blackcats Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Witam, Zawęziłem zakup nowego tel do tych dwóch modeli. mam Z3 compact, ale niestety mam "zbyt dobry wzrok" i jakoś denerwują mnie piksele w tekście i na stronach z odległości z jakiej zwykłem trzymać tel (blisko japy). Niby głupie, ale... S5 to dla mnie bardziej wersja "zrób to sam"... 1. wywalenie touchwiza i wgranie custom kernel, gołego kitkata 2. zakup na ebay baterii o 5000 mAh+ Po takich zabiegach powinienem mieć smartfon z topowym ekranem, działający parę dni. Alternatywa to właśnie Mi5, jest nowszy, mocniejszy, mniejszy (mam małe łapy), nie wymaga modów, baterii z ebay ale trzeba ściągać z azji. Jak trafię bad pixele to nie zwrócę na 14 dni, a niestety w telefonach potrafię trafić 2-3 razy z rzędu (zakupy trwają 2-3 miesiące... taki pechowy jestem, a bad pixeli nienawidzę). Co radzicie? w S5 trochę martwi mnie AMOLED i jego zużycie. Ja rzadko wymieniam telefony, chciałbym, żeby podziałał kilka lat, a jak po dwóch-trzech latach zblaknie i zblednie ekran to będę musiał wymienić. Z drugiej strony, w takim Mi5 po dwóch latach baterii zostanie jakieś 60-70% oryginalnej pojemności a jest niewymienialna więc kiszka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Tak szczerze, nigdy nie widzialem bad pixela w telefonie. ani jeden raz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec1985 Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 bat. w mi5 jest "niewymienna" tzn że wystarczy przyssawką ściągnąć tylną klapkę i można bat bez problemu wymienić . swoją drogą spotkałem się z bad pixelem w tv ale w smartfonie nigdy . s5 przy Mi5 to szrot 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 To nie amoled, że za miesiąc będziesz miał bad pixele Tylko z Mi5 jest ten problem, że padają płyty główne. Ja bym raczej celował w Mi5S, dodatkowo lepszy aparat (znacznie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryba85 Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Nie masz nawet co porównywać Mi5 do S5. Nie ta półka A mam porównanie bo żona ma S5 ja Mi5 i za żadne pieniądze nie wziąłbym S5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonfp Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 W s5 po jakimś czasie srebrna ramka będzie cała obdarta i wygląda to paskudnie. Wysłane z mojego XT1032 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Przecież S5 jest we wszystkim gorszy. Panie, może S6 by coś tam dogonił, ale S5 to staroć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryba85 Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 S6 też w tyle. Sprawdzałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Nie licząc aparatu..Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryba85 Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Od zdjęć to jest lustro a nie pierdułka szumnie zwana aparatem w telefonach o mikroskopijnej matrycy A do codziennego pstrykania wystarczy prawie każdy telefon. Zresztą S6 dupska nie urywa. Do zabawy aparatem to LG G4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts