Jump to content

Xiaomi Mi 5 vs Mi 5s

marek789

Recommended Posts

Witam, cały czas się zastanawiam nad wyborem Xiaomi. Ale mam jeszcze dylemat, a dokładniej nad wyborem Mi 5 a Mi 5s. Myślałbym nad wersją Mi 5 białą 64GB lub Mi 5s szarą 64GB. Warto dopłacać? Dużo recenzji na yt nie ma, a o Mi 5 wypowiadają się bardzo dobrze. Jak wygląda sprawa custom romów? Na Mi5 trochę tego widzę lecz na Mi 5s mało, jest szansa że to się rozwinie? Jak wygląda sprawa oficjalnych aktualizacji? Jest tu ktoś na forum kto posiada oba te smartfony i może się wypowiedzieć który mu bardziej odpowiada i dlaczego? Pozdrawiam

https://www.youtube.com/watch?v=G7laXRmUw88&t=54s

Długo rozważałem zakup mi5 ostatecznie padło na mi5s, to co przeważyło:

1. mocniejsza konstrukcja telefonu, (gdybym chodził w garniaku cały tydzień to pewnie nie miałoby znaczenia)

2. nieSzajsungowaty wygląd, jakoś mi5 za bardzo przypominała serię Galaxy.

3. różnica pomiędzy mi5 a mi5s to około 200 zł (wersja 3/64)

Reszta porównań jak dla mnie sprowadza się do wskazywania plusów dodatnich i plusów ujemnych jak mawiał klasyk. Po prostu w codziennym użytkowaniu nie będzie pomiędzy tymi telefonami dużej różnicy.

Na pewno mi5 ma więcej dodatków w postaci case'ów, folii, uchwytów etc. i więcej oprogramowania ale ja korzystam z miuipolska i to mi wystarcza.

12 godzin temu, Redmi2 napisał:

Haha a mi5s nie przypomina? Dowaliles... Ja wybralem jednak mi5, bo ten przycisk ultrasoniczny ma problem z dzialaniem w nocy. Np odblok za pomoca palca.. Trzeba wklepywac pin lub wzor.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Na pewno mi5 przypomina bardziej. Co do działania przycisku, potwierdzam wg mnie nie jest to jakiś demon prędkości i dokładności (możliwe, że powinienem jeszcze raz przeskanować palec, ale na razie mnie to nie denerwuje). Nie zauważyłem natomiast różnicy w działaniu w nocy i w dzień, szału nie ma.

Na ile jest częsty problem z przyciskami fizycznymi odblokowania i głośności w mi5s (słabe spasowanie)? Oraz na ile oceniacie zdjęcia przy słabym oświetleniu z mi5s? Wiele użytkowników twierdzi, że jest lepiej niż w mi5.

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...