seler Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 Na pewno z pl bo jest napisane że paczka dojdzie w 1-2 dni, z Chin by tyle nie szła raczej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 (edited) @seler To mało wiesz W dwa dni może paczka przylecieć i polecieć ponownie do Chin. Edited May 10, 2017 by majdan12 literówka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
konar Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 (edited) @zdzislaw422 ja swojego Redmi 4 pro używam już od grudnia i z czystym sumieniem mogę go polecić. Te negatywne komentarze raczej odnosiły się do modelu Redmi 4 z tego co kojarzę. Wykonanie telefonu bardzo dobre, po pół roku nic nie trzeszczy, czy odpada. Telefon pewnie trzyma się w dłoni. Jedynie pojawiły się niewielkie ryski na szlifach w miejscu gdzie etui było odkryte. Telefon śmiga jak należy, zero przycinek - dla mnie w zupełności wystarcza. Do MIUI trzeba się przyzwyczaić, ale ja już teraz nie wyobrażam sobie innej nakładki na andka. Jedynie co mnie denerwuję to ciągle występujący problem z opóźnionymi powiadomieniami/synchronizacją od gmaila często jeszcze z messengera dochodzą z lekkim opuźnieniem (tylko tych dwóch apek używam najczęsciej więc coś tam mogę się wypowiedzieć) - ale to często pojawiający się problem na MIUI. Jeśli nie oczekujesz cudów od aparatu (zwłaszcza przy sztucznym oświetleniu i słabym świetle) z budżetowca to powinieneś być zadowolony. Cieżko jest też znaleźć dobre szkło pokrywające cały ekran - są tylko mniejsze albo tylko maskujące przez odpowiednie malowanie ramek farbą. Edited May 10, 2017 by konar Link to comment Share on other sites More sharing options...
art12 Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 Panowie, taka sytuacja. Ekran blokady na telefonie - nie da się do niego dostać. Chcę zrobić reset do ustawień fabrycznych żeby wejść do środka. Wgrany najnowszy global - brak edl, deep flash nie działa. W recovery brak opcji full wipe, jest tylko to menu gdzie mogę wejść w download (nie działa), fastboot, recovery. Po wejściu w recovery logo telefonu i kabelek - po podłączeniu do Mi Pc Suite nie trybi bo nie obsługuje Androida 6. Ani na chińskiej ani na angielskiej. Co zrobić żeby dostać się do telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 26 minut temu, art12 napisał: po podłączeniu do Mi Pc Suite nie trybi bo nie obsługuje Androida 6. Ani na chińskiej ani na angielskiej. Co zrobić żeby dostać się do telefonu? 1. Chińskie MiPcSuite powinno zadziałać, ale tylko jak podłączysz telefon w trybie recovery (rysunek tel z kabelkiem), a tryb recovery uruchomisz trzymając wszystkie 3 klawisze (vol+ vol- i power) jak nie chce przejść do recovery z tego chińskiego menu serwisowego. Tu masz temat z kosza z przetłumaczonym chińskim ekranem: https://miuipolska.pl/forum/topic/23420-odzyskanie-blokady-telefonu/?do=findComment&comment=324876 2. Albo reset z chmury Mi jak zalogowany na konto Xiaomi 3. Reset z poziomu konta googla Find device, jak był zalogowany do googla 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
art12 Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 1. Chińskie MiPcSuite powinno zadziałać, ale tylko jak podłączysz telefon w trybie recovery (rysunek tel z kabelkiem), a tryb recovery uruchomisz trzymając wszystkie 3 klawisze (vol+ vol- i power) jak nie chce przejść do recovery z tego chińskiego menu serwisowego. Tu masz temat z kosza z przetłumaczonym chińskim ekranem: https://miuipolska.pl/forum/topic/23420-odzyskanie-blokady-telefonu/?do=findComment&comment=324876 2. Albo reset z chmury Mi jak zalogowany na konto Xiaomi 3. Reset z poziomu konta googla Find device, jak był zalogowany do googla 1. Przez MPS nie działa, po podłączeniu w trybie recovery wyskakuje czerwony wykrzyknik. Zrobiłem to samo na angkelskiej wersji i mam komunikat - device is not supported. Wygrzebałem w necie, ze program nie obsługuje redmi 4, co w sumie byloby niedorzeczne.. E:2 i 3 - A jeśli nie ma włączonego WiFi ani danych mobilnych? Tapatalking Swiftem z OP3T Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 21 minut temu, art12 napisał: Wygrzebałem w necie, ze program nie obsługuje redmi 4, Wszystko jest możliwe, ale na Redmi 4a kolegom zadziałało, a na 4 pro nawet rom udało się wgrać https://miuipolska.pl/forum/topic/23584-problem-po-aktualizacji-nie-działa-recoverydownloadprzywracanie-ustawień/?do=findComment&comment=326618 Próbuj przez googla "Menedzer urządzeń android", lub chmurę Mi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
art12 Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 @FromWP a jeśli internet jest wyłączony? Nie zadziała.. Dziwna sprawa z tym MiPc. Będę próbował. Tapatalking Swiftem z OP3T Link to comment Share on other sites More sharing options...
seler Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 Kolejne pytanko, jako że nie mam gdzie sprawdzić tego tel przed zakupem to popatrzyłem na redmi 3 pro kolegi, to prawda że w aplikacji messenger nie ma dymków na tym telefonie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SperQu Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 1 godzinę temu, seler napisał: Kolejne pytanko, jako że nie mam gdzie sprawdzić tego tel przed zakupem to popatrzyłem na redmi 3 pro kolegi, to prawda że w aplikacji messenger nie ma dymków na tym telefonie? Są tylko trzeba je włączyć w ustawieniach, ogólnie MIUI do wszystkiego wyłączą uprawnienia, u mnie messenger sam się poprosił o możliwość wyświetlania dymków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seler Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 A, czyli to nie problem. Jeszcze co do tych ramek czarnych na ekranie, zauważyłem że są w wersji złotej, w białej ich nie ma, a co z szarym i czarnym? Chciałem złoty ale strasznie mi się te ramki nie podobają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarosword14 Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 Ogólnie to jest tak, są: 1. Stare wersje: cała złota, cała biała i cała czarna mające szerokie ramki. 2. Nowe wersje: cała biała, biały front-złoty tył mające wąskie ramki (nie wiem czy poprawiali w ten sposób czarną wersję, ale logika podpowiada, że tak; na czarnym i tak nie widać szerszej ramki). Link to comment Share on other sites More sharing options...
seler Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 Czarny to właśnie nie problem bo tak samo to na logikę wziąłem Muszę się dokładniej poprzyglądać temu złotemu żeby był bez ramek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarosword14 Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 Właśnie takiego nie ma, a sam nim byłem zainteresowany. Cały złoty to tylko z szeroką ramką, a z wąską już tylko złoty tył i biały przód (nie wiem czemu nie zrobili złotego frontu z wąską ramką). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek86 Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 Witam, mam pytanie odnośnie dostępnego RAMU. Mam Redmi 4 pro, pokazuje na nim przeważnie między 1.3 GB a 1.8 GM z 3 GB wolnych po wyłączeniu wszystkiego czyli bardzo różnie. Mam jeszcze drugiego Xiaomi Mi4C wersję 2/16. Tutaj po wyłączeniu wszystkiego mam między ok 900 MB a 1GB wolnego czyli jakby sam system zabierał dużo mniej RAMU? Czym to może być spowodowane. Na obu mam ten sam ROM xiaomi.eu 7.4.20, a na tym MI4C zdecydowanie więcej programów z których korzystam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 Android to taki system, w którym ta sama apka w zależności od wolnego Ramu może mieć różne rozmiary, a do tego miui nie jest jakoś mega zoptymalizowane. Z drugiej strony wolny ram to Zmarnowany ram( w granicach rozsądku oczywiście) Wysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek86 Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 Ja to rozumiem i nie chodzi mi o to, że mam z tym jakiś problem ale chodzi o to, że kupując smartfona z większym RAMem ja bym jednak chciał mieć więcej tego RAMu. Jednak Redmi 4 pro zużywa o około 0,5 GB więcej niż MI4C Chciałbym tylko wiedzieć czy to faktycznie tak ma być czy jest może jakiś problem z moim Redmi. Może osoby, które mają Redmi 4 pro mogłyby napisać ile im zostaje wolnego RAMu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osimaru Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 (edited) Mam podobnie jak Ty @Radek86, jak wyłączyłem animacje systemowe to miałem zależnie od momentu do 200 MB więcej wolnego RAM. U mnie natomiast jest inna przypadłość, która mnie momentami niepokoi. Telefon z opóźnieniem reaguje na wybudzanie przyciskiem, czasem trzeba odczekać kilka sekund i dopiero podświetla ekran. Ma ktoś podobnie? Mam MIUI Polska. PS. szerokie ramki są koszmarne, mam telefon od 2 miesięcy a dalej nie przywykłem i chyba nigdy to nie nastąpi. Te ramki są częścią front panelu obudowy czy wyświetlacza? Edited June 7, 2017 by osimaru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek86 Posted June 8, 2017 Share Posted June 8, 2017 Jak dla mnie to jest dość dziwna sytuacja. A co by było jakbym kupił zwykły redmi 4? Ramu by pozostało ledwo co. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 8, 2017 Share Posted June 8, 2017 Niekoniecznie, w zależności od wolnego Ramu apki, także systemowe sie rozrastają. Więc w wersji I Z 2gb wolnego może być tyle samoWysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimus23 Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 (edited) 1. Jak włączyć wyświetlanie kontaktów tylko z jednego źródła? Mam włączone konto xiaomi a i tak wyświetla mi kontakty z sim (mają inny kolor avatara i nie można na simowych ustawić zdjęcia.)? Edited June 9, 2017 by Grimus23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
si3wc4 Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 Kontakty -> przytrzymaj chwile przycisk menu -> wyswietlanie kontaktow i odznacz "pokaz kontakty z sim" 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimus23 Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 Czy ktoś z tutaj obecnych ma lub może porównać jakość rozmów na głośnomówiącym z redmi 4 pro i roidmi 2s? Telefon mam zapięty na uchwycie z włączonym głośnikiem w czasie rozmowy i rozmówcy twierdzą, że doskonale mnie słyszą. Czy roidmi będzie miał lepszą jakość głosu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
drabollo Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 (edited) Witam. W poniedzialek przyjedzie do mnie Redmi 4x w wersji 3/32 z Ibouygou . Nie wiem z jakim oprogramowaniem bedzie ale wolalbym sie juz przygotowac do ewentualnego wgrywania i dlatego pytam jaka wersje softu polecacie ? Z tego co udalo mi sie do tej pory wyczytac to duzo osob poleca globala 8.2.1 ze wzgledu na dlugosc pracy na baterii . A jak jest z Xiaomi.eu ? Ktora wersje mozna spokojnie na poczatek wgrac ? Troche wypadlem z obiegu bo ostatni raz aktualizowalem mojego Redmi 2 Prime jakies pol roku temu Edited June 17, 2017 by drabollo Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Nie ten dział Link to comment Share on other sites More sharing options...
drabollo Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Upss. Faktycznie. Wysłane z Redmi 2 2GB 813 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamv Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 Dnia 10.05.2017 o 12:28, konar napisał: Cieżko jest też znaleźć dobre szkło pokrywające cały ekran - są tylko mniejsze albo tylko maskujące przez odpowiednie malowanie ramek farbą. Cześć, no właśnie mnie trochę to powstrzymuje przed podjęciem decyzji zakupowej. Wolę mieć jakąś ochronę ekranu, folia czy szkło hartowane to bez znaczenia, ważne by coś mogło być, a jeśli ekran jest jakiś zaokrąglony po bokach to jak to rozwiązać? Masz jakiś konkretny model folii lub szkła pasujący do tego telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamo64 Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 Ja mam założone szkło Nilkin -jest trochę mniejsze od ekranu i jest OK,nie widzę w tym problemu. Jak chcesz mieć idealnie to proponuję folię lub zamykane etui Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamo64 Posted June 27, 2017 Share Posted June 27, 2017 Witam, mam pytanie : czy mogę bezpiecznie usunąć katalog Xiao mi's Log ? Czy można wiedzieć do czego on służy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Senshi Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 To legitny global? Na stronie najnowszy jest 8.2.10 a ja dalej mam 8.2.4 w aktualizacjach mi nie wyszukuje nowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Senshi Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 Dzięki kliknąłem prime weszło mi w zwykłego Link to comment Share on other sites More sharing options...
beefy Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 Wie ktoś może czemu po ustawieniu trybu nie przeszkadzać jak poniżej pomimo godziny 16:25 nie słychać przychodzących połączeń. Po wyłączeniu wszystko jest w normie. Może coś źle ustawiłem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 9 minut temu, beefy napisał: Może coś źle ustawiłem? Włączyłeś tryb nie przeszkadzać na stałe, nie w zaplanowanych godzinach. To na górze trzeba odznaczyć i powinien działać od 00 do 8.00. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
beefy Posted July 11, 2017 Share Posted July 11, 2017 O faktycznie, dzieki wielkie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebson Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 (edited) Witam. Jestem tu nowy mam telefon Xiaomi od 2 tygodni jestem laikiem w sprawach romów itd. Kupiłem redmi note 4 z procesroem snap 625 i 3 gb ram ekran 5,5 cala w skelpie sferis. I mam pytanie czy to jest redmi note 4 czy redmi 4 pro. Bo na forum u was redmi note 4 jest opisany z prockiem Helio X20 a ten co mam jako redmi 4/4 pro a w telefonie mam napisane redmi note 4. I czy jest jakiś global rom z androidem 7.0? W telefonie mam puki co global 8.2.10 ale to jest andek 6.0.1. Edited July 20, 2017 by Sebson Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts