XiaoRén Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Wątek zbiorczy na temat Redmi 4 / 4 Pro. Poruszamy ogólnikowe kwestie, które nie wymagają zakładania osobnego tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RayColl_PL Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 (edited) Bez problemu wam chodzi TWRP od Redmi 4 Pro na zwykłym Redmi 4? Bo da się zainstalować, zainstalowałem bo nie mogłem znaleźć żadnego dla Redmi 4 i sypią mi się aplikacje :/ Chyba że jest jakiś specjalny TWRP pod ten telefon? (nie Prime) Jak tak to podeślecie? A i skróci mi ktoś czym różni się Stable Global od Stable Xiaomi.eu? Tak 2 zdanka ;d Edit, znalazłem Przede wszystkim system Xiaomi.eu posiada język polski (i 26 innych języków). Warto zaznaczyć, że o ile Xiaomi sprzedaje swoje urządzenia także z MIUI w tzw. wersji Global Multilanguage z językiem polskim to jednak wersje te nie są dostępne na wszystkie urządzenia. Język polski na telefonach Xiaomi w wersji legalnie pozyskanej można uzyskać jedynie na stronie miuipolska.pl i xiaomi.eu. Rom Xiaomi.eu wydawany jest tylko dla urządzeń Xiaomi Edited January 17, 2017 by RayColl_PL 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
QuattroStagioni Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 @RayColl_PL TWRP: https://www.androidfilehost.com/?fid=529152257862684190 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemook Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Jakiej wersji miui pl używacie na swoich redmi 4 pro? Najnowszej dev czy jakiejś wcześniejszej, która ma najmniej błędów i jest sprawdzona? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szyszonek Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 5 godzin temu, Nemook napisał: Jakiej wersji miui pl używacie na swoich redmi 4 pro? Najnowszej dev czy jakiejś wcześniejszej, która ma najmniej błędów i jest sprawdzona? Ja mam xiaomi.eu stable i wszystko dziala jak nalezy. Na dev mialem problemy z GPSem i szybko leciala mi bateria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemook Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Ja mam xiaomi.eu stable i wszystko dziala jak nalezy. Na dev mialem problemy z GPSem i szybko leciala mi bateria.Numer wersji? Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szyszonek Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 (edited) Dnia 18.01.2017 o 16:16, Nemook napisał: Dnia 18.01.2017 o 22:05, Nemook napisał: Numer wersji? Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu8 Tapatalka 7.1.5 a stable mam najnowsza z 6.01 Edited January 24, 2017 by Szyszonek Link to comment Share on other sites More sharing options...
oskarroza Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 Ja staram się być na bieżąco z MIUI Polska (xiaomi.eu), więc obecnie jestem na 7.1.19. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zedsgp Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 Pytanko, gdy aktualizuje miuipolska przez system, nie twrp, to usuwa mi dane z telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Umik Posted January 21, 2017 Share Posted January 21, 2017 6 godzin temu, zedsgp napisał: Pytanko, gdy aktualizuje miuipolska przez system, nie twrp, to usuwa mi dane z telefonu? nie, ale strzeżonego .... zawsze dobrze mieć choć kopię zapasową z systemu.(oczywiście z TWRP jest pewniejsza) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemook Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 jak uważacie warto rootować fona czy nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 Wiadomo cos czy bedzie android 7 na redmi 4 pro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krycho Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 (edited) Hej koledzy, mam Redmi Note 4 Pro (na razie z wgranym MIUI Global) i jest następujący problem - telefon nie łapie internetu mobilnego. Wszystko jest tak skonfigurowane jak u mnie na Redmi Note 2, karta działa bo łapała w starym telefonie, teraz nawet nie wchodzi na HDSPA. Roaming jest włączony, sieć to Virgin Mobile, telefon dzwoni normalnie. Dodam, że po wipe region sam ustawił się na Chiny (mimo że wybrałem polskę), potem to oczywiście zmieniłem. Macie jakieś pomysły? Oprócz wgrywania MIUIPolska/Xiaomi.eu jak na razie, póki co chciałbym zostać przy globalu edit: telefon to wersia china kupiona w banggood. Zrobiłem wipe, reset i jakoś się uruchomiło to to aktualnie zainstalowany soft, czy mogę na to wgrać stable global albo odblokować bootoader i wgrać miuipolska? Edited January 23, 2017 by krycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiD Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 @krycho masz nieoficjalny zmodyfikowany przez sprzedawcę soft udający globala, musi zmienić na oficjalny zanim zrobisz coś innego, informacje znajdziesz w dziale tutoriale albo na forum Twojego modelu, ten wątek nie dotyczy Redmi Note 4 tylko Redmi 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krycho Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 18 minut temu, MiD napisał: @krycho masz nieoficjalny zmodyfikowany przez sprzedawcę soft udający globala, musi zmienić na oficjalny zanim zrobisz coś innego, informacje znajdziesz w dziale tutoriale albo na forum Twojego modelu, ten wątek nie dotyczy Redmi Note 4 tylko Redmi 4 Ups, sorry za spam w takim razie, byłem przekonany że to forum pod Redmi Note 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemook Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 20 godzin temu, Nemook napisał: jak uważacie warto rootować fona czy nie? Ponawiam pytanko. Napiszcie czy warto robić roota na fonie. Jeśli tak to na co mi to pozwoli? Czy wiąże się to z utratą gwarancji serwisowej? Dzięki wszystkim, którzy odpowiedzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szyszonek Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 12 godzin temu, Nemook napisał: Ponawiam pytanko. Napiszcie czy warto robić roota na fonie. Jeśli tak to na co mi to pozwoli? Czy wiąże się to z utratą gwarancji serwisowej? Dzięki wszystkim, którzy odpowiedzą. Wybacz, ale glupie pytanie zadajesz. Dla jednych sie oplaca, bo chca miec wieksze mozliwosci modyfikacyjne, dla innych takiej potrzeby nie ma... Jesli potrzebujesz root do szczescia, to sobie go zrootuj, jesli nie potrzebujesz, to tKa zabawa nie ma sensu... A skoro nie wiesz na co pozwala root i zastanawiasz sie nad gwarancja, to taka zabawa raczej nie jest stworzona dla Ciebie i proponuje dac sobie z rootem spokoj. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemook Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 10 godzin temu, Szyszonek napisał: Wybacz, ale glupie pytanie zadajesz. Dla jednych sie oplaca, bo chca miec wieksze mozliwosci modyfikacyjne, dla innych takiej potrzeby nie ma... Jesli potrzebujesz root do szczescia, to sobie go zrootuj, jesli nie potrzebujesz, to tKa zabawa nie ma sensu... A skoro nie wiesz na co pozwala root i zastanawiasz sie nad gwarancja, to taka zabawa raczej nie jest stworzona dla Ciebie i proponuje dac sobie z rootem spokoj. To się nazywa pomoc <brawo> Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 To jest dobra pomoc. Jeśli nie wie, co to jest ROOT, to tym bardziej go nie potrzebuje 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piocze Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 (edited) Przy próbie zalogowania na konto w celu odblokowania bootloadera pokazuje mi się komunikat "your device isn't supported by mi unlock" Natomiast logując się na konto kolegi (który niestety odblokowywał w ciągu ostatnich 30 dni telefon) wszystko przechodzi i dopiero przy próbie samego odblokowania mówi że muszę poczekać 30 dni. Edited January 26, 2017 by Piocze Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Przy próbie zalogowania na konto w celu odblokowania bootloadera pokazuje mi się komunikat "your device isn't supported by mi unlock" Natomiast logując się na konto kolegi (który niestety odblokowywał w ciągu ostatnich 30 dni telefon) wszystko przechodzi i dopiero przy próbie samego odblokowania mówi że muszę poczekać 30 dni.Ale Ty się chwalisz czy żalisz?Redmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz5891 Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Koledzy dwie sprawy związane z Redmi4Prime: 1. Mimo zastosowania wskazówek stąd nie otrzymuje powiadomień z gmaila, a może inaczej - otrzymuje je kiedy jestem połączony z internetem poprzez WiFi a nie otrzymuje kiedy korzystam z pakietu danych 2. Korzystam z nawigacji NaviExpert, od czasu gdy ją zainstalowałem co jakiś czas pokazuje się powiadomienie właśnie z NE z próbą wyszukiwania GPS. Kiedy tylko włączę lokalizację, aplikacja złapie sygnał i komunikat znika. Ale ja nie chce, żeby ona samoczynnie się włączała i próbowała wyszukiwać lokalizację, da się to jakoś wyłączyć/ubić? MIUI 8.2 xiaomi.eu 7.1.19 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 37 minut temu, mariusz5891 napisał: Koledzy dwie sprawy związane z Redmi4Prime: 1. Mimo zastosowania wskazówek stąd nie otrzymuje powiadomień z gmaila, a może inaczej - otrzymuje je kiedy jestem połączony z internetem poprzez WiFi a nie otrzymuje kiedy korzystam z pakietu danych 2. Korzystam z nawigacji NaviExpert, od czasu gdy ją zainstalowałem co jakiś czas pokazuje się powiadomienie właśnie z NE z próbą wyszukiwania GPS. Kiedy tylko włączę lokalizację, aplikacja złapie sygnał i komunikat znika. Ale ja nie chce, żeby ona samoczynnie się włączała i próbowała wyszukiwać lokalizację, da się to jakoś wyłączyć/ubić? MIUI 8.2 xiaomi.eu 7.1.19 A zamykasz tego Navi Experta? Skoro szuka to znaczy że działa w tle. Przy wychodzeniu z niego po prostu go zamykaj. Ja ustawiłem sobie żeby długie przytrzymanie klawisza wstecz zamykało aktualnie włączoną aplikację. Co do gmaila to trzeba by jeszcze sprawdzić czy ma uprawnienia do korzestania z danych komórkowych, ale pomimo tego że ma to na niektórych romach może być z tym problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz5891 Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 (edited) @FromWp kończę trasę to wstecz, wstecz, do momentu aż pokaże się ostrzeżenie, że jak chce wyjść to mam jeszcze raz kliknąć wstecz i tak właśnie robię więc myślę, że ją zamykam... Gdzie można ustawić to długie przytrzymanie klawisza? Dla Gmaila ustawiłem brak ograniczeń, jeżeli chodzi o baterię, wszystkie możliwe uprawnienia też dostał, chyba, że gdzieś nie dotarłem... W którym miejscu dokładnie te uprawnienia do danych komórkowych, bo tego akurat nie mogę znaleźć? Edited January 31, 2017 by mariusz5891 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 5 godzin temu, mariusz5891 napisał: Gdzie można ustawić to długie przytrzymanie klawisza? W którym miejscu dokładnie te uprawnienia do danych komórkowych, bo tego akurat nie mogę znaleźć? Ustawienia, Dodatkowe ustawienia, Przyciski: Panel sterowania, Monitor danych, Ograniczenia aplikacji. Dla pobranych masz 3G i WiFi. Systemowe Wifi mają zawsze przyznane i możesz tylko zmieniać dostęp 3G A klikając w prawym górnym rogu masz menu z tym jak te uprawnienia mają być przyznawane nowo instalowanym aplikacjom. Ale tak jak pisałem uprawnienie uprawnieniami, a czy to zadziała w danym romie i Miui to druga sprawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Musiek Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Dostałem dzisiaj redmi 4 pro od goldwaya i co się okazuje, goldway instaluje najnowszy global, oficjalny Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz5891 Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Dnia 31.01.2017 o 18:56, FromWP napisał: Ale tak jak pisałem uprawnienie uprawnieniami, a czy to zadziała w danym romie i Miui to druga sprawa. Dziękuję za podpowiedzi, okazuje się, że wszystko mam pozaznaczane tak jak powinno być, pozostaje już tylko kwestia romu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemefeaver Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 19 godzin temu, Musiek napisał: Dostałem dzisiaj redmi 4 pro od goldwaya i co się okazuje, goldway instaluje najnowszy global, oficjalny Hmm, ciekawe, do mnie przyszedł w poniedziałek, też od Goldwaya i miałem ten śmieciowy, czyli 8.0.5.0.0 (MBECNDG). Aż takie rozbieżności by mieli przy wysyłaniu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyniu Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 (edited) Mam pytanie. Jestem szczęśliwym posiadaczem redmi 4 pro. Kupiłem ostatnio taki sam dziewczynie. Z tym drugim miałem sporo problemów przy wgraniu softa, ale wszystko się w końcu udało. Ale zastanawia mnie pewien fakt. Telefon raz na jakiś czas zapali ekran mimo, że jest zablokowany i po odblokowaniu nie ma żadnych powiadomień. Po prostu jest tak, że zapala się wyświetlacz i za kilkanaście sekund gaśnie. Mam tak w obu telefonach. Znacie jakąś metodą by to ogarnąć? Edited February 2, 2017 by kyniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
joljol Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 10 godzin temu, lemefeaver napisał: Hmm, ciekawe, do mnie przyszedł w poniedziałek, też od Goldwaya i miałem ten śmieciowy, czyli 8.0.5.0.0 (MBECNDG). Aż takie rozbieżności by mieli przy wysyłaniu? Ile jechała do ciebie przesyłka ? Miesiąc ? a global jest od +- dwóch tygodni Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 Ile jechała do ciebie przesyłka ? Miesiąc ? a global jest od +- dwóch tygodni Do tego pewne jeszcze różnica w kolorach.Redmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
KucharSP Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 Witam. Zamawiał ktoś może od Goldway wersje Redmi 4 z custom Miui Global CN? Może ktoś się wypowiedzieć na temat działania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemefeaver Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 Dnia 2.02.2017 o 23:21, joljol napisał: Ile jechała do ciebie przesyłka ? Miesiąc ? a global jest od +- dwóch tygodni Kupiłem 2017.01.10, wysłali 2017.01.14, w Polsce było 2017.01.15, a do mnie paczka dotarła 2017.01.30 (brawo polscy celnicy ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiders Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 Ja dzisiaj dostałem info ze Goldway wysłał moje zamówienie ,zobaczymy kiedy do mnie dotrze ,ale wstępnie szacuję ze 14/15 luty. Kumpel zamówił wczoraj u goldiego mi5 64gb o 15 o 1 w nocy dostał maila ze tel wysłany . Także będę miał porównanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 4 godziny temu, lemefeaver napisał: Kupiłem 2017.01.10, wysłali 2017.01.14, w Polsce było 2017.01.15, a do mnie paczka dotarła 2017.01.30 (brawo polscy celnicy ). w jeden dzień z Chin do Polski? Coś nie chce mi się wierzyć.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts