie jest to TWRP? bo pod nazwą HM4A lub rolex nie widzę a mam taki sam problem znalazłemhttp://en.miui.com/thread-416783-1-1.html Edited December 5, 2016 by SanFable
bedson Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 Szanowni koledzy, Czy ktoś po instalacji Xiaomi.Eu na redmi 4a ma problem z mtp? Próbowałem włączać debugowanie USB i wyłączać i nic. U mnie wyskakują w menadżerze urządzeń Windows brak sterowników dla Android i ni jak nie mogę zainstalować ich, miphone nie działa. Natomiast w linuksie nie montuje urządzenia. Ma ktoś jakiś pomysł? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
kamilo92 Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 U mnie poszło odblokowanie po kilku dniach próby
Lukash Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 (edited) @kamilo92 a czy coś jeszcze innego zrobiłeś? Bo mi też na 50 procentach zatrzymuje się. Telefon dostałem z takim MIUI, mam pozwolenie na odblokowanie. Wyskakuje: Cytat Unlock - Couldn't verify device. Current account is different from Edit. Po jakiś moich męczarniach myślałem, że mam MIUIPolska, ale jednak nie. Goldway zainstalował chińskiego globala. Miałem pozwolenie na BL, po ściągnięciu dochodziło do 50 procent, chociaż byłem zalogowany na tym samym koncie na komórce i na telefonie wyskakiwał komunikat: Nie udało mi się wgrać ROMu w wersji DEV przez nowy Miflash (nie widział telefonu). W starym wyskakiwał jakiś błąd. Wgrałem paczkę DEV przez apkę Update w samym MIUI, wgrało się. Potem zalogowałem się w telefonie na koncie miui. Udało się odblokować BL. Nie udało mi się wgrać od razu TWRP, ściągnąłem aplikację flash dzieła Jarka (miałem ją do Redmi3) i TWRP z http://en.miui.com/thread-416783-1-1.html. Wgrało się TWRP, zainstalowałem plik miui_HM4A_6.12.15_c864f9f98c_6.0, pokręciło, pokręciło. Zrobiło restart i znów mam wersję DEV. Wrzuciłem plik xiaomi.eu_multi_HM4A_6.12.15_v8-6.0 na kartę SD, znów odpaliłem TWRP, zainstalowałem i poszło! Mam język polski. Nie wiem o co chodzi. Opisałem swoją drogę, może komuś się przyda. Edited December 16, 2016 by Lukash zrobiłem kilka nieudanych prób i jedna udana!
fanatik Posted January 10, 2017 Posted January 10, 2017 (edited) A ja kupując od Goldway otrzymałem telefon z odblokowanym bootloaderem, także przejścia na xiaomi.eu china dev nie było potrzeby robić. Edit: Tak, oczywiście moja pomyłka, nie wgrywałem china dev tylko od razu mogłem docelowy xiaomi.eu. Edited January 12, 2017 by fanatik poprawa błędu
PurpleHaze Posted January 11, 2017 Posted January 11, 2017 7 godzin temu, fanatik napisał: A ja kupując od Goldway otrzymałem telefon z odblokowanym bootloaderem, także przejścia na xiaomi.eu nie było. Erm chyba na china dev... bo xiaomi.eu to raczej docelowy system, skoro globala poki co nie ma.
Zexon72 Posted January 11, 2017 Posted January 11, 2017 M.in. Goldway sprzedaje Redmi 4A z odblokowaniem bootloaderem i pseudo Globalem, który średnio nadaje się do użytku. Przy odblokowanym bootloaderze instalacja xiaomi.eu zajmuje kwadrans - licząc z pierwszym uruchomieniem systemu.
tpawel Posted January 11, 2017 Posted January 11, 2017 Nie wiem czy to taki pseudo global. Ma OTA. Z redmi 3s też tak było że mieli pierwsi telefony z globalem zanim były do pobrania na en.miui.comWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
Zexon72 Posted January 11, 2017 Posted January 11, 2017 Mieli, ale bootloader też mieli zablokowany. Tak wygląda ten Global w telefonie z odblokowanym bootloaderem https://goo.gl/photos/XJcizXhxa3GNXUee6
tpawel Posted January 14, 2017 Posted January 14, 2017 U Goldwaya pojawil się redmi 4A Global Version. Soft Global i LTE 800 Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
don_kamillo Posted January 15, 2017 Posted January 15, 2017 Na en.miui.com też pojawiają się linki do globala, więc pewnie na dniach coś będzie.Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
FromWP Posted January 15, 2017 Posted January 15, 2017 Podobno już wypuścili wersję 4A z b20 przeznaczoną na rynki globalne. Nawet Acid o tym wspomniał.
don_kamillo Posted January 15, 2017 Posted January 15, 2017 Jeszcze się okaże, że to lepszy model, niż mi4s.Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
tpawel Posted January 15, 2017 Posted January 15, 2017 Podobno już wypuścili wersję 4A z b20 przeznaczoną na rynki globalne. Nawet Acid o tym wspomniał.Jest już u Goldwaya do kupienia,napisałem to wczoraj ale mod wyciął i do kosza wrzucił..Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
tpawel Posted January 15, 2017 Posted January 15, 2017 Podobno już wypuścili wersję 4A z b20 przeznaczoną na rynki globalne. Nawet Acid o tym wspomniał.Jest już u Goldwaya do kupienia,napisałem to wczoraj ale mod wyciął i do kosza wrzucił..Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Podobno już wypuścili wersję 4A z b20 przeznaczoną na rynki globalne. Nawet Acid o tym wspomniał.Jest już u Goldwaya do kupienia,napisałem to wczoraj ale mod wyciął i do kosza wrzucił..Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka 1
FromWP Posted January 15, 2017 Posted January 15, 2017 1 minutę temu, tpawel napisał: Jest już u Goldwaya do kupienia,napisałem to wczoraj ale mod wyciął i do kosza wrzucił.. Który? Może dla konkurencji robi, bo to w sumie interesujące info.
tpawel Posted January 15, 2017 Posted January 15, 2017 Też tak uważałem, dlatego wrzucilem info. Który to nie pamiętam. Poszukam Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka 2
adamooo90 Posted January 16, 2017 Posted January 16, 2017 Witam! Mam telefon od Goldiego, niestety w momencie zakupu nie było wersji global, tylko ang/chińska. Chciałbym wgrać nowy soft z j. polskim. Mam pobraną już wersje eu HM4A_7.1.12_v8-6.0. Poradziłem już sobie z odblokowaniem telefonu przy pomocy MiFlashUnlock. Teraz pozostało wgrać soft. Czy ktoś byłby w stanie w miarę prosto wytłumaczyć jak to zrobić, gdyż pierwszy raz biorę się za to:) Z góry dziękuję. Poniżej specyfikacja mojego telefonu. Pozdrawiam
don_kamillo Posted January 16, 2017 Posted January 16, 2017 Witam! Mam telefon od Goldiego, niestety w momencie zakupu nie było wersji global, tylko ang/chińska. Chciałbym wgrać nowy soft z j. polskim. Mam pobraną już wersje eu HM4A_7.1.12_v8-6.0. Poradziłem już sobie z odblokowaniem telefonu przy pomocy MiFlashUnlock. Teraz pozostało wgrać soft. Czy ktoś byłby w stanie w miarę prosto wytłumaczyć jak to zrobić, gdyż pierwszy raz biorę się za to:) Z góry dziękuję. Poniżej specyfikacja mojego telefonu. PozdrawiamJak masz odblokowany bootloader, to zaczynasz od pkt 9:https://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/21156-Tutorial---instalacja-MiuiPolska/Xiaomi.eu-krok-po-kroku-dla-Redmi-4A-(Snapdragon-425-(4-rdzenie)-2/16-GB)-z-iBuygouWysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka
adamooo90 Posted January 16, 2017 Posted January 16, 2017 1 godzinę temu, don_kamillo napisał: Jak masz odblokowany bootloader, to zaczynasz od pkt 9:https://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/21156-Tutorial---instalacja-MiuiPolska/Xiaomi.eu-krok-po-kroku-dla-Redmi-4A-(Snapdragon-425-(4-rdzenie)-2/16-GB)-z-iBuygou Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka Świetny poradnik. Dzięki za pomoc!:)
Recommended Posts