Dandek Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Witam, właśnie przyszedł do mnie mój pierwszy telefon marki Xiaomi. Mam taki system, czy jest to tzw "syf miu" ? Na jaki go zmienić ? Z góry dziękuje za odpowiedz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Nie, nie jest to syf miui. Proponuję zrobić aktualizację OTA do androida 6 i pozostać na stabilnym miui. Raczej nic więcej CI nie potrzeba chyba że bardzo chcesz MIUI Polska, ale mogę powiedzieć, że jeżeli nie chcesz się w to bawić, a użytkować telefon na stabilnym sofcie to zrób jak mówiłem, czyli jedynie zaktualizuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandek Posted January 16, 2017 Author Share Posted January 16, 2017 Coś ciekawego daje mi MIUI Polska ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Odsyłam do https://miuipolska.pl/o-romie-miuipolska Proponuję zrobić tak jak pisałem wyżej chyba że masz chęć na zabawy jeżeli tak to w pierwszej kolejności musiałbym zacząć od odblokowanie bootloadera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandek Posted January 16, 2017 Author Share Posted January 16, 2017 Jeśli chodzi o update do androida 6 to muszę pobrać go ze strony MIUI ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Wejdź w aplikację aktualizacje lub informacje o telefonie i aktualizacje i wyszukaj , powinno być info o aktualizacji do 8.1.1.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Jeśli chodzi o update do androida 6 to muszę pobrać go ze strony MIUI ?Jest to aktualizacja OTA, więc nie wymaga ona wyszukiwania na własną rękę aktualizacji w internecie, ani instalowania jej przez recovery menu. Zrób tak jak pisze mariusz.ur Wejdź w aplikację aktualizacje lub informacje o telefonie i aktualizacje i wyszukaj , powinno być info o aktualizacji do 8.1.1.0Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandek Posted January 16, 2017 Author Share Posted January 16, 2017 (edited) Niestety pokazuje mi że moja wersja jest aktualna i nie ma możliwość aktualizacji do 8.1.1.0 Jak go zmusić do aktualizacji ? Edited January 16, 2017 by Dandek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Niestety pokazuje mi że moja wersja jest aktualna i nie ma możliwość aktualizacji do 8.1.1.0 Identyczną sytuację miała moja dziewczyna. Posiadała takie samo oprogramowanie jak Ty. Infoemacji o dostępnej aktualizacji również nie było. W jej przypadku starczyło poczekać parę dni po czym dostała informacje, aby pobrać najnowszą wersję. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandek Posted January 16, 2017 Author Share Posted January 16, 2017 Ok, bardzo dziękuje za pomoc:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Ok, bardzo dziękuje za pomoc:)Jeżeli tak będzie i w Twoim przypadku to daj znać Ewentualnie jak ugryziesz temat z innej strony to też prosiłbym o informacje. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 17 minut temu, Dandek napisał: Niestety pokazuje mi że moja wersja jest aktualna i nie ma możliwość aktualizacji do 8.1.1.0 Jak go zmusić do aktualizacji ? Ściągasz aktualizację.zip z tego linku do folderu downloaded_rom http://bigota.d.miui.com/V8.1.1.0.MHOMIDI/miui_HMNote3ProGlobal_V8.1.1.0.MHOMIDI_8e5f6f8e03_6.0.zip klikasz na trzy krokpi w prawym górnym rogu i aktualizuj z pliku zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Poradnik, poradniki jeszcze raz poradnik. Kosz Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts