Jump to content

Samsung Galaxy S5 vs. Xiaomi Mi5

blackcats

Recommended Posts

Witam,

Zawęziłem zakup nowego tel do tych dwóch modeli.
mam Z3 compact, ale niestety mam "zbyt dobry wzrok" i jakoś denerwują mnie piksele w tekście i na stronach z odległości z jakiej zwykłem trzymać tel (blisko japy). Niby głupie, ale...

S5 to dla mnie bardziej wersja "zrób to sam"...

1. wywalenie touchwiza i wgranie custom kernel, gołego kitkata
2. zakup na ebay baterii o 5000 mAh+

Po takich zabiegach powinienem mieć smartfon z topowym ekranem, działający parę dni.

Alternatywa to właśnie Mi5, jest nowszy, mocniejszy, mniejszy (mam małe łapy), nie wymaga modów, baterii z ebay ale trzeba ściągać z azji.
Jak trafię bad pixele to nie zwrócę na 14 dni, a niestety w telefonach potrafię trafić 2-3 razy z rzędu (zakupy trwają 2-3 miesiące... taki pechowy jestem, a bad pixeli nienawidzę).

Co radzicie?
w S5 trochę martwi mnie AMOLED i jego zużycie. Ja rzadko wymieniam telefony, chciałbym, żeby podziałał kilka lat, a jak po dwóch-trzech latach zblaknie i zblednie ekran to będę musiał wymienić.

Z drugiej strony, w takim Mi5 po dwóch latach baterii zostanie jakieś 60-70% oryginalnej pojemności a jest niewymienialna więc kiszka.

Od zdjęć to jest lustro a nie pierdułka szumnie zwana aparatem w telefonach o mikroskopijnej matrycy :P A do codziennego pstrykania wystarczy prawie każdy telefon. Zresztą S6 dupska nie urywa. Do zabawy aparatem to LG G4

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...